Darček pre muža - píla

30. sep 2024

Dobrý deň, prišla som sa poradiť.
Vianoce za dverami, rozmýšľam nad darčekmi pre rodinu aby to nebola hlúposť.
Cez víkend som bola u rodičov, tatino oberal jablká a rezal konáre ručnou pílou.
Tak ma napadlo, že by som mu kúpila nejakú elektrickú ručnú pílu na konáre.
Prosím vás viete mi nejakú odporučiť? S ktorou mate skúsenosti?
Na cene nezáleží, hlavne aby bola poriadna .
Ďakujem krásne.

zuzanita1609
30. sep 2024

Ja som dostala ,na narodeniny,konečne ručnú kosu aj s osličkou 🤭😆. A všetci okolo,že či som normálna. Ale ja proste nebudem kosiť v kopci s ťažkým krovinorezom 😁😝 Kúp mu normálnu pilku,ramovku 😆

sisska96
30. sep 2024

Oktober je už tu :D

ivka225
30. sep 2024

Manžel má túto https://www.obi.sk/benzinove-retazove-pily/bosc... a je spokojný. Ale bude treba predlžovačku, zrejme nemáte pri každej jabloni elektrickú zástrčku 🙂

autor
30. sep 2024

@ivka225 škoda,link mi nefunguje😒

lucik194
30. sep 2024

moj muz ma makita znacku, maximalne spokojny, su to odolne pily, dlho vydrzia, ale ma benzinovu,

dobre su aj aku makita pily, ale potom potrebujes nahradne baterky,

ono s tou elektrickou pozor, presne kvoli privodu elektriny, budes potrebovat na zahradu mininalne 50 m bubon, aby si dociahla k zastrcke

autor
30. sep 2024

@lucik194 tak to nechcem žiadnu takú na elektriku teda ale ako ty hovoríš na baterku alebo na benzín?
Len klasickú motorovú pílu ma, ja by som chcela len takú do ruky naozaj ze len na konáre, na stromy

majlo1234
30. sep 2024

@zuzanita1609 ty si super!🤗som sa posmiala, milujem taketo zeny, aj pre mna su to super dary. Sle ked mi muz doviezol bezecky pas, to som sa urazila😂

bykaterina
30. sep 2024

no ak to potrebuje raz zacas ze nema nejaky sad, tak by sonm skor po nejakom inom darceku pokukala. bateria aby vydrzala sa musi pouzivat a nabijat, ked pristroj stoji tak sa baterka znehodnocuje. Tak ak tak do nicoho extra draheho by som nesla na ,,20 kornarikov rocne ,, vsetko aku je to ze baterka casom je mimo..aj ked jeto super lebo nepotrebujes kabel

dnld
30. sep 2024

Ak iba na konáre tam táto je ideálna od Stihl. Treba nájsť kde je komplet aj s baterkou a nabíjačkou. https://www.mall.sk/aku-pily/stihl-akumulatorov...

martinmmartin
30. sep 2024

Ked uz tak kup taku co s nou cely strom upravi

h2
30. sep 2024

@tundra , neporadíš? 🙂

zuzanita1609
30. sep 2024

@martinmmartin tak to je už moc a rovno z kresla aby nejaký robot urobil...🤭😆. Ak chceš mať záhradu, musí ťa to baviť,nie uľahčiť si a žiadny kontakt.

h2
30. sep 2024

@zuzanita1609 Ale prosím ťa? Čo je zlé na tom, keď si človek uľahčí ťažkú drinu na záhrade? Mimochodom, to, čo robí ten chlapík na tej fotke, rozhodne nie je jednoduché a nenáročné. Áno, mohol by ešte stáť na rebríku, strihať to ručne a zabiť tým 5x toľko času. Ale načo, keď sú aj iné možnosti?

zuzanita1609
30. sep 2024

@h2 no načo by mi bola záhrada,ak raz vybehnem do nej a neviem,čo kde mám a ako som to ošetrila... nevravím za seba, vravím za polovičku. Dal si ošetriť tuje a príde do domu nasratý,že tuje mu zrezali na výšku bonsajov 😁. Ja som čušala,v kútiku som očakávala,že to tak dopadne,bo boli hnusné 🤭. Nakoniec dal hloh a aj tie bobule sú zdravé dokonca 🤭

h2
30. sep 2024

@zuzanita1609 Teraz nechápem. To, že ten chlapík na fotke má reťazovú pílu na teleskopickej tyči, aby sa nemusel štverať na rebrík, riskovať život, či zdravie a namáhať sa s nožnicami, znamená, že vyjde raz za čas do záhrady, nevie, kde čo má a čo s tým robiť? Uľahčuje si robotu. Nevidím na tom nič zlé. Tiež by som mohla kolenačky odstrihávať trávu nožnicami, alebo, ako som na to lenivá, kosiť ju ručnou kosou, alebo kosákom (oboje mám doma). Ale načo, keď existujú motorové kosačky?

zuzanita1609
30. sep 2024

@h2 niee,človeka musí záhrada baviť a každý jeden konár vedieť odstrihnúť. Mám kopu videí,ako posúva rebrík a džube sa s tým. Najľahšie je chytiť motorovú a brať to "okom". Tiež podobne pri krovinoreze,potiš sa,bo máš problém to udržať v kopci v rukách,ako keď chytiš ručnú a kosiš 😉. V tomto ma pokazil, nehľadám jednoduchšie riešenia, naliať benzín, nastaviť sitič a ideš. Radšej,naostrim a kosím,keď treba nakovám-stenším. 🤭

zuzanita1609
30. sep 2024

A pritom má takéto "somarinky" plnú garáž, môže si uľahčiť,ale jeho to asi baví,alebo neviem dôvod. Dokonca kúpil "štiepačku" na drevo a ja pozerám,že načo? Keď je plyn a krb funguje ako ubytovňa pre pavúkov 😁. To nevysvetlim,to je môj chlap.

tundra
30. sep 2024

@h2 poradim jasne.Ak je to starsi clovek,odporucam teleskopicku pilku od Fiskars.
Velmi lachka,dobra manipulacia,super rez.
https://www.amazon.de/Fiskars-Wertastungssäge-A...

h2
30. sep 2024

@tundra Vďaka, vedela som, že je na teba spoľah. 😀👍

tundra
30. sep 2024

@h2 😉

lucik194
30. sep 2024

muz ma bestiu motorovú benzinovu Makitu, piluje s nou 10 a viac metrove stromy, taku urcite nepotrebuje ,😅

a potom ma mensie akumulátorové. neplati, ze keď ich nepouzivas, baterka trpi, to boli predtým 20 rokmi, teraz su baterky uplne inak vykonne.
ak piluje 3x rocne staci mu za 80/100 eur z Lidl, ak 10x rocne choďte do drahsej kludne Makita ci bosh. take okolo 200 eur.

cena pily sa odvíja od dlzky pilovej retaze, v podstate kolko nareze