Klientka pre psa v byte

19. máj 2024

Ahojte, máte tu niekto naučených psikov na to aby vás cez deň keď ste v práci čakali v klietke ? Pipripadne ako ste och na ňu učili.

vyrovnanaosoba
19. máj 2024

Co znamená čakali v klietke kým nie sme doma? U nás bol pes pusteny volne, zatvárala som jedine detskú a spálnu. Keď bol šteniatko, mal na čas bez nás ohrádku, kým sa nenaučil, že nemá nič kusať a trhať. Alebo keď bol chorý, či po ockovani, aby mu deti dali pokoj.

autor
19. máj 2024

@vyrovnanaosoba Mám na mysli čas ktorý sme v práci ( u mňa to je 3 dni do týždňa cca 4h pokiaľ príde niekto iný domov, 2 dni HO) + cez noc

vyrovnanaosoba
19. máj 2024

Neuvažovala by som nad psom v takom prípade, keď bude väčšinu sám.

nelca84
19. máj 2024

Kym si v praci + cez noc, no to snad nie. To je strasne vela, ved tam bude vacsinu zivota. Neviem naco ti je pes do takych podmienok...

maca1984
19. máj 2024

To si prosím ťa psa ani nezaobstarávaj.
Však to bude klietkový chov psa 🙈

madeincssr
19. máj 2024

AUTORKA, ved aj ten pes je len clovek. Ty by si chcela na niekoho cakavat v klietke co len zopar hodin?

anjelicek26
19. máj 2024

To ako hodiny denne a celú noc ma byt na 1x1m v klietke? Nekupuj si psa prosím.

lejllamt
19. máj 2024

Známy tak má naučeného...je tam zavretý iba keď je v práci. Cez noc má voľnosť ale chodí do klietky spať dobrovoľne. Je naučený, že je to je miesto na oddych.

autor
19. máj 2024

@vyrovnanaosoba Akú väčšinu ? 4 hodiny cez deň sú snáď veľa ?

autor
19. máj 2024

@lejllamt Ďakujem, presne tak som to myslela aj ja .

autor
19. máj 2024

@madeincssr pes človek určite nieje, pes je pes

stellarstar
19. máj 2024

Prosím ťa tak nad psom ani neuvažuj 🙏 my máme 2 čivavky, ešte do minulého roka 1 labi box a 1 čivava a boli naučený byť resp teraz sú tie čivavky naučený byť samy doma. Mám kameru cez to ich môžem skontrolovať aj wc majú ale ich dat do klietky by ma nikdy nenapadlo. Tak to radšej zober mačku

tundra
19. máj 2024

Na vypestovanie navykov u psa,ked je maly je to rozumne riesenie.Nezdevastuje byt a neohrozi sam seba.Samozrejme nehovorim o tom,ze ma byt zatvoreny cely den v klietke,ale len na cas nevyhnutny,pokial by mal byt pes sam v byte.Kazdy si musi zvazit svoje moznosti.

autor
19. máj 2024

@tundra Ani ja nehovorím o celom dni, max 3 dni v týždni 4 h.

tundra
19. máj 2024

Niektore plemena su velmi temperamentne a skutocne je klietka lepsie riesenie ako ratovat psa alebo skody na byte.Nas labrador byval do cca.6. mesiacov tiez v klietke a potom som vybral dvierka a chodil tam sam oddychovat.Tisic ludi,tisic nazorov...

butterflyeffect
19. máj 2024

Lepsie psa naucit aby nerobil neplechu a nenicit veci ako zatvarat do klietky, mame 2- jedneho od steniatka a jednu sme doniesli z dvora ked mala takmer rok a nemala ziadne navyky a naucili sa obaja, ked nie sme doma nic nevyvedu, nic neznicia. Pre mna to je krute zavriet ho do klietky.

nelca84
19. máj 2024

Pes sa nauci byt sam a nemusi byt v klietke vobec. My mame v dome vlciaka, je sam kazdy den kym sme v praci, pohybuje sa volne po dome a nikdy nic neznicil, vacsinu casu prespi 🤷‍♀️

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. máj 2024

@wolf_ super, ďakujem

ivkaaaaa
19. máj 2024

My máme psíka síce voľne v byte, ale tiež sme zozačiatku mali kúpenú klietku, kým sme nevedeli ako budeme fungovať. Mnoho ľudí tak funguje, či už kvôli bezpečnosti psa alebo z iných dôvodov a nemyslím si, že je to problém. Pes klietku považuje za svoj bezpečný priestor, kde si môže oddýchnuť. Moji známi tak majú špringeršpaniela, ktorý je v klietke aj 9 hodín denne a v prípade, ak je vyvenčený, vybehaný a psychicky unavený vôbec nemá problém. A to hovorím o špeciálne cvičenom stopárskom psovi na vyhľadávanie osôb, takže argument, že takí ľudia by nemali mať psa tu neobstojí. Ako bolo spomínané vyššie všetky pracovné psy takto fungujú a majitelia sú skúsení psovodi. Náš pes je zároveň "show pes" a na všetkých týchto akciách a výstavách sú psy v klietkach a prepravkách, aby si oddýchli a to aj podstatne dlhšie ako 4 hodiny. Zároveň je psíka veľmi dobré už od šteniatka učiť na klietku z dôvodu, že klietka je najbezpečnejší nástroj na transport psa a nebude v strese ani v aute.

K postupu učenia na klietku:
Naša mala veľkú XXL klietku, kde mala vložený vankúšik, jedlo a vodu. Kŕmili sme stále v klietke, aby sa tam "tešila" pri otvorených dvierkach.
Potom sme dvierka na pár sekúnd zavreli a ak nevystrájala, tak sme odmeňovali a interval predlžovali. Zvykla si veľmi rýchlo a aj keď sme klietku v byte nikdy nepoužili ale vozíme ju v aute a na výstavách a všetkých psích akciách v nej prespí pol dňa 🙂 Tiež vyššie bola skvelá pripomienka ohľadom veterinára. Naša bola už niekoľkokrát v narkóze a vždy ju po tom, kým sme si ju mohli vyzdvihnúť na veterine zatvárali do klietky, aby si neublížila. Ak by klietku nepoznala bolo by to pre ňu omnoho náročnejšie.

tundra
19. máj 2024

@ivkaaaaa fuu,klobuk dole za tak dlhy prispevok👍

autor
19. máj 2024

@ivkaaaaa Wow, ďakujem moc

stanulienkat
19. máj 2024

Chudak pes. Preco ho chcete? Nie kazdy by mal mat psa.

candii
19. máj 2024

Väčšina ľudí ťa za klietku odsúdi, lebo psa v svojich hlavách povýšili zo zvieraťa na ľudskú bytosť. Niektorí majú psa ako svoje dieťa. Myslím, že je to praktické a veľmi super to vysvetlila žienka vyššie. Samozrejme ho treba nechať vybehať a venovať sa mu ale tak zbytočne písať, určite vieš čo také zviera ako psík potrebuje aby bol šťastný ..

autor
19. máj 2024

@stanulienkat A v čom je prosím ta chudák ?

autor
19. máj 2024

@candii Samozrejme, psíka sme už mali no to sme ešte bývali na dome a ten bol len čisto vonkajší. Ano, veľmi ďakujem @ivkaaaaa za super vysvetlenie.

stanulienkat
19. máj 2024

Ziadne zviera by som netyrala v klietke. Naco ti je pes? Ja by som nevedela ziveho tvora zavriet do klietky ani na hodinu. Ved ten pes nechape preco je zavrety, on len vnima tu atmosferu.

autor
19. máj 2024

@stanulienkat Tyranie to nieje, stačí prečítať príspevky vyššie. Psa budem mať preto lebo mi môj predchádzajúci zomrel na starobu už, dožil sa krásnych 14 rokov. Bez psa si neviem predstaviť život. Tak preto

dariaaa
19. máj 2024

Ak máš vzťah ku psom,tak klietka áno,ale klietka ma byt pre psa miesto,kde sa chce ukryť,oddýchnuť si,relax,ale aby tam vošiel a vyšiel sam od seba.Ak ho naučíš od malinka na klietku,sam tam bude chodiť.Ale nie ho tam dávať len preto,že ty ho nezvladnes a preto ho tam strcis.Klietka ma byt nie trest.A áno,pes nie je človek,ale je to živá bytosť,ktorá sa chce prejst,mat pohyb,povystierat.Nie len 3x v týždni ako ty hovoríš,ale...vôbec!!!!!Skus sa tam dat ty na 4 hodiny.Kup mu od malinka najväčšiu klietku,kde ho môžeš aj na noc kľudne zatvorit.Nauci sa,že to je jeho miesto na spanie a bude ti tam chodiť aj sam.Ale nie cez deň.Daj si čas na výchovu,naučiť ho povelom,zákazom,aby vedel co je povolené a co uz nie.Od malinka mu tam daj plysovu hračku,ktorá bude v tej klietke s nim.Ked budeš musieť ísť do práce keď bude malinký, schovaj zo začiatku veci,o ktoré sa bojíš. Keď prídeš,vrat a sleduj ako sa chova keď nie si uplne pri nom.Ak chceš psíka držať v klietke,radšej ho nemaj.