Kedy začať s Barfom?

25. nov 2024

Odkedy odporúčate začať s Barfom? Budeme mať 9 mesiacov

biba_18
25. nov 2024

aj malé šteniatka môžeš barfovať, teda keď chceš tak aj dnes ...

zab1sa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. nov 2024

@biba_18 no to nám veterinár neodporúčal

m_a_t_a_987
25. nov 2024

Väčšinou sa odporúča od roka kedy už má takmer všetko vyvinuté. Dovtedy ak sa chce začať s barfom tak musí mať naozaj dobre vyváženú stravu a musí byť sledovaná váha. Takže dobre naštudovať veci alebo poradiť sa s výživovými poradcami alebo niekedy aj veterinár pomôže 🙂

misulka22
25. nov 2024

Ja mam psov od prveho dna co sme ich doniesli na barfe.zacat mozes hocikedy skor je otazka ake vedomosti o barfe ma lebo da sa na barfe odchovat od gravidnej suky a da sa pokazit 5 rocny pes. Veterinar v drvivej vacsine nie je vyzivar ,vyziva zvierat sa studuje ako samostatny odbor

majlo1234
25. nov 2024

Vtedy, ked vies ako na to. Inak sa stravuje stena, inak dospely pes, je tam iny pomer vsetkeho

colsami
25. nov 2024

Ako chovatel a veterinar prudko neodporucam barfovat skor nez pes dosiahne 12.mesiacov veku.

Dovodom je absolutna neznalost majitelov co do barfu (to ze si niekto nieco o tom precita nepovazujem za znalosti), a s tym suvisiace sposobene rastove deformity a metabolicke problemy, ktore nonstop na veterinarach u takto krmenych psov riesime. Kdezto u dospelych psov sa da problem sposobeny zlou vyzivou vacsinou zvratit, zmeny sposobene zlym barfovanim u rastuceho psa su vacsinou ireverzibilne, tj velakrat na cely zivot.
Fakt, cakat do roka. A potom uz "nech si majitel robi co chce" 😁

colsami
25. nov 2024

A ano suhlasim tiez s tym, ze ohladom barfu potom je urcite lepsie sa radit a konzultovat s vyzivarom. Nie s veterinarom (80% z nich sa tomu naozaj nerozumie, niekedy ani zakladnym faktom) a urcite nie kazdym samovzatym odbornikom na internetovych forach 🙂

biba_18
25. nov 2024

to že tebe to neodporúčal je jedna vec ... ale barfujú aj šteniatka ...

misulka22
25. nov 2024

@biba_18 samozrejme barfuju len to su vacsinou ludia co uz maju dake skusenosti a vedomosti alebo si proste zaplatia jedalnicek od odbornika a taki sa nepytaju na fore pre mamicky od akeho veku barfovat😁
@colsami boze hned ma napadol juraj ferko co najnovsie kafre aj do vyzivy ked mi vyhodilo jedno video tak sa mi pretocil moj vyzivarsky zaludok 🤣

colsami
25. nov 2024

@misulka22 myslis to video s konzervou? Ak hej, bavila som sa 😁 ale tak o nom kazdy co trochu pricuchol ku kynologii vie, ze co je zac ... Zeru ho ozaj len menej zorientovani ludia, co sa tyka psickarskeho sveta a pravidiel, vycviku, atd atd.

biba_18
25. nov 2024

@misulka22 jej kompetencie som neriešila - odpovedala som na otázku

misulka22
25. nov 2024

@colsami konzervy aj granule co sa pecu pri stovkach stupnov 🤣 odbornik na vsetko.pockaj za chvilu zacne davat aj veterinarne videa 🤣

nynia
25. nov 2024

Kľudne aj hneď už dlhšie sú na trhu aj tzv. kompletné barfy = nemusíš sa báť o vyváženosť len dáš do misky podľa dávkovania a vybavené netreba nič krabičkovať ani vážiť. 😂 V minulosti keď každý sám musel vyskladať kŕmnu dávku mäsa bolo to zložitejšie ale teraz naozaj by som sa nebála začať aj v šteňacom veku.

autor
25. nov 2024

Pre viac info, odkŕmila som na Barfe za môj život 8 psov ( vždy som ich mala doma v iných vekoch, nikdy nie štenací vek, boli z útulku ) . No boli to dospeláci. Dávku si zostaviť viem 😄 pýtam sa preto tu, lebo všetky fóra o psoch inde som už vyčerpala a viem že tu je dosť skúsených ľudí. 😄