Je legálne mať vtáčiky v klietkach v pivnici?

3. jan 2025

Moj sused (byvam v bytovke, a vo vedlajsom vchode je to) ma v pivnici vtaciky v klietkach/volierach (videla som ich cez to malé okno, bolo otvorené) je to legalne ich mať takto v pivnici a množiť? Potom ich pravdepodobne predáva

doriiis
3. jan 2025

Prečo by to nemalo byť legálne?

ukgirls
3. jan 2025

ak ma povolenie od susedov ..

pink_lady
3. jan 2025

ak nejde o nejaky zakazany druh tak to nie je nelegalne, a ak nerusi tym susedov /trebars ze by v noci skriekali/. My chovame tiez v garazi...aj doma

autor
3. jan 2025

@doriiis neviem myslela som si že takto v pivnici v tme sa nemožu držat zvieratká

autor
3. jan 2025

@pink_lady rozumiem, neviem ake druhy tam má asi len obyč korely ale dakujem za upresnenie

nahodnemeno
3. jan 2025

ja by som to nahlasila mozno...ako tyranie..ak su v tme :(

stanulienkat
3. jan 2025

Je to týranie. Ved je to nejaká množiareň, tie vtáky trpia. Určite zavolaj slobode zvierat, alebo nejakej organizácii, ktorá sa tým zaobera. Okrem toho ja ako sused by som s tým určite nesúhlasila, je to týranie zvierat.

oli18
3. jan 2025

Ziadne tyranie to nie je. Ak ma miestnost okno, cez ktore si to videla, je to ok. Mm je chovatel, tiez mal vtaciky v pivnici, nie v obyvacke. Vtaciky sa nemnozia tak lahko, ako sliepky, ci psy. Dotycny to ma iste ako zalubu, mozno ich len na zimu stiahol z balkona do pivnice. Napisem ti, co sa tu casto pise. Nestaraj sa, nie je to tvoja vec hlavne, ak tomu nerozumies.

akyia
3. jan 2025

@oli18 mas pravdu píše sa to tu naozaj často ale niekedy je potrebné sa starať 😉

oli18
3. jan 2025

@akyia iste, ked si si ista.

doriiis
3. jan 2025

Nie je to žiadne týranie.Toho času sme mali v pivnici aj 40 anduliek naraz.V noci boli v úplnej tme,cez deň mali jedno okno k dispozícii.Nebol žiaden problém.
Poznám pána,ktorý chová všetko.Od anduliek až po čínske papagáje,ktoré má aj v tomto počasí vonku.
Ked je to taký hlučný druh vtáka a je ich viac tak nech sú susedia radi,že sú v pivnici a nie v byte.
Nášho Riciho počuť cez zatvorené okno na koniec ulice.😄

pink_lady
3. jan 2025

ake týranie pre boha?! ak majú dostatok jedla,pitia, zabezpecene svetlo a podmienky, tak je vsetko ok.
že vam inak nevadí kupovať vajcia z klietkoveho chovu, to tiež hlasite ako tyranie? Predpokladám ze tu spomínane andulky maju dostatočný priestor v klietke, či voliere, majú dostatok pokrmu a ak sa aj podarí nejake mláďatá buď si to vymení na bazari s niekym aby mal pár alebo posunie za daku smiešnu sumu. Ja som na vianoce dostala nový párik kanarikov z bazosu, kus za 20ku, no fakt strašne chlapík na tom zaraba 😂 Inak kanare mam od svojich 9r 🙈

pink_lady
3. jan 2025

a ked tu hovorite o povoleni od susedov, tak to aj ked si ideniekto kupit psa, pyta si povolenie susedov? taky pes moze byt 100x hlucnejsi ako vták

oli18
4. jan 2025

@pink_lady v tejto diskusii plati 100 nasobne, nemiesat sa do veci, ktorym nerozumie 🙉

selest
4. jan 2025

Kazde spolocenstvo bytov ma svoj poriadok a vsade kde som doteraz byvala bolo zakazane chovat zvierat v spolocnych priestoroch a pivnici. K tomu ze niekomu pride ok chovat VTAKA v klietke zavreteho v pivnici sa nevyjadrujem. Vselico sa robi ale v poriatku to nie je. Aj pes cely zivot na retazi bol donedavna "ok".

7miriam77
4. jan 2025

Chudence vtáčiky, si super, že sa snažíš im podať pomocnú ruku. Snáď ti tu niekto poradí, v pivnici v tme isto nemajú šťastný život 😭

jesenzima
4. jan 2025

Moja teta tiež chovala andulky, keď sa ochladilo, zazimovala ich do pivnice...🤷

oli18
4. jan 2025

@7miriam77 uz sme sa vyjadrili tie, co mame o to šajnu. Asi si nečítala 🙉

evaplev
5. jan 2025

Tiež dávame na zimu vtáčiky do pivnice.Celý deň im svietime aj keď je tam okno. Na jar idú zasa von. Bývame ale v dome nie v bytovke .

kittykat22
5. jan 2025

@doriiis ked chces hlucneho vtaka, tak si ho kup do domu 🙄 co je to za vyhovorku, ze strcis papagaja alebo andulky do pivnice aby nehulakali 🙄 Ja ta strcim do pivnice, aby si nerusila sousedov.

doriiis
5. jan 2025

@kittykat22 ....ja hlucneho papagája mám.Co to o chovaním operencov viem,nakoľko odmalička nejakého mám.Niekolko druhov.
A ver mi,že by si ako suseda v paneláku nechcela mať suseda,ktorý má doma 20 anduliek naraz.Andulky sa ,,rozprávajú" vo dne v noci.Aj po tme veľakrát.Korely skriekaju tak, že cez tenké panelákove steny by to počuli všetci susedia.A skriekaju teda inou hlasitostou ako si myslíš.

kittykat22
5. jan 2025

@doriiis radsej mi napis, ktory idiot si kupi do panelaku 20 anduliek. Prepac, ale ked byvam v panelaku tak si asi domov nekupim "mini" prasiatko, ani kona, ani pstrosa ani 20 anduliek. Niesom debil. Mne sa niekedy nad uvazovanim ako mas normalne rozum zastava.

doriiis
5. jan 2025

@kittykat22 ...ja nebývam v paneláku.Takze moje rozmýšľanie ťa trápiť nemusí.Ked som bývala v paneláku,tak som žiadne zvieratko nemala.🤷🏻‍♀️
To je otázka nie na mňa.
Inak si hrozne milá osoba.😄S tebou musí byť iná zábava.

anouschka5
6. jan 2025

Áno je to týranie - úbohé vtáčiky čo nikdy nevidia slniečko, v malých klietkach