Kedy ste kúpili dieťaťu zvieratko?

katusa32
25. nov 2024

Ahojte žienky chcela, by som sa opýtať kedy ste kúpili pre vašich najmenších nejaké zvieratko alebo respektíve kedy je tak najvhodnejšie...

januska12323
25. nov 2024

Budeš sa starať ty alebo dieťa?

mazisika
25. nov 2024

budes sa on starat ty, tak si dobre rozmysli co a kedy kupis 😀

maranco
25. nov 2024

@katusa32 má na starosti domáce práce?
na začiatok skús, nech sa stará dieťa len o kvietok

katarinaba
25. nov 2024

Mne dali zvieratko do ruky, ked som mala tak tri roky. V tom case bola starostlivost este na rodicoch. Neskor si pamatam, ze ako prvacka na ZS som sa uz starala sama. A take nieco, ze mi kupili zvieratko a potom sa o to starala mama u nas neexistovalo. Takze nie, ze kup ked budes sa o neho schopna starat ty, ale vychovaj si vlastne dieta tak, aby si sa ty nemusela starat.
Moje deti, ked chceli zvieratko, tak sa on aj starali. Uz sice nechcu, ale kym zili, tak sa starali. Naopak, ja som si kupila zvieratka, a hadaj komu tie deti pomahaju.

katusa32
autor
25. nov 2024

@maranco aké domáce práce??? 🤔Po prvé on si sám zobral lopatu a akože išiel "odmetat" sneh... To tak vyznelo ako keby nutim...

katusa32
autor
25. nov 2024

A po ďalšie ja som sa len opýtala kedy je vhodné kúpiť nejaké zviera pre (dieťa) nie to že idem kúpiť ..

maranco
25. nov 2024

@katusa32 no či má niečo na starosti, čo je jeho pravidelná starosť, za čo je zodpovedný len on
ak už má návyky že vie niečo pravidelne robiť bez toho aby si ho poháňala, vie prijať zodpovednosť, potom môžeš uvažovať o zvieratku
tá kvetinka je vhodná naučiť ho že sa musí pravidelne starať

mirro
25. nov 2024

@katusa32 nikdy, každé jedno domáce zvieratko bolo pre všetkých, aj starostlivosť aj radosť. Vlastne, áno. Syn túžil po zajacovi, o toho sa stará výlučne sám a dostal ho keď mal 17r.

danielahamar
25. nov 2024

Nikdy, za mňa zviera k deťom nepatrí. Išla by som do interaktívnych možno 😬

misulka22
25. nov 2024

My mame zvierata prv ako bola dcera.vyrasta na farme.ma 8 rokov ,2 roky ma svoju vodnu korytnacku,rok ma skrecka a na jar jej kupim sliepky alebo husy.teda sliepky mame ale toto bude mat vlastne.2 roky predvadza psa na vystave v sutazi dieta a pes a teraz zacali trenovat dogdancing.ja som rada ,ze vyrasta takto so zvieratami

danieli
25. nov 2024

Jedno moje dieta zvieratka nikdy nechcelo, druhe by opatrovalo aj mravca, dcera pilila usi so psikom, tak mame steniatko, pudlika, kym je v skole, havka je so mnou alebo muzom, prisaham nikdy v zivote som ja psa nechcela, nechybal mi, no ale nejako sme si na seba zvykli, po veceroch studujem videa ako trenovat psika, dcera ju zboznuje, asi sme trafili plemeno aj povahu, je to milacik, takze zavisi od okolnosti dietata aj zvieratka, k nam rozhodne priniesla radost a spestrenie, jasne starosti mlacky a kadeco, ale som rada, ze ju mame, obohatila nam svet

colsami
25. nov 2024

Ci kupis skrecka alebo psa, ci bude mat dieta 5 rokov alebo 15... Pocitaj proste s tym, ze vsetka (najma ta narocna) starostlivost je na Tebe. A detto financie. Takze stokrat merat a raz strihat 😁 ak by som nebola presvedcena, ze to zvieratko chcem ja alebo manzel, tak "detom" ho urcite nikdy nekupim.

katkaseiner
25. nov 2024

my sme kupili psa (nie konkr. dietatu, ale ako rodina sme si ho kupili) ked sme sa rozhodli ze sme pripraveny nan. Teda konkretne ja a manzel... deti by prikyvli kazdemu psikovi ktory presiel pred branou... Vedeli sme ze na nas to zviera bude visiet a my budeme hlavny gazdovci... takze az ked sme ako rodicia boli pripraveny na zvieratko

sense
25. nov 2024

Keď mala 8 rokov tak mačku, a onrok neskôr ešte jednu

meganka13
25. nov 2024

Gekonciky a osmakov degu sme mali ešte pred deťmi, keď mali 3 roky prišla mačička - z útulku, vyberana povahovo presne na ich vek, máme ju už 7 rokov , za mňa super voľba, veľa spolu prežili aj sa naučili.Samozrejme, že starostlivosť o ňu bola vyžadovaná primerane veku a bola prijatá ako člen celej rodiny, nie len ako hračka pre deti. Odvtedy pribudol králik, pes, sliepky, husy a ovečky😂

zuzitko74
25. nov 2024

My sme kupovali prvé zvieratko na synove druhé narodeniny, ale, samozrejme, bolo to rodinné zvieratko.

som_realistka
25. nov 2024

Dcéra dostala psika z útulku keď mala 11, ale dva roky pred adopciou chodila pomáhať do útulku. Bola to medzi nimi láska na prvý pohľad a bol s nami 9 rokov. Starala sa primerane veku sama.

kittykat22
25. nov 2024

Syn dostal kralika v 5 rokoch. Chcel ho snad od 3 rokov a ja som ho chcela vzdy, takze mi nerobilo problem si ho zadovazit. Zaver je, ze o kralika sa vobec nestara, kralik ked sa nasere z neviem akeho dovodu ho uhryzne, takze sa ho syn boji, vsade seno, bordel, vsetko hryzie a je problem ho niekam dat, ked ideme na prazdniny, kedze potrebuje 200cm klietku a nie kazdy ma na to priestor.
Kralika urcite nekupuj.

nynia
25. nov 2024

Vhodné je podľa mňa keď bude sa oňho vedieť samé postarať aj finančne.

jesenzima
25. nov 2024

@katusa32 zvieratá nie sú hračky pre deti, ale predovšetkým zodpovednosť a starostlivosť. ...

h2
25. nov 2024

@katusa32 Nejako mi chýba informácia, či dieťa to zvierakto aj chce.

benimnadir
25. nov 2024

@katusa32 nikdy by som nekúpila dieťaťu zvieratko. Za prvé, to nie je vec, ktorú musí mať dieťa v nejakom konkrétnom veku. Za druhé, väčšina takých zvierat skončí zle (rozprávala by som ti stories až by si plakala), za tretie nekúpila by som ale by som adoptovala.

yosi
25. nov 2024

@katusa32 Dcéra dostala ako dar od svokra korytnačku o ktorú sa starám samozrejme sám. Doteraz jej ani granule nenasypali. Psa sme kúpili deťom k 1. svätému prijímaniu staršej dcéry (9 rokov). To je už vek keď dokáže ísť so psom vonku sama. Ale netreba zabúdať, že ráno o šiestej s ním pôjdeš ty a aj večer o deviatej. To robím samozrejme ja, či manželka.

mikadooo
25. nov 2024

@katusa32 je to indivindi. Kúpili sme myšky keď mala malá cca 5 rokov a po dvoch týždňoch nezáujem. Druhú sme museli držať od krabice, aby ich nezahrdúsila "od lásky". Potom ma uprosili na škrečky, keď mala najstaršia ca 10 a mladšia 7, staršia sa starala o oba, mladšia nezáujem doteraz. Teraz chcú potkany, podľa mňa tá najstaršia má k tomu proste vzťah, k zvieratám všeobecne, mladšia nie, len kopíruje sestru, ale baví ju to tak 5 minút. Staršia v pohode, tá by bola stále u susedov pri morčati, alebo v útulku, alebo v jazdiarni pri koňoch. Takže ak začnete s niečím nenáročným, napríklad škrečkom, tak zvládneš snáď aj sama sa postarať, ak aj dieťa po týždni stratí záujem. Lebo to nie je "odhrnúť sneh". A je to fakt vysoko individuálne a správny vek neexistuje. (Pre mňa nie je vhodné kúpiť zviera ani teraz v 40tke, nemám k tomu vzťah, aj pri tých myšiach som si musela nastaviť budík, ak nebol muž doma, ináč sa stará muž, keď staršia nie je doma).

ejbyk
25. nov 2024

@colsami súhlasím úplne. Máme už väčšie deti, dcéra má 12, chodí samozrejme aj ona venčiť...ale je to najmä moja starosť..ale aj radosť no🙂

ejbyk
25. nov 2024

A také že škrečok, zajac, korytnačka, vtáčik...to neodporúčam vôbec...robí to bordel, smrdí to..
So psom máme najmenšiu starosť z mojich skúseností....

vilma7
25. nov 2024

@kittykat22 tak my tiež mame zajačika, starajú sa nám on známy, keď sme na dovolenke. Je na balkóne, kde ma svoj revír a klietku.

Dcéra mala 5 a syn takmer 7. Syna veľmi nezaujíma, dcéra sa o neho stará denne.

januska12323
25. nov 2024

@katusa32 lebo keď chceš zviera pre dieťa a budeš sa starať ty je jedno koľko má rokov. Ak chceš aby sa oň staralo dieťa musí byť zodpovedné, čo je podľa mňa najskôr druhý stupeň ZŠ.

kiki68
25. nov 2024

Nas ma 4,5 a chce macku, Ale ja chcem tiez. Tak bude macka urcite. To je take akurat na starostlivost. Ako jasne, ze nemozem od dietata chciet vsetko, staci ked da macke jest a vymeni vodu.

13uzivatelka11
25. nov 2024

@danielahamar prečo by nemalo patriť k deťom zviera? Syn vyrastá od bábätka s dvoma mačkami a vie sa vďaka tomu pekne správať k nim aj iným zvieratám.v živote im nerobil zle..