Kde nechať psíka?

m22ab23
22. feb 2024

Dobrý deň.

Mám ponuku letnej brigády v zahraničí.
A chcela by som sa opýtať či niekto nevie, kam by som mohla dať psíka. Prišlo mi na um psí hotel, lenže neviem či tam môže ostáť 3 mesiace. Bohužiaľ nemám nikoho, kto by sa o neho postaral a so sebou ho vziať nemôžem.
Budem rada za akúkoľvek radu.

Ďakujem!

belllinka
22. feb 2024

Za psi hotel zaplatis viac, ako v tom zahranici zarobis

kacena4
22. feb 2024

skus si pohladat rodinu ktora ho prijme na toto obdobie. ak niekto rozmysla nad psom moze to mat ako skusku. aky je to pes? sestra takto varuvava psikov aj na dlhsie ale je od ba

nicoletta98
22. feb 2024

Dá sa aj tri mesiace, záleži od hotelu.. možno by som kontaktovala v útulok v tvojom okolí, s tým, že či by nevedeli hodiť prosbu o dočasku a zaplatila by som dočaskárom tie tri mesiace, aj poslala niečo útulku za ochotu a vybavenie, ale tiež záleží od útulku/OZtka. Išlo by to normálne cez zmluvu a máš tam ako takú istotu, že bude pes v dobrých rukách. Prípadne neviem odkiaľ si, ak v blízkosti KE, tak zahraniční študenti UVLF sú celkom ochotní, pomôžeš im, oni zas tebe ;)

i_j_k
22. feb 2024

@m22ab23 Opytaj sa ludi v susedstve, daj si inzerat, zdielaj na soc.sietach ze hladas trojmesacnu opateru pre psika. Bohužiaľ, toto su situácie s ktorými podľa mňa už predtym než si psika zoženieš musíš rátať. Držím palce nech to zvladnes aj ty, aj psik! 🙏💪

anavianavi
22. feb 2024

cez socialne siete by som sa spytala v roznych skupinach, ci by ho niekto nechcel.
je vela rodin, kde deti tuzia mat psika, ale rodicia nechcu a takym sposobom im mozu dopriat radost na kratky cas a o psika bude dobre postarane.
Alebo su rodiny, co chcu psa, ale nemali si ako otestovat, co to obnasa. urcite aj taki maju zaujem.

melanta
22. feb 2024

Kľudne sa do mňa pustite, ale nájdi mu trvalý milujúci domov. Nie na 3 mesiace, ale natrvalo. Pes je záväzok na +/- 15 rokov. Nie mojkáčik, ktorého odložíš niekam na pár mesiacov. Ak nemieniš prispôsobiť svoj život zvieraťu, ktoré si si dobrovoľne zadovážila, nájdi mu majiteľa, ktorý bude chápať tomu mať v živote živého tvora.

m22ab23
autor
22. feb 2024

@kacena4 máme jazevčika kríženeho so shar pei.

zefyra
22. feb 2024

@melanta presne, súhlasím s tebou, chudák pes

zefyra
22. feb 2024

@m22ab23 Uvedomuješ si, že psík má city a bude trpieť?

h2
22. feb 2024

@m22ab23 Píšeš "máme". Kto, okrem teba? Alebo ten človek ide tiež s tebou do zahraničia?

h2
22. feb 2024

Neodporúčam rodinu, ktorá nikdy psa nemala a chce si to vyskúšať. Čo ak budú mať psa dosť po dvoch dňoch? Keby ho kúpili, vedia ho predať, alebo darovať. Ale ak sľúbili niekomu starať sa 3 mesiace a potom ho vrátiť, tak nemajú žiadnu možnosť.

majlo1234
22. feb 2024

Vyskusaj sa popytat, ci by ta nevzali aj so psom, kamoska tak chodila so psikom po kolena do hotelov upratovat.

hyta
22. feb 2024

Moja kámoška chodí do Rakúska opatrovať seniorov i so svojim psíkom. Inak súhlasím s príspevkom od melanta. Psík je živý tvor, je to záväzok na celý jeho život. Ak ho dáš preč na 3 mesiace, bude trpieť.

drasla
23. feb 2024

Neboj sa, psik to prezije, ty tiez. Zvladnete to. So všetkým sa v zivote ratat neda. Je fajn, ze sa snazis najst pre neho riesenie. My ako rodina sme nikdy psa nemali, teraz u nas prazdninuje psik, vsetci ho obskakuju...ale casom sa moze situacia zmenit a psik pojde zase prec. To je zivot.

biglovemom
23. feb 2024

Ale no, pes ked je u spravnych ludi co ho zamestnaju psychicky aj fyzicky- aj na nu zabudne🤪
Neviete do akej situacii vas privedie zivot tak nesudte autorku 🙏🏻
Autorka veru ,susedia znamy znamych ,socialne siete pis vsade….. snad sa niekto najde😊

belaaaaaaaaa
3. mar 2024

@m22ab23 Tak neviem, ale odísť od psíka na 3 mesiace, či je to v poriadku. Či mu to neovplyvní psychiku. Až ma zabolelo srdce. Predsa to nie 2 týždňovka dovolenka. Ja by som sa. bála, že to zoberie zle. Ináč, hľadať ľudí, ktorý ho budú ľúbiť, nielen starať sa. Uffff.