Ahojte. Potrebujem pomoc.
Našli sme túlavého psika. Zašli sme k veterinarovi a ten nám povedal že nemá čip a na inzerát na internete sa na neho nikto neozval takže zrejme ho niekto vyhodil. Rozhodli sme sa že si ho necháme. Zoznámili sme ho s našim zlatým retrieverom a sú kamosi od začiatku. No problém je že nový Psik velmi place a steká aj keď ideme z domu len na 5 minút. Aj keď môj priateľ odíde len na dvor točí sa tu, place, steká aj zavija úplne sa boji že ho opustil. A toto robí aj keď ideme do prace. Myslím si že to robí kvôli traume a že to prejde posilňovaním a každodenným rovnakým režimom chceme s ním chodiť aj na tréning. Ale čo nás starý Psik? Nebude mať z toho stres keď sú sami? Pretože aj on je z toho nervózny a chodí dokola a pritom on bol vždy salamista odmalička sa naučil že odchádzame a prichádzame ale odkedy máme nového psíka tak sa krúti a stresuje sa. Máme ich zatiaľ oddeľovať? Bývame v dome čiže jeden by bol na dvore a druhý v dome napríklad alebo to zase uškodí novému psíkovi? Vonku je s mačkami čiže tam nieje sám no aj tam strašne place. Prosím poraďte mi aj ak poznáte nejakého dobrého trénera z Nr a okolia. Ďakujem všetkým
@lea1999 je to prinajmensom zvlastne, ze zavyja aj ked ma psieho kamosa pri sebe. Separacna uzkost sa praveze casto riesi tym, ze si ludia zadovazia ineho psika, ktory tomu uzkostlivemu robi spolocnost. Mame rovnaku skusenost, psik zachaneny z mnozky zavyjal mesiace, az kym sme domov nepriniesli dalsieho, odvtedy je spokojny. Urcite skuste trenera v tomto pripade.
Ahoj, asi by som sa radila dobrym trenerom a pravdepodobne by som mala zaujem o individualku u vas doma, aby realne videl reakcie oboch psov a navrhol najlepsie riesenie. Verim, ze Ti tu niekto poradi kvalitneho cloveka z okolia NR.
S takouto formou by som nevahala, hoc je dobre ze byvate v dome, ale vzhladom na susedske vztahy, zavyjajuci pes ci uz v dome ci na dvore, nic moc... Takze by som naozaj predtym nez budete len "skusat" podla fora a moze to trvat zbytocne dlho, isla takouto formou dobreho vycvikara. Drzim palce.