Čo so psom po rozvode?

21. júl 2024

Uvazujem nad rozvodom a pomaly riesim v hlave vsetky veci ako co bude dalej, manzelovi som zatial nepovedala, lebo ma vela nedoriesenych veci brzdi. Nemam jasny plan. Napriklad co spravim so psom, ktoreho nechcem opustit. Byvame v dome, pes je velky a ma sa tu na zahrade dobre. Po rozvode budeme musiet dom predat. Mne by potom vychadzalo kupit byt kam by som isla s dietatom, manzel ma este svoj ale stovky km daleko kam sa asi aj odstahuje po rozvode. Lenze pes nikdy v byte nezil, keby to bola civava nepoviem ale je to velky pes. Neviem sa pohnut dalej z tohto bodu. Muz si ho nevezme a ja si neviem predstavit ako to bude ked budem po RD znovu pracovat a pes cely den doma na gauci ma cakat. Ak by som kupila dom tak mozno len nejaky v zlom stave a musela by som prerabat a na to nemam nervy a sama zena to si tiez neviem predstavit. Na novostavbu nebudem mat peniaze. Rodicia su uz starsi, maju vyse 70 a pes je este aktivny, ma len 4 roky. V rodine tiez myslim ze by si ho nikto nevzal a do utulku ani darovat ho nechcem. som odhodlana si psa nechat len netusim ako to spravit 😥

30katrusa40
21. júl 2024

A už si sa pýtala rodiny ? Rodičia ako ďaleko bývajú. Možno by si ho vzali a chodila by si deň za ním a brala ho na prechádzku. To by sa nedalo ?

stanka_k
21. júl 2024

Tak psovi je jedno, či odpočíva vonku v tráve alebo na gauči... Hlavne je, ako sa mu venuješ, keď si s ním.... 🤷 Keď ma potrebné aktivity, nevidím problém....

timea301196
21. júl 2024

Myslím si že pes sa dá aj vycvičiť takže to by asi taký problém nebol

autor
21. júl 2024

ako vycviceny je, aj trhacie niciace obdobie ma uz davno za sebou. Je hravej aktivnej povahy ale aj lezat vie. Mozno si to len sama v hlave robim, ze by to bol taky velky problem a nie je. Lebo by to bolo nieco nove tak mam z toho obavy. Odkedy mame psa som bola doma, najprv korona a praca z domu a potom materska. Na psa bol vzdy cas, rano vecer vencit a potom byt na dvore, trenovat, kupat.. Takto dieta v skolke, ja v praci, predtym a potom vencit. Ked pojdeme na ihrisko nemoze ist s nami. Zase nebudem psa uprednostnovat pred potrebami dietata. A potom mi to bude luto ze nejde s nami. Ako toto pracujuce zeny s dietatom psom a bez muza riesia?
Rodicia byvaju teraz 20 a potom asi 10km daleko, maju dom zahradu, len pes nie je len vyvencit, aj dat mu jest atd, a ked bude dcera napr chora a nebudem moct ist alebo bude teda byvat s nami a ja budem s chorou dcerou doma?

konikmodry111
21. júl 2024

Ten pes bude akurát tak rad že môže byt pri vás vnútri, neboj on si zvykne ☺️ my mame weimara a je cely život vnútri 😉

autor
21. júl 2024

@konikmodry111 tiez mam weimara ❤️❤️❤️

kristinapetronela
21. júl 2024

Nestresuj . Hlavne že budeš s ním .nedávaj ho preč . To je jedno či v byte alebo vonku na dvore .tak či tak bude ležať a čakať na teba

konikmodry111
21. júl 2024

Náš bude mat 5rokov v septembri a je to obrovské zlatíčko ❤️ ako som písala, pri tebe mu bude všade dobre ❤️inak nás môže aj na sedačku aj do postele 😅

rozculena
21. júl 2024

musíš ho naučiť,že bude doma sám....

sevrin
21. júl 2024

Rozdeliť na polovicu. Tak ako každý iný majetok.

lorin29
22. júl 2024

@konikmodry111 zvykne si aj ja mam weimara ❤️už 4 roky v byte

belllinka
22. júl 2024

Pes si zvykne, ale pre teba to bude zahul, riesit sama dieta a psa. A si si ista, ze muz nebude mat zaujem napr. o striedavku a ze sa odstahuje stovky kiometrov daleko a dieta ani vidat nebude?

aweramina
22. júl 2024

Realita je taká, že pes sa má tak, ako sa človek o neho stará. Psy v bytoch sa veľakrát majú fantasticky a slovenské psy vonku sú veľakrát úbohé chudiatka.

Áno, sú psy na dvoroch, ktoré sú voľne pustené. Dostanú nažrať a napiť, prvý rok života im niekto hodí loptičku a zvyšok života pozerajú cez mreže plotov. Desať rokov, jeden dvor, žiadny nový pach, žiadna nová stopa, žiadny fyzický kontakt, nič nové…veci, ktoré potrebuje každý mysliaci a cítiaci jedinec aby sa nezbláznil. Jediná výhra, že majú voľný pohyb, ale má sa pes v byte v porovnaní s ním až tak zle?

Ľudia, ktorí nechcú psa do bytu, lebo by sa trápil, sa veľmi mýlia. Stačí, aby si človek dal dokopy dva a dva, nebol v stáde a tupo nekonzumoval „názory“ našich dedkov a babiek, ktorí používali psov ako vec strážiacu obydlie v čase recesie.

som_realistka
22. júl 2024

Pes keď ma potrebný pohyb dostatok vychádzok, je spokojný aj v byte. Neboj, čím bude starší, tým bude radsej v byte pri svojej rodine

tramtada31
22. júl 2024

My sme docaskovali psov pred detmi a práve u nás v byte končili veľké psy, lebo ich nikto nechcel (vlciaky, pitbully, rotvajler, Nemecka doga, rôzne krížence) a zrovna mali zavazne problemy, že nemohli zostat v koterci (rakoviny, amputácia odkusnuteho prstu, chvosta, kožné problemy, atd). Zväčša to boli zanedbane psy z dvorov, z areálov, z mnoziarne, proste typicky nesidliskove psy. Každý do jedného si osvojil hneď hygienické navyky a zladil sa s chodom domacnosti. To sú len predsudky, že velky pes do bytu nepatri a trpi. Nakoniec tito psi ziju ešte šťastnejší zivot, lebo chodia na prechádzky, trávia viac casu s majitelmi (povedzme si to na rovinu, kto v zime robi na dvore 5 hodín spolocnost psovi), rovnako pobyt doma v teple pozitívne vplyva na zdravie chrbtice (oddaluje vznik a zhoršenie spondylozy) a reumy, taktiez eliminujes to, že pes utecie, že ho niekto otrávi,.. tak za mna je to zodpovedne, keď už ste si ho zobrali, aj už ho dochovat. Mali sme znamych, ktori tiež po rozvode mali ridgebacka v striedavej starostlivosti a striedali si ho po dvoch týždňoch, lebo on mali obaja záujem. Ďalšia dôležitá vec je, že rozvodom príde dieťa o jedného z rodicov, ak je naviazané aj na psa, bude to pre neho ďalšia rana (mama takto došla o psa a ešte po 60 rokoch sa kvôli tomu rozplace, že ho dala jej mama prec).

janette2021
22. júl 2024

Dala by som ho k rodičom do domu, aspoň zatiaľ kým dieťa nepodrastie. Pes udrží staršieho človeka dlhšie aktívneho, a po 70 je ešte v pohode vek.
Dcérka bude s ním, keď navštívi starých rodičov, a tak oňho nepríde. Po rozvode je náročné riešiť časovo prácu, dieťa, choroby...nieto ešte venčenie psa, keď musíš byť doma s chorým horúčkujúcim dieťaťom.

janette2021
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
22. júl 2024

normálne som sa pozastavila...ideš sa rozvádzať a kameň úrazu je pes.... hlavne, že dieťa máte vyriešené

konikmodry111
22. júl 2024

@irusa hádam neides porovnávať psa s dieťaťom 😅 skôr je obdivuhodne že autorka hľadá riešenia. A nie že sa idem rozviesť a pes ide automaticky preč. Čo teda vídavam často žiaľ

irusa
22. júl 2024

@konikmodry111 nie nejdem.... hlavne, že sa vedeli dohodnúť čo s dieťaťom...pretože tam su skôr problémy ako pes

autor
22. júl 2024

@irusa ano ohladne dietata sa dohodneme tam nie je problem. Tato tema je o psovi.

@belllinka ano muz sa odstahuje stovky km, striedavka nebude.

@tramtada31 @aweramina vdaka za odpoved. Ja sa psovi ozaj venujem, aj po 4 rokoch co ho mam. chodime denne na prechadzky aj ked ma dvor, niekedy aj dvakrat a v noci spi vnutri v pivnici (je tam okno) a v zime tiez nie je na dvore. Ked je burka je v predsieni v dome. Nie je sam.
To ze dietatu odide pes vdaka za tento pohlad to ma nenapadlo na to takto pozerat ale moje dieta je este male, pochybujem ze si to bude pamatat.

aweramina
22. júl 2024

tak mu uz zacni hladat domov ved si rozhodnuta

autor
22. júl 2024

@aweramina ano som rozhodnuta, ze pes ide so mnou, chcela som pocut nazory zien ktore to zazili a ako to zvladli

aweramina
22. júl 2024

zvladnes to lavou zadnou 4 rocny mate najhorsie za sebou uz je vydiveny, je to polovnik tak podla toho najdite sport, dietatu pes len prospeje, vam obom, bolo x vyskumov co robi s mozgom, canisterapia a podobne., vytiahne ta von ked budu zimne depresie, nenarastie ti zadok, no a budes mat v byte "dve decka" 🙂...Ked najdes hotel kde ho budu akceptovat, zacni ho zvykat od 1 dna, a mozes si chodit aj po dovolenkach, alebo aj s nim taliansko chorvatsko...

lujza123
23. júl 2024

Weimara môžeš mať v pohode v byte, akurát s venčenim môže byt problem, je to aktívne plemeno pár minútový ošťávací okruh okolo bytovky mu nebude stačiť.
Ale je veľa spôsobov ako ho poriadne vyvencit, napr dieťa na bicykli/odrazadle ty so psom behom
vziat ich k vode - rieke, jazeru dieťa môže hádzať do vody kamienky, weimar tam bude hádzať sam seba
Na ihrisku môžeš byt kľudne so psom, len na voditku postavte sa opodiaľ. Ak by dieťa ešte potrebovalo nejakú asistenciu tak psa uviazes o strom

vo väčších mestách fungujú psí opatrovatelia, ktorý ti psa za nejaký poplatok vyvencia

cez víkend chod k rodičom, postrážia ti dieťa vybehnes s ním na dlhšie

ak by bolo dieťa choré treba vstať skôr než sa zobudí a skočiť psa vyvencit, poobede zavolať niekoho a večer zas ked dieťa zaspí rýchla prechádzka. Pripadne dáš na tých pár dni psa do hotela

ktochytavzite
27. júl 2024

Daj do utulku

zojazoja
27. júl 2024

@ktochytavzite zas co slovo to perla. takto útulky nefungujú. Že nechcem psa a tak ho tam zanesiem.

ktochytavzite
27. júl 2024

@zojazoja skoda