Zdravím, mám extrémne divého kocúra 8 mesačneho , neustále uteká , skáče , všetko rozbíja na okolo. Viem že je to kocúr , predtým som už mal. Ale táto je úplne z iného cesta. Myslite že by pomohla kastrwcia aby sa trošku skludnila ? Ďakujem
troska pomoze ale nepocitaj s velkou zmenou je to o povahe ..kazdopadne kastruj uz len z dovodu premnozenia a utekania kocurov a tym,hazard so zivotom,kedze mozu skoncit pod autom a podoben .. hold hormony zaslepuju mozog aj u zvierat
Ano kocur sa bude ovela menej bit aj utekat za mackami. Bezne sa kastruju od cca 5 mes.
Je to na mieste.
Kocura treba kastrovat. Nebude smrdiet a znackovat a bit sa s inymi kocurmi a vyrabat nechcene macata, ktorych je vsade plno a nikto ich nechce
môj miláčik bol kastrovany v 7 mesiacoch úplne kľudnucky poklad, teraz ma 7 rokov. pred tým ale nejako extra nevyvadzal mal takú normálnu hravosť mačiatka. ale strážila som pár mesiacov iného kocúra a ten bol úplne šialený aj po kastracii hh
Nasmu kocurovi kastracia pomohla, ukludnil sa, nezacal znackovat, prestal utocit a hryzt. Stale je akcny, aj pohryzka sem-tam, ale ovela menej. Navyse pre kocura je to relativne jednoduchy zakrok (nie ako u maciek). Veterinar nam to urobil v jeho 8.mesiacoch, odporucal to urobit predtym, ako kocur zisti, co je znackovanie...lebo ked uz zacne, tak vraj ani kastracia nepomoze...
My máme tiež takého divočáka ... dali sme ho kastrovať, keď mal 6 mesiacov, je kľudnejší ... divočí furt, no už v takom "light" režime ...