Doberman - chovné stanice

4. sep 2024

Ahojte poznáte nejaké chované stanice dobermanov na sk alebo v pl? Plánujeme si zadovážiť šteniatko. Ďakujem

rodinnefoto
4. sep 2024

Skús napísať sem, téma síce nie je aktívna, ale určite niekto príde poradiť.
https://dogforum.sk/viewtopic.php?f=80&t=165&p=...

aalt
4. sep 2024

Len neodborna pripomienka ... som si klikol na tie inzeraty. To maju kupirovane usi a skrateny chvost? Som bol v tom, ze to je uz zakazane ...

huxy
4. sep 2024

@aalt tiež neodborná pripomienka. Doberman s chvostom a ušami dolu, vyzerá komicky. Od dávno sa kupírovali uši, skracoval chvost. Viem že sa to už akože nemôže. Ale robí sa to. Nie je to týranie tých psov.

autor
4. sep 2024

@aalt zakázané je to len v niektorých krajinách, napr. V Poľsku stále legálne, preto hľadáme chs tam.

autor
4. sep 2024

@tundra Ďakujem 😉

aalt
4. sep 2024

@huxy tak skusim neodborne pokracovat ... pise tam vystavnych rodicov. Ak to je zakazane, ako s tym moze chodit na vystavy? Ci teda chodi na vystavy, kde to zakazane nie je?
Pozeral som si teraz fotky ... osobne mi vyzera komicky ten tupirovany ...

tundra
4. sep 2024

@autorka spytaj sa chovatela,ci ma pracovnu alebo vystavnu liniu.Ja som,uz roky s dobermanom nemal tu cest,ale kedysi davno,tie vystavne linie,boli dost plache.

huxy
4. sep 2024

@aalt tak odpovede na dané otázky nemám.
A ano, niekomu príde komické s tými ušami... Ale dobermani boli tým vždy rozoznateľné od ostatných, také "výnimočné". A v podstate donedávna len takí boli.

autor
4. sep 2024

@tundra Ďakujem za radu. Známy manžela si zadovážil práve dobermana, kupírovaného, no ten práve vrhy naplánuje.

tundra
4. sep 2024

@autorka ak sa môzem spytat,preco prave doberman?Kludne, aj ip mozes poslat.

autor
4. sep 2024

@tundra Dobermanov sme mali keď som bola malá. Zamilovala som si to plemeno. Asi tak 4 mesiace dozadu zomrel u rodičov posledný ktorého mali ( za ich život to boli desiatky, mali naraz aj troch), tak mi to spravilo dieru do srdca a viem že kúpa ďalšieho, už môjho v mojom dome ju vyplní. Pán z čas u ktorého brali rodičia sa už tomu nevenuje kvôli veku.

tundra
4. sep 2024

Doberman,je svorkovity typ psa a to,ze boli traja,bolo super.Prave preto,ze bude, len jeden,treba vybrat steniatko s dobrou povahou,po dobrych rodicoch.Drzim palce😉

autor
4. sep 2024

@tundra Ešte rozmýšľam či zobrať jedného alebo viacerých. Čas by na nich určite bol. Ďakujem 😄

tairyx
5. sep 2024

Ci jedneho alebo viacerych zalezi od roznych faktorov. Aj doberman ako kazdy iny pes potrebuje socializaciu, na dvore bude trpiet ci jeden ci dvaja ci traja, pokial teda bude vacsinu casu len na dvore. Zalezi od teba, ci dvoch psov vobec udrzis na prechadzke, resp.ci ste na to v domacnosti viaceri (napr.manzel). Su to krasne psy, ak ich mali tvoji rodicia, iste vies co taky pes potrebuje a ci mas osobnostne predpoklady na to zvladnut dvoch. Vo vseobecnosti plati zasada, ze clovek by nemal mat psa, ktory v dospelosti vazi viac nez polovicu tvojej vahy.

autor
5. sep 2024

@tairyx Vďaka ale viem ako na dobermanov. Väčšinu času budú v dome, nie na dvore. Psov som zvládla troch, keď som ešte bývala doma a to mám 60kg 😉

tairyx
5. sep 2024

To je dobre, potom je ale tvoja otazka ci si mas vziat jedneho alebo dvoch irelevantna v tejto teme🙂. To uz zavisi od tvojich prefernecii.

autor
5. sep 2024

@tairyx To otázka ani nebola 😀, len som písala že rozmýšľam nad tým či si zobrať jedného alebo dvoch. Otázka skôr bola na chs.

aalt
5. sep 2024

Tak este naposledy zaspamujem ked som sa na to dal ... som si pozeral clanky o kupirovani a tak. A teda prakticky vyznam ziadny. Dovod len aby pes vyzeral tak ako chce majitel. V principe pri kvalitnom prevedeni to tyranie nie je, ale pes prichadza ciastocne o svoj sposob komunikacie, hlavne skratenim chvosta. Usi ciastocne tiez, zalezi od rasy. Ako som uz pisal, mne pripada "smiesne" kupirovany doberman. Fakt som si naivne myslel, ze to je prezitok. Navyse ak to je zakonom vyslovene zakazane.
Na niektorych vystavach je to povolene ak pes pochadza zo statu, kde to este povolene je.
Psa nemam, iba dve najdene macicky.

autor
5. sep 2024
aalt
5. sep 2024

Nie, a co tam je, co by ma malo presvedcit, ze to nie je prezitok? Navyse sa tam prave pise, ze to je bolestive.

autor
5. sep 2024

@aalt “Doberman bol chovaný Friedrichom Dobermannom, ktorý mal svoju vlastnú jasnú predstavu o tom, ako by toto plemeno malo vyzerať, a tak to bolo dlhé roky. Telo psa malo krásny tvar a vďaka zdvihnutým ušiam a krátkemu chvostu sa profil ukázal ako silný a atraktívny. Práve toto plemeno získalo mnoho prestížnych ocenení a množstvo chovateľov venovalo veľa času a úsilia, aby svoje šteniatko priviedlo do štandardného vzhľadu.” “…šanca vyhnúť sa chorobám, ktoré možno získať prirodzenou formou: sú to nekrózy, vredy a rôzne neoplazmy”

tundra
5. sep 2024

@aalt skola uz zacala,tak sa venuj uceniu a nerozptyluj sa,ked sa rozpravaju dospeli...

aalt
5. sep 2024

Cize ako som pisal, je to len o tom aby pes vyzeral presne tak ako jeho majitel chce a co sa nepodarilo preslachtenim, to dokonci chirurg. Ved to je len pes.
@tundra klobuk dole za inteligentnu diskusiu a relevantne komentare ... uz si sa na mna par krat navazal ked dosli argumenty. Ja som sa slusne pytal.
Koncim s touto temou, vypinam notifikaciu. Neoznacujte ma.

clotty
6. sep 2024

Zdravím, momentálne 2 chovateľské stanice na SK čakajú šteniatka. Magic Heart von Diamond a by Zohana. Kontakt na Magic Heart von Diamond 09086/6318 a na by Zohana 0904 054 942.
Sú registrované FCI a aj v klube Doberman.

clotty
Autor odpoveď zmazal
Zobraz