Hnačka a mäkká stolica psa

25. júl 2024

Dobry den, mam 6m stena stredneho plemena a som uz zufala co robit.. Mava casto akoby hnacku resp. makku stolicu, iba vonku, doma sa nepokaka.. vacsinou rano zacina normalnou stolicou a cim je den dlhsi tak stolica redne a vecer vacsinou hnacka, rano zasa normalna stolica a rovnaky priebeh.. Je na granuliach N&D od chovatelov zvyknuty odmalicka, nic sa mu nemenilo, alurat mu striedam pri cviceni pamlsky aby sa obmenili chute, neviem ci to moze byt tym. Rano do krmiva mu pridavam ovsene vlocky, nemoze to byt tym? Mava tento problem ale pravidelne v intervale cca raz do mesiaca a trva niekolko dni, odcervovany byva 1x mesacne. Je vsak pravda ze niekedy nemam sancu ustriehnut co zhltne vonku na co ale davam extra pozor a taham z ust.. S veterinarkou som riesila, moze to byt vraj aj teplom, tym co vonku zje, no proste neviem.. 2 mesiace dozadu mal tazku hnacku riesenu antibiotikami a dietou no pravidelne sa toto stava, ze niekolko dni mava makku a redsiu stolicu no vzdy rano zasa normalne a cim dlhsie pokracuje den tym viac redne.. Nerozumiem tomu.. Nejaka podobna skusenost? Ďakujem

katarinaba
25. júl 2024

Napr. veto by mohol zobrat vzorky stolice na vysetrenie - bakterie, virusy, alergie. Mozno ma hafan citlive travenie a napr. tie pamlsky alebo ovsene vlocky mozu sposobovat problem.
Co sa tyka cvicenia, vobec nepotrebujes palmsky. Skus pocas cvicenia psa normalne nakrmit z ruky. Proste ho odmenis granulami a tym ho aj nakrmis. Ak ma napr. tri denne davky, tak jednu mu ponuknes pri cviceni - je to velmi dobry sposob odmenovania a zaroven sa pes nazerie.
Ak je stolica v poriadku, vysadila by som uplne vsetko okrem granul. Ked nie je problem s granulami, tak by som postupne zavadzala nove veci a zistila, ci je problem alebo nie. Pes vobec nepotrebuje pamlsky a blbosti, obzvlast ak maju vela prisad, nebodaj farbiv a umelych veci.
Inak moj pes hnackuje vzdy po tom, ako sa okupe v jazere. Zachladi telo a uz je riedka stolica.

3009
25. júl 2024

Skús mu dávať probiotiká a Humac. Aj náš pes to tak má.

jumama
25. júl 2024

Nas pes ma napriklad velmi citlive travenie, nikdy nemohol byt cisto na granuliach, mal z toho cosi ako reflux, ze rano vracal zltu penu alebo kyselinu. Z roznych mlsiek maval hnacky. Aj po ockovaniach maval hnacky. Presli sme na barf, hura negrcosil, ale maval hnacky. Tak sme teraz par mesiacov tak ze na rano a obed ma barf, vecer grannule. Krmime tri razy denne na radu veterinarky, ze nech nema nikdy prazdne brucho.

My ked sme nemohli davat mlsky, ze mu robili zle, davalli sme granule ako mlsky. Myslis, ze by to nebolo pre vasho zaujimave? Ked by bol hladny, tak proste mu pri treningu rozdat jeho davku granul...

Niekedy nesadnu granule psovi, ked ma hnacky. Kamoska tak zmenili ganule a pomohlo im to.