Ahojte. Máme psíka už 4. rok. Je to mopslík, úžasné psíča, ktoré miluje ľudí. No minulý rok sa nám narodilo dieťa u ktorého je podozrenie na alergiu na zvieracie chlpy. Keď sa to potvrdí, budeme musieť dať psíka niekomu do dobrých rúk. Žiaľ, nikoho nepoznáme, kto by sa ho chcel ujať. Ako mu zabezpečiť najlepší domov? Ako vedieť vybrať tú správnu rodinu? Nechcem, aby trpel.
@kikusenka1 ja som tiež vždy odsudzovala keď dával niekto preč zvierata kvôli alergií. Tiež mám psíka z útulku a prinom dve malé deti a všetko je ok, odmala sa zbožňujú. Ale staršia dcéra je alergicka, postupne rokmi jej to prešlo až do astmy, teraz vkuse nejaké problémy ale že vkuse - zápal pľúc, potom za tím v priebehu pár mesiacov opakovane zápaly priedušiek, píska jej na hrudi pri každom kašli. Berie silný kortikoidovy sprej rano večer, lieky na alergiu atď. Viete ako som ja trpla keď jej robili testy ? Chvalabohu jej žiadne zviera absolútne nevychádza, iba pár potravín a prach a roztoče. Ale fakt mi lepilo keď jej tie testy robili aj opakovane neviem čoby som robila naozaj ale nemohla by som pri nej nechať psa keby jej on robil problémy. Alergia není len kýchanie a smrkanie atď, môžem to prerast do takýchto problémov. Takže chápem autorku len treba najprv overiť načo má alergiu, možno to Zviera vôbec není, aj mňa všetci strašili že pes keď ho máme doma a absolútne ani z krvi ani z tich testov na ruke jej nič nevyšlo.
@1mina tiez som si to nevedela predstavit, navyse maly sa psikovi velmi tesi. Mops spi s nami v posteli, je to ako nase druhe dieta, no ked sa naozaj potvrdi alergia, tak bude musiet ist prec. O tych dosledkoch viem, znamemu to tak prerastlo do astmy.
Keď ho budete musieť dať preč tak sa spojiť s nejakým OZ alebo útulok vo vašom okolí a oni nech mu hľadajú domov, oni si tie domovy vedia preveriť a už aj majú skúsenosti s tým a daruje sa cez adopčnú zmluvu. Určite nedaruj cez bazos alebo len tak hocikomu,, do dobrých rúk " lebo takto darované psy väčšinou končia zle
OZ mops v núdzi potom skúste. My mame od nich nášho Gusta 😂 nájdu mu milujúci domov.
Presne ja som tiež nechápala že jasné alergia dajú preč zviera....ale keby ma také problémy dcéra aké má z psíka, bohužiaľ naozaj by to nešlo. Už len to že musí mať už kortikoidovy spreje ma neteší, a keby aspoň nemala popritom iné problémy aspoň. Ale samozrejme treba najprv zistiť načo naozaj má alergiu. U nás každý tiež že jasné pes pes máš malé deti pri psovi doma, a nakoniec na psa mačku jej vôbec nič nevyšlo, a to jej tie testy robili už viac krát, ale na roztoče a prach, čo bohužiaľ je všade ...a súhlasím s komentáre vyššie, keď tak cez útulok (jedine žeby to bolo rodine alebo niekomu koho poznáte dobre)
@kikusenka1 tak snáď je prvoradé zdravie dieťaťa,nie?
@ktochytavzite jasne ja som nikde nepovedala ze to tak nie je. Odporučila som občianske združenie pre psika
Ak by vám nevedeli pomôcť OZtka (čo určite odporúčam), tak ak nie je kastrovany určite ho predtým dajte, takto zabezpečíte aspoň to, že neskončí v mnozke
@nicoletta98 ja mam svojho psa z mnoziarne q poviem vám ze bol v zalostnom stave. Krvavá voda z neho šla ked som ho sprchovala. Toľko blch mal nás mopslik. To som v živote nevidela. Ja som ho mala v dočaske ale nakoniec som si ho odkúpila
@kikusenka1 aj ja, a koľko zdravot. problémov má je až na plač, a to je dokonca papierový buldoček... dostala sa z CHS, ktorá skončila do množiarne (skôr nepriamo) a tie dva roky zanedbania sa na nej podpísali
@nicoletta98 strašne...
My máme mopsa a 2 malé detičky. Od bábätiek ich miloval, spinkaval pri nich . Ni neviem si predstaviť ze by išiel preč. Skúste sa poradiť s mops v núdzi