Gypsomilka a mačka

monciika
4. júl 2024

Ahojte dostala som tieto kvety, mám kocúra a vždy obhryzal kytice tak už dlhé roky sa kvety u nás nenachádzajú. No včera obryzol túto kyticu.. Hneď som ju dala preč. Prichytila som ho takže asi nestihol zjesť iba to poodhryzaval, dostal na zadok. Môže sa mu niečo stať? Mám ho už veľmi dlho a z kvetov mu ešte nič nebolo. Či mam ísť radšej ku zverolekárke? Je to čisto domaca mačka. Vonku vôbec nechodí. Každé vianoce obhryza aj vianočný umelý stromček a potom grcia 🤦🏼‍♀️ nezaberá žiadny trest, veď však mačka no 😃 ďakujem za pomoc, je to moja láska, takže hádam pochopíte môj strach. Ďakujem

chrobak7
4. júl 2024

@monciika Gypsomilka je pre mačky neškodná. Náš kocúr tiež vždy z kytíc vyjedal gypsomilku, hlavne tie drobné biele kvietky. Pozor ale na iné rastliny. Raz na vianoce zožral pár bobúľ z imela. No bolo mu zle, boli sme aj na infúzke a trvalo mu asi 2 týždne, kým sa z toho dostal. Mal otravu žalúdka.

Síce už nie je medzi nami dlhší čas, ale na mieste, kde je na záhrade u rodičov pochovaný, má zasadenú tú gypsomilku, keďže ju mal tak rád. Bol to tiež bytový kocúr.

monciika
autor
4. júl 2024

@chrobak7 naozaj? Lebo na nete písali že je jedovatá pre mačky. Tak dobre potom, mi odľahlo.. boli tam ešte ľalie, tie voňal ale nechal ich tak ale bol žltý asi od ľalie, tak to som mu vystrihala na srsti. Tak dúfam že mu nič nebude 😃😃

nika523
4. júl 2024

@monciika ľalie sú tiež veľmi nebezpečné pre mačky

nika523
4. júl 2024

Mali sme mačičku čo jej zlyhávali obličky a veterinar sa nás pýtal či sme nemali doma ľalie že stačí že mačka ovonia laliu, vdychne peľ a hrozí akútne zlyhanie obliciek alebo keď sa napije vody z vázy. Ja už radšej žiadne kvety domov nenosím a keď dostanem kvety tak ich dám svokre ale doma žiadne kvety nechcem

monciika
autor
4. júl 2024

Bože 🙈 tak to mi je ľúto mačičky 😔

drobcek100
5. júl 2024

@chrobak7 Milé odTeba, aspoň si naňho s láskou vždy spomenies.My máme na záhrade borovicu a tam máme mačací cintorín, všetko to boli naše lásky, zozbierané z ulice