Epilepsia u psíka

katyka83
28. máj 2024

Dobrý deň prajem.
Chcela by som sa spýtať,kamarát ma 2 ročného psíka,začal sa im triasť,leža na zemi sa a pena mu z úst šla .
Boli u veterinára ,tak že ma epilepsiu dostal lieky.
Len že včera mal už 16 záchvatov ,pocikava sa aj pokakava doma.
Dnes ďalšie záchvaty :(
Neviete niečo poradit prosím ? Ako mu pomôcť :(

butterflyeffect
28. máj 2024

@katyka83 treba konzultovat s veterinarom, mozno zmenit lieky ked nezaberaju,pripadne dodatocne vysetrenia, odsledovat kedy ma zachvaty-ze co je spustacom a skusit sa tomu vyhnut, nevystavovat psika stresu.

pkgirl30
28. máj 2024

neskúšali mu nastaviť nejakú diétu? známa má tiež psíka s epi a doktor je nakázal diétu dostala zoznam čo môže a čo nie a zlepšilo sa to...alebo zmeniť lieky ak nezaberajú, na epilepsiu trvá istý čas kým sa nastavia správne lieky hlavne ak by to malo byť šteniatko

katyka83
autor
28. máj 2024

@butterflyeffect
@pkgirl30
Všetko sa to začalo v nedelu vlastne prvý krát.
Nikdy pred tím si ani nevšimli nič na ňom že by mohol byť chorý oni si mysleli či niečo nepojedol.
Lieky mu len teraz nastavili .
Ale utekali s nim zas ku veterinarovi :(
Doma im detičky plaču ja mám tiež psika neviem si to ani predstaviť čo prežívaju :(
Len nech je v poriadku

alickapusinka
28. máj 2024

Určite mu nezabrali lieky. To je aj ako u človeka pokiaľ mi lekár našiel správne lieky mám epilepsiu chvíľu to trvalo. Aj ak sa lieky berú neznamená že nemôže dôjsť k záchvatu a však to čo popisuješ TY je extrém. To sú všetko javy epilepsie. Treba vyhľadať normálneho veterinára aj ak súkromnú kliniku a ísť znova. Treba ho natočiť na mobil a ukázať na veterine ako sa to robí. Napríklad nie každé lieky sú vhodne pre určitú skupinu ľudí tak aj u psov je tiež tak že nie každá rasa môže lieky sú aj nevhodne lieky. Treba pokiaľ skúša vymeniť lieky. Natoč video na mobil ukáž na veterine. Mojej tete takto uhynul psík tiež mal epilepsiu dostaval lieky a boli v práci a ak sa vrátili už nebolo pomoci. A tiež okolo 3 rokov len mal.

colsami
28. máj 2024

Autorka ahoj, zial, epilepsia u psov (tak isto ako u ludi) nie je liecitelne ochorenie. Je to vec ktora sa (do urciteho bodu) da iba menezovat - ak samozrejme psik reaguje.
To znamena ze napriek tomu, ze pes bude mat nastavene idealne lieky v idealnej davke, nemusi reagovat. Je tam velmi vela premennych: co zachvaty vybolava, ake a ci je tam poskodenie cns a mozgu, a ako pes reaguje na liecbu. Je jedno ci ma pes 1r alebo 15r, je to vysoko individualne.
Samozrejme, je to u tohto psa cerstve takze isto budu symptomaticky riesit co mu najlepsie zabera, neostava nic len ist na veterinu prip tam psika hospitalizovaneho aj nechat, ak tie zachvaty pretrvavaju (niekedy treba psa na chvilu aj prispat, aby sa seria zachvatov prerusila, ak to neprestava, + aj organizmus si oddychne).

sandra49
28. máj 2024

@katyka83 2 mesiace dozadu môj najlepší kamos toto riešil. Bohužiaľ to skončilo smrtou😔 napriek liečbe sa psovy zachvaty opakovali, bol strasne slaby a boľavý. Na hlave začal rast nádor a išlo to tak hrozne rýchlo ze ho museli dať uspať.

katyka83
autor
28. máj 2024

Dobrý večer,nakoniec mal psík mrtvicu ani nie epilepsiu ako tvrdil prvý veterinár.
Už mu nebolo pomoci mal hrozné záchvaty tak privolali pohotovosť .
Uspali ho a pichli injekciu na zastavenie srdiečka. :(

sandra49
29. máj 2024

@katyka83 je mi to veľmi ľúto 🩷😔😪 už je za dúhový mostom a je mu dobre🌈🐾🩷