Kliešte na mačke

28. mar 2024

Ahojte, našej mačke som už našla prvého kliešťa, je to vonkajšia mačka takže nič nezvyčajne viem, ale chcela by som sa Vás opýtať či nepoužívate niečo aby sa na ňu tak nelepili, nejaký sprej alebo niečo, na obojok neviem či si zvykne, ďakujem 🙂

nelca84
28. mar 2024

Preco by si nezvykla? Svokra ma tiez vonkajsiu macicku a vzdy na jar jej dava obojok proti kliestom. Mozes kupit aj pipetky, pripadne tabletky. Moznosti je vela.

aneetra
28. mar 2024

Obojky alebo take vodicky sa davaju na siju. Presne to iste co psom.

mamina7070
28. mar 2024

su pipetky na kozu daj jej ale pozr nesmies jej dat tu co je pre psov !!!!(vyssie je zla info) s tou pre psov by si macku otravila a zomrela by ti

ivuska027
28. mar 2024

My mame dve vonkajsie. Dávame pipetky. Na obojok sme sa neodhodlali, lebo sa bojíme, aby sa kdesi neobesili. Lozia po stromoch, plotoch, strechach...

lakebabe
28. mar 2024

Obojok ak je vonkajšia určite nie môže sa niekde zachytiť alebo obesit. Co sa týka obojku neodporúča mi ho ani veterniarka na psa ktorý chodí dnu alebo ho chytame a hladkame. Tak už kupujeme len pipetky alebo tabletu

colsami
28. mar 2024

Vyborne su pipety (napr Nexgard Combo) a uplne skvele su tablety Credelio (su lacnejsie ako spominane pipety, Credelio je vyslovene na blchy a klieste a Nexgard combo zahrna viac vonkajsich aj vnut.parazitov).

nelca84
28. mar 2024

@lakebabe pipetky maju o dost slabsi ucinok nez obojky. A zas tabletky zatazuju organy. Obojky pre macicky mavaju taku poistku, ktora sa odopne, aby nedoslo k obeseniu.

lakebabe
28. mar 2024

@nelca84 ešte som ich nemala naša veterinárka je veľký odporca obojkov tak si nechám od nej vzdy poradiť väčšinou riešim pipetky

crazy_lazy
28. mar 2024

Ja našej dávam pipetu Fypryst.

zuzanazu85
28. mar 2024

Vonkajším ,,šelmám"- mačkám nikdy obojky! . Pipety , tablety ,ale aj je zvyknutá odmalička na exteriér ,moc by som to neriešila tak precízne. Keď nájdeš kliešťa,vytrhni a pravidelne odčervuj.

ivuska027
28. mar 2024

@zuzanazu85 praveze naopak, o to preciznejsie. Naše našli jezka, bĺch milión, nebolo dňa, že min 2-3 kliešte nemali na sebe. Nedalo sa na to kaslať. Odčervovanie je samozrejmosť, bo požeru všetko, čo ulovia. Minule chytili straku, tak sme našli pierka a za šablu škrkaviek 🙈 🤢

zuzanazu85
28. mar 2024

@ivuska027 tie blchy,škrkavky,hlisty, pásomnice, vši, kliešte sú vo/na vonkajších, divých zvieratách už od nepamäti. Pri miláčikoch, ktorí sa pohybujú v exteriéri,v prírode to nikdy nikto ešte nedokázal úplne eliminovať. Dokáže sa to len regulovať. Keby si vykupala kocúra,čo v živote v dome,byte nebol, skôr mu tým uškodiš,ako prilepsiš,teda,ak už nie je fakt nejaký ,,šmudlo s prašinou" 😆

ivuska027
28. mar 2024

@zuzanazu85 ale vieš čo, oni sa Ti tak vyumyvaju, ako lusk. Veterinar mi ich vždy pochvali, akí sú krásni, že vidno, že majú dobrú starostlivosť a kvalitne granule 😊 A to fakt sú od mala len vonku 🙂

mk1111111111
29. mar 2024

@nelca84 tie obojky urcene pre macky sa vzdy nerozopnu, viac pripadov bolo, co sa macka tak obesila a este je to nebezpecne, ak sa potrebuje skryt pred psom, zatrhne sa o pletivo a kym sa odopne obojok straca drahocenne sekundy

autor
30. mar 2024

Ďakujem moc 🙂 našla som Frontline Spot-on a FYPRYST combo tak asi kupim oba na vyskúšanie, ešte som sa chcela opýtať pri oboch píšu aby sa to aplikovalo na miesto, ktoré si mačka nevie oblízať, kde jej to dávate?

colsami
30. mar 2024

Dava sa to na miesto medzi lopatkami, najlepsie este trochu vyssie, az ku krku.