Ahojte. mám stredne plemeno psa. V dospelosti bude mať 30-35kg. Teraz mal 8 mesiacov. Má 25kg. No zdá sa mi malý. Do akého veku ešte porastie? Ďakujem
aké stredné plemeno? pes, fena? aký má pohyb...je čistokrvný s rodokmeňom?
@zuzidr nieje čistokrvný, dostali sme ho do rodiny. Mali dvoch stafordov a mali šteňatá
Neviem kde zacat... ja mam labradorku a bude mat 1.11. 8 mesiacov a teraz ma okolo 30 kg, ale my ju podla toho aj krmime... Dokedy bude rast, to je tazko povedat, na baleni krmiva mas vacsinou odporucane mnozstvo podla toho ake velke ma byt plemeno. Napr. planujes ze bude mat cca 40kg, tak davas tolko granul aby dosiahol tu vahu... (podla balenia granul ktore su vhodne pre typ psa..) - neviem ci chapes, snazila som sa to tak po lopate vysvetlit - tiez som tieto veci nevedela...
@katkaseiner to robíme. Máme Brit Care Dog Hypoallergenic Junior Large Breed a v tabuľke je napísané 6-12 mesiacov 310g za deň. Dávame 2x denne aj ma sirup na kĺby
Vyslovene do vysku takyto psik bude rast do cca 10-12 mes. Potom bude naberat svaly a dospievat. Ale po 12 mes uz do vysky urcite neporastie. A ano, ak psik nie je cistokrvny, kludne moze by aj mensi.
tak ak nie je čistokrvný, ako chceš zistiť do akej velkosti narastie, ani rodičov nemá papaierových tak to ťažko, ak má teraz 25kg, tak viac ako do 30 už mať nebude, ešte možno zmohutnie do roka ale viac nie
@colsami rodičia boli veľký, vyšší ako je teraz náš a jeden mal aj rodokmeň
Pes rastie do cca 1roka a do cca 1,5r ešte naberie na hmotnosti a objeme svalov. Ešte ma teda čas narásť 🙂
To nevadi ze rodicia boli vacsi. Na tieto veci vplyva ovela viac faktorov (aj z genetiky) ako iba vyska samotnych rodicov.
Tak poporiadku...
1/ Niektoré psy rastú do 6 mesiacov, niektoré do 12. Na to neexistuje univerzálna odpoveď
2/ Ak nie je čistokrvný, vieme akého plemena sú obaja rodičia?
3/ Veľmi to záleží od krmiva. Ja mám 8 mesačné šteňa špica ktorý mal mať v dospelosti maximálne 2,5 kila, teraz má 6 kilo. Keď má stály prístup ku krmivu, tak môže vyrásť oveľa viac ako boli rodičia
4/ Po nejakom čase prestane pes rásť do výšky, ale ešte priberie lebo bude silnieť na svalstve.
5/ Niektoré plemená sú veľkosťou veľmi variabilné. Taký špic je v piatich veľkostiach (od takého do ruky po takého, čo ťahajú sane)
@yosi rodičia sú stafordi, jeden ma papiere. Krmim ho 2x denne, presne dávku podľa tabuľky a nejaké pamlsky.
Tak to môže byť kľudne menší ako rodičia keď má obmedzenú stravu. Šteňatá vo vrhu totiž majú tendenciu byť väčšími ako rodičia a preto sa im obmedzuje strava aby sa to kompenzovalo. To takto nefunguje, že si urobím priemer váhy a výšky rodičov.
Bull plemena rastu a mohutneju do 3 rokov, Ale zase nie 10 kil. Skor tak okolo 5/6kg vahy max . Zalezi na plemene psa, genetike, strave
@yosi on nemá obmedzenú stravu. Neni normálne aby mal celý deň prístup k jedlu .
Keď psíkovi krmivo dávkuješ, tak to je obmedzená strava. Robí sa to kvôli tomu, čo som písal vyššie. Nechať voľné kŕmenie je tiež normálne, len majiteľ musí rátať s tým, že bude šteňa rásť viac
@yosi takže keď mu ho nechám celý deň, tak koľko mu mám dať
To nie je tak, že bude žrať kým nepraskne. Aj ten pes vie koľko môže žrať. Keď mu dáš plnú misku, tak si bude brať koľko mu bude treba, ale bude väčší v dospelosti (vyšší a ťažší, nie obézny)
@yosi môžem to skúsiť, no teraz keď dostane dávku tak aj nechá
@yosi:
"3/ Veľmi to záleží od krmiva. Ja mám 8 mesačné šteňa špica ktorý mal mať v dospelosti maximálne 2,5 kila, teraz má 6 kilo. Keď má stály prístup ku krmivu, tak môže vyrásť oveľa viac ako boli rodičia"
Toto je velka hlupost co pisesm. Okrem velmi ojedinelych pripadov, najviac vyska vzdy zavisi od genetiky. Aj keby mal pes extremny prebytok alebo nedostatok stravy.
@yosi
"Keď psíkovi krmivo dávkuješ, tak to je obmedzená strava. Robí sa to kvôli tomu, čo som písal vyššie. Nechať voľné kŕmenie je tiež normálne, len majiteľ musí rátať s tým, že bude šteňa rásť viac"
A toto je dalsia kravina.
@autor naozaj Ta prosim, tieto rady NEPOCUVAJ. To su uplne absurdity. Navyse, nie je NIC HORSIE ako nechat psovi stravu k dispozicii cely den. Pes ju musi mat davkovanu. A na 8 mesiacov, tak ako pises, ideal je davat 2x denne. Pokracuj v tom. A davaj presne davkovanie.
A nie, nevie kazdy pes kedy dost. Vacsina psov sa tak vykrmi ze mas obezne prasa doma, miesto psa. Nehovoriac o tom, ze aj travenie psa ma mat svoj rezim. A nie nonstop daco vyzierat cely den, nonstop travit, nonstop vylucovat.... Pes a aj jeho travenie potrebuju rezim. Tohto pana nepocuvaj. Naozaj hovori hluposti, nejake dedinske povery alebo bohvie odkial tieto mudrosti vytiahol. To som hadam ani nepocula este. To co robis, dobre robis. (Aj s tymi chondrami).
@colsami ďakujem teda nebudem počúvať. Budem pokračovať takto ako robím. Dúfam že nerobím nič zle
Ahojki Bull plemená sú v tomto špecifické.. do výšky rastu do roka a potom do dvoch rokov mohutneju.. krm ho tak ako máš a nie viac. Zbytočne by si mu zatazila kĺby. Je vo vývoji. Najprv sú nohaty, chudý atď ale neskôr začnú naberať neboj . 🙂
@dada2703 ďakujem ❤️
Kľudne mi napíš pošlem ti fotky ako sa psík bull vyvíja 🙂
Do 1 roka bude rásť
@dada2703 píšem cez mamin účet, tak to moc nechcem písať súkromne
Keby je niečo gramaticky zle, ospravedlňujem sa. Mám 13