Kliešte na koži

gerber58
3. okt 2024

Ahojte. Potrebujem nutne pomoc. Mám 10 ročnú borderku a včera a dnes som jej našla asi 13 kliešťov na koži. Používam antiparaziticky šampón, no nechápem, kde to berie. Psie búdy čistím, na prechádzky teraz moc nechodíme, sem tam sa bývala v tráve a to je vše. Mám aj druhého psa, špica, na ktorého moc nejdú. V minulosti som používala pipety, trocha zabrali ale aj tak som našla kliešťa.
Už som rozmýšľala, či nie je možné, že by mali hniezdo v búdach. Na psovi vidno, že je je sem-tam nepokojný a stále sa škrábe. Neviem čo robiť, ako ste sa ich zbavili vy? Používali ste obojok alebo pipety? Čo je účinnejšie. Ďakujem vopred za rady, názory.

colsami
3. okt 2024

Sampon vobec nestaci.
Treba pouzivat kvalitne pripravky. To je jedno ci pipety, obojok, tablety. To co vyhovuje psovi aj vam - treba dodrzat sposob aplikacie a hlavne ☝️ treba kupovat tie kvalitne pripravky, a nie najlacnejsie, ktore skoro vobec nefunguju.

Za mna osobne - napr. Bravecto alebo Nexgard, z pipet Advantix, Advocate, Vectra, obojky Scalibor, Kiltix... A ine...

pribinak
3. okt 2024

Tabletka Bravecto. Funguje výborne

stellarstar
3. okt 2024

Šampón je nič, my používame už roky obojky

klaudulixx
3. okt 2024

Skús pangamín. Môjmu psovi dávam podľa váhy (12kg) 3 tablety a celý rok nemal kliešťa. Pangamín musí brať ale každý deň a dávku podľa váhy.

nelca84
3. okt 2024

tiez odporucam obojok, my pouzivame uz 8 rokov Scalibor a funguje na 100%, tablety by som nedavala, zatazuju pecen

kathhii
7. okt 2024

@gerber58 my sme dali Bravecto tablety, v máji a do konca septembra mu to vydržalo. Čiže iba raz za rok stačilo. A to nás pes vždy chodil po lúkach v najväčšej tráve, burine , kríkoch...