Je normalne, že šteniatko väčšinou spí?

anonym123455
1. nov 2024

Ahojte je normalne keď šteniatko ( ma mesiac a pol) skoro cely deň spi? Je to rasa chow chow

biba_18
1. nov 2024

áno. šteniatka sú ako babatka… a niektoré rasy prespia aj ako dospelé celé dni ☺️

biba_18
1. nov 2024

ešte aj 3-mesačné šteniatko potrebuje až 20 hodín spánku… a dospelí havkovia spia tak 12 hodín ( a ako som písala, niektoré aj viac…)

nicoletta98
1. nov 2024

@anonym123455 a to už nie je pri matke ?

biba_18
1. nov 2024

@nicoletta98 to aj ja som sa čudovala - ale môže to byť z rôznych príčin, dúfam že ho nemá z množiarne, alebo už má viac a autorka to len zle napísala ( alebo jej zle povedali…) atď…

colsami
1. nov 2024

Ano je to normalne.
A stena co ma mesiac a pol malo byt este pri matke.

anonym123455
autor
1. nov 2024

@biba_18 mne ho darovala znama lebo museli surne odisť do zahraničia a jej mama šla s nimi keďže ona ma pas a toto šteniatko ešte pas nema tak som ho zobrala jak k sebe ako by mali dať niekomu cudziemu tak som zobrala ja😊

biba_18
1. nov 2024

@anonym123455 tak keď je ešte také malinké, mala by si byť celý deň s ním, možno až do 2,5-3 mesiacov… čo mu dávaš papať? mokré granulky, konzervy či barf?

anonym123455
autor
1. nov 2024

@biba_18 davam mu granulky eminem junior

stanka_k
1. nov 2024

@anonym123455 tak malo by byť ešte pri mame a áno spí celkom dosť, je to ako dieťa. Naštuduj si o nich niečo. A len tak pomimo, až bude vládať trochu behať a rozkuká sa, tak ho moc nepreťažuj, neprejde napr 5km ako ty, resp keď aj prejde, nie je to zrovna dobre pre kĺby ........ A začni ho skoro socializovat, s ľuďmi aj psíkmi...... Za tie dva týždne by sa ešte dosť naučil od mamy a súrodencov, aby nebol v budúcnosti bojazlivý........

anonym123455
autor
1. nov 2024

@stanka_k ja mam doma ešte jednu fenku no nie je to ta ista rasa je to pekinsky palacovy no celkom si za ten jeden deň porozumeli a viem že ho nemam preťažovať idem znim aspoň 4x na deň vyvenčiť von aspon na 10min ale žiadne voditko iba voľny pohyb po dvore keďže mam veľky dvôr tak ja ju nenutim nasilu nič keď chce pobeži keď nie tak nie …