Frízsky kôň

zuzanazu85
3. feb 2024

Mám takú otázku.Úplná banalita pri veciach,čo normálne ľudí trápi na koníku. Som baba od koní,už odmalička. Pritom to boli najskôr ťažné, ťažké kone (starký, ocino pracovali v hore,behala som popri aj ja,ako prvorodená,krpatá). Doma chováme jazdecké,jedna maďarka,druhý nemec. Otázka znie. Už od 15tich túžim po frizkom koni,peniaze nie sú problém,ale prečo sa môjmu chlapovi ten kôň nepáči? To je ten problém,aj keď ma rád kone.Ževraj nemá kohútik (toto mi kecá dookola) ,ale pre mňa je to môj sen,moj ,, jednorožec",alebo moja achilova päta. Akože peniaze na neho mám,doma aj pozemky,kde by sa pásol ,len nechápem prečo sa ,,konarovi" neľúbi aj môj tip a charakter koňa😊.

simik22
3. feb 2024

A čo my s tým akože máme?

enusamt
3. feb 2024

To by chcelo nejaku skupinu nadsencov a znalcov koni.. Ti by lepsie vysvetlili..
Je tu sice zopar milovnicok koni, ale ci si vsimnu temu

dianka3
3. feb 2024

@zuzanazu85 Keď ho chceš a ,,máš na neho peniaze,, tak si ho kúp.Ak tvoj muž nechce tak si nekúp🫡 Čo chceš od nás? Nebodaj aby sme tvojmu mužovi dohovorili? 🤨😑

nikiki29
3. feb 2024

@zuzanazu85 podľa mňa sa tu na zlom mieste pýtaš. Skús sa radšej ešte spýtať manžela… výber koňa je podľa mňa čisto majiteľova záležitosť, hlavne ak je to “len” další do stajne a nemusíte riešiť finančnú stránku. To či sa mu páči je žiaľ čisto vec vkusu… skús rozviť debatu, či sa kvôli stavbe tela obáva o využiteľnosť, zdravie alebo kde je háčik. Lebo ak ide čisto o vzhľad, nechápem prečo by si nemohla mať aj “škaredého” koňa.

opica_skorica
3. feb 2024

@nikiki29 presne zistiť, čo jemu sa nepozdáva… veď i kôň bez kohútika je vhodný ako jazdecký.
frizskydvor

janai1
3. feb 2024

@zuzanazu85 to je nejaká povinnosť aby sa každému páčil každý?

mimicka2013
3. feb 2024

Otazka znie "....preco sa mojmu chlapovi nepaci ten kon?" 😅🤣😅 to je otazka a tema za vsetky drobne. A to my ako mame vediet preco sa jemu nepaci? Spytaj sa to jeho a nie ludi na MK co ani nevedia ako frizak vyzera.
Ja som tiez baba od koni a frizaka by som si nikdy nekupila, ale to ti asi velmi nepomohlo kedze to je tvoj sen a nie moj

simsalabim
3. feb 2024

To je taka otazka ako - preco sa mne nepaci kamoskin muz a ona je z neho taka hotova 😂

mikadooo
3. feb 2024

@zuzanazu85 chlap sa bojí, že budeš tráviť viac času s frizakom ako s ním?

madeincssr
3. feb 2024

@zuzanazu85 mozno sa obava aj nakladov a najma narocnej starostlivosti o tie "dlhosrste" partie frizaka. A bude narocnejsi aj na jazdecky vycvik mozno. Alebo len plati "proti gustu ziadny disputat" a musite sa o tom vludne, otvorene porozpravat.

rude_baby
3. feb 2024

Keď je to tvoj sen, máš na neho peniaze, čas a priestor... Tak nechápem tvojho chlapa, ze ti nechce dopriať radosť, tvoj sen 🤷‍♀️iné by bolo, keby ti ho mal zacvakat on...

sojorez
3. feb 2024

Kúp si kona, manzel si zvykne. A ked si nezvykne, ani to nie je problem, bude to tvoj kon, ty ho budes jazdit, jemu sa pacit nemusi.