Moj sused (byvam v bytovke, a vo vedlajsom vchode je to) ma v pivnici vtaciky v klietkach/volierach (videla som ich cez to malé okno, bolo otvorené) je to legalne ich mať takto v pivnici a množiť? Potom ich pravdepodobne predáva
ak ma povolenie od susedov ..
ak nejde o nejaky zakazany druh tak to nie je nelegalne, a ak nerusi tym susedov /trebars ze by v noci skriekali/. My chovame tiez v garazi...aj doma
@doriiis neviem myslela som si že takto v pivnici v tme sa nemožu držat zvieratká
@pink_lady rozumiem, neviem ake druhy tam má asi len obyč korely ale dakujem za upresnenie
ja by som to nahlasila mozno...ako tyranie..ak su v tme :(
Je to týranie. Ved je to nejaká množiareň, tie vtáky trpia. Určite zavolaj slobode zvierat, alebo nejakej organizácii, ktorá sa tým zaobera. Okrem toho ja ako sused by som s tým určite nesúhlasila, je to týranie zvierat.
Ziadne tyranie to nie je. Ak ma miestnost okno, cez ktore si to videla, je to ok. Mm je chovatel, tiez mal vtaciky v pivnici, nie v obyvacke. Vtaciky sa nemnozia tak lahko, ako sliepky, ci psy. Dotycny to ma iste ako zalubu, mozno ich len na zimu stiahol z balkona do pivnice. Napisem ti, co sa tu casto pise. Nestaraj sa, nie je to tvoja vec hlavne, ak tomu nerozumies.
Nie je to žiadne týranie.Toho času sme mali v pivnici aj 40 anduliek naraz.V noci boli v úplnej tme,cez deň mali jedno okno k dispozícii.Nebol žiaden problém.
Poznám pána,ktorý chová všetko.Od anduliek až po čínske papagáje,ktoré má aj v tomto počasí vonku.
Ked je to taký hlučný druh vtáka a je ich viac tak nech sú susedia radi,že sú v pivnici a nie v byte.
Nášho Riciho počuť cez zatvorené okno na koniec ulice.😄
ake týranie pre boha?! ak majú dostatok jedla,pitia, zabezpecene svetlo a podmienky, tak je vsetko ok.
že vam inak nevadí kupovať vajcia z klietkoveho chovu, to tiež hlasite ako tyranie? Predpokladám ze tu spomínane andulky maju dostatočný priestor v klietke, či voliere, majú dostatok pokrmu a ak sa aj podarí nejake mláďatá buď si to vymení na bazari s niekym aby mal pár alebo posunie za daku smiešnu sumu. Ja som na vianoce dostala nový párik kanarikov z bazosu, kus za 20ku, no fakt strašne chlapík na tom zaraba 😂 Inak kanare mam od svojich 9r 🙈
a ked tu hovorite o povoleni od susedov, tak to aj ked si ideniekto kupit psa, pyta si povolenie susedov? taky pes moze byt 100x hlucnejsi ako vták
Kazde spolocenstvo bytov ma svoj poriadok a vsade kde som doteraz byvala bolo zakazane chovat zvierat v spolocnych priestoroch a pivnici. K tomu ze niekomu pride ok chovat VTAKA v klietke zavreteho v pivnici sa nevyjadrujem. Vselico sa robi ale v poriatku to nie je. Aj pes cely zivot na retazi bol donedavna "ok".
Chudence vtáčiky, si super, že sa snažíš im podať pomocnú ruku. Snáď ti tu niekto poradí, v pivnici v tme isto nemajú šťastný život 😭
Moja teta tiež chovala andulky, keď sa ochladilo, zazimovala ich do pivnice...🤷
Tiež dávame na zimu vtáčiky do pivnice.Celý deň im svietime aj keď je tam okno. Na jar idú zasa von. Bývame ale v dome nie v bytovke .
@doriiis ked chces hlucneho vtaka, tak si ho kup do domu 🙄 co je to za vyhovorku, ze strcis papagaja alebo andulky do pivnice aby nehulakali 🙄 Ja ta strcim do pivnice, aby si nerusila sousedov.
@kittykat22 ....ja hlucneho papagája mám.Co to o chovaním operencov viem,nakoľko odmalička nejakého mám.Niekolko druhov.
A ver mi,že by si ako suseda v paneláku nechcela mať suseda,ktorý má doma 20 anduliek naraz.Andulky sa ,,rozprávajú" vo dne v noci.Aj po tme veľakrát.Korely skriekaju tak, že cez tenké panelákove steny by to počuli všetci susedia.A skriekaju teda inou hlasitostou ako si myslíš.
@doriiis radsej mi napis, ktory idiot si kupi do panelaku 20 anduliek. Prepac, ale ked byvam v panelaku tak si asi domov nekupim "mini" prasiatko, ani kona, ani pstrosa ani 20 anduliek. Niesom debil. Mne sa niekedy nad uvazovanim ako mas normalne rozum zastava.
@kittykat22 ...ja nebývam v paneláku.Takze moje rozmýšľanie ťa trápiť nemusí.Ked som bývala v paneláku,tak som žiadne zvieratko nemala.🤷🏻♀️
To je otázka nie na mňa.
Inak si hrozne milá osoba.😄S tebou musí byť iná zábava.
Áno je to týranie - úbohé vtáčiky čo nikdy nevidia slniečko, v malých klietkach
Prečo by to nemalo byť legálne?