Kúpili sme deťom škrečky, každý má svoje akvárko, jeden je priateľský, dá sa chytať a hladkať a druhého sa bojíme aj dotknúť, hryzie a ešte ako bonus ničí si celú výbavu akvária, od dreveného kolotoča po domček aj kŕmitka, cela výbava je po 3 mesiacoch používania súca do koša, rozhrýzol ešte aj plastovy vrchnak od pítka a všetko drevené ocikal, ozaj len vyhodiť strašne všetko smrdí. Mali ste takýto problém so zvetakom? Čo sa s nim dá robiť , ja už zvažujem že ho dám uspať, je nám úplne na nič, všetko ničí a deti sú smutné lebo sa s ním nemôžu ani pohrať.
@anjelicek26 to naozaj? To už je naozaj humanejsie ho dať uspať ako ho nechať umierať od hladu a zmrznut
@luliu podľa mňa smrť ako smrt🙈 A psychické zdravie detí,ktoré vedia,že mama bali škrečka do krabice a idu ho dat zabiť hodne utrpí....takto je stále reálna 1 percentná sanca, že sa škrečok realne vonku niekam schová a prežije....
Nedávno tu odporúčali dať do mrazničky, potom s tým tuším kŕmia hady.
@luliu zas nebuď prehnane citlivá...
autorka, asi by som sa opýtala zverolekára... možno niečo poradí.
Počkajte do jari a vypusti ho. On prežije v pohode.
Možno možnosť c, byť normálna a ísť ho vrátiť na predajňu alebo dať na nejaké ozko zvieracie. Uspať, vypustiť vonku na zimu alebo do mrazničky... Ľudia wtf.
Jezisi kriste že vypustiť von 🤦🏻♀️ je jedno či to je malé zviera či veľké stále je to živá bytosť a neexistuje žiadna šanca ze to prežije, ešte k tomu keď je zima 🤦🏻♀️ a ďalšia ze “nebud precitlivelá” 😂 ale uz som si mohla zvyknúť čo za ženy tu sú 😂😂😂
@autorka - ja by som ho dochovala, do klietky by som mu žiadne nove vybavenie nedávala, teda určite by som nekupovala možno by som len doma niečo vyrobila, skrecky sa nedozivaju veľa.. ale dala by som ho na take miesto kde by deti nemali prístup aby im nenapadlo sa s ním hrať… alebo ak chceš tak uspať, stale je to humánnejšie než vypustiť von
Pane boze, kolko "zodpovednych" zien sa tu naslo. Clovek na zodpovednost za to, co si domov prinesie. Cit k zvieratam asi nerastie na strome, ale co tak skusit inzerat: darujem skrecka, hryzie. Ak by ho nikto nechcel, tak kupte dietatu mojacieho od chovatela a tohoto si nechajte v inej klietke. Ved to len zerie a spi a ani sa dlho nedozivaju.
Dobre vám tu hrmoce niektorým. Vypustiť? Do mrazničky? Takto učíte aj svoje deti? Potom sa niet čomu diviť keď začnú podpalovat mačky a neskôr strieľať v škole. Ty kks choré, nemám slov. Ja by som si ho nechala a dochovala ho. Škrečky žijú maximálne dva roky. Alebo keď ste ho kúpili nedávno, skúste ho vrátiť do obchodu. Ale to som ja, tiež chovam agresívneho tvora a napriek tomu ho nezabijem. Nemám slov na tieto rady od žien a matiek...
Tak, zviera má svoju povahu. Nenarodilo sa na to, aby sa deti pohrali a ináč len pasívne čakalo vo svojej klietke.
Veď dajte na bazoš že darujete škrečka. Takmer určite dopadne ako vianočná hračka pre iné decko, ale ak má na výber uspanie alebo umrznúť vonku.... seriózne ľudia nemajú empatie ani za mak... Alebo fakt vrátiť do predajne.
Niekedy mám pocit že škrečky spáchali nejaký nejaký strašný hriech a teraz musia trpieť, lebo nie je možné aby mali takéto osudy pre nič za nič.
A všetkým, čo radia vypustiť, dať do mrazáku a podobné haluze... želám vám narodiť sa v budúcom živote ako škrečok, aby vás nejaké decko rozpučilo v ruke.
My sme mali takéto nepriatelskeho zajaca. Agresivny bol, nedal sa chytiť...ujali sa ho mužovi známi, mali záhradu a tam domček pre iného zajaca , tohto nášho k nemu dalu
Autorka a ešte sa odporúčam naučiť - zvieratá nie sú hračky pre deti. To im kúp plyšák alebo robota.
@anjelicek26 to fakt? Takto by si decká učila zodpovednosti za živého tvora? Čo tak im vysvetliť že sa bojí, dochovat ho..
Skus sa ist spytat tam kde skrecky predavaju
Pane boze len ho nevypust do tych mrazov
Az mi zle ostalo
Hnus a grc co tu pisu takzvane matky. V kazdej takejto teme pisem, ze ZVIERATA NIE SU HRACKY a castokrat som za tuto vetu zhejtovana. Naozaj niekolkonasobne matky napisu taky hnus? Naco kupujete zvierata, ked nemate cit? Kupte faganom plysaka na baterky, ten bude posluchat. Po takzvanych krestanskych sviatkoch zas budu ulice plne psov, maciek a zvierat, ktore "neposluchali, nehodili sa k nabytku, nebodaj sa chceli vencit a krmit."
@stanulienkat presne toto s vianocami ma tiež napadlo. Zle mi je z takých ľudí...
@stanulienkat no super názov pre dieťa - fagan. 😨
Mala som viac skreckov ako mala, ale ten posledny bol ako pises ty, hryzol, bol velmi neprijemny a teda ked ma rozkusal poslednykrat, vypustila som ho von, to niekedy na jar.... ale asi by som ho v zime niekomu podarovala a ten nech poriesi jeho dalsi osud 🙂
@fajnova povinne by mali päťkrát do roka púšťať v televíziách o psích farmách, o rôznych množiarniach psov a mačiek a inej zvery. Je to hnus na to len pozerať. A títo ľudia to podporujú a potom sa toho zbavujú-živého odpadu. Kto nemá cit a lásku pre zviera, nemá ho ani pre človeka. Tie prvé komenty normálne na vracanie. By som chcela vidieť, keď bude ich mater stará a dementna, že či ju nehajú vonku zamrznúť, aby nemali robotu.
@deti95060810 Presne som vedela, že tohto slova sa niekto chytí. Presne svätuškárky, čo nechajú živého tvora zamrznúť, ale rozmaznanému frackovi treba kupovať žive hračky. Nie, od hnevu mi to nedalo slušne napísať. Proste keď to zvieratko hryzie a čůra, tak nech ho nechajú rok a pol normálne dožiť v klietke, nemusia sa s ním hrať ani nič. Stačí mu dať čistú vodu, podstielku a žrádlo ktoré stojí 0,000 nič. Alebo darovat.
@stanulienkat nazvať niekoho faganom - obrovský hriech 😱 nechať vonku zmrznúť zviera - to je úplne okej predsa 😃
@anjelicek26
smrť ako smrť??
grc
@anjelicek26 toto snáď nemyslíš vážne? Smrť ako smrť?
Som až zhrozená z toho čo tu niektoré píšu...skús sa poradiť tam kde ste ho kúpili
Aký druh je to? Aký je starý? Aký má kolotoč, keď kuše do klietky tak potrebuje iné podnety, pravdepodobne sa nudí, plus tyčinky na hlodanie, to že smrdí môže byť tým že je to mladý samček, toto by sa malo zmeniť do takých cca 7 mesiacov. Keď hryzie vás znamená že sa bojí treba skúsiť na prst mu ponúknuť napríklad smotanovú nátierku, trošku šunky. No fakt záleží od druhu a od veku, ale dá sa to zmeniť,alebo aspoň výrazne zmierniť správanie.
Na fb je skupina o skreckoch, prosím ponúknu ho niekomu, kto ho bude ľúbiť, aj keď je podľa teba zlý. Ja som mala dokopy od detstva cez 40 škrečkov, 1 bol takýto, ale ani nás nenapadlo, aby sme sa ho zbavili. Dokonca na starobu sa z neho stal veľmi prítulný kamarát.
mozno ho vezmu do obchodu so zvieratmi alebo skus niekomu darovat .. hlacne ho v tejto zime nevypustaj .. my sme mali maleho diablika ..nechali sme ho zit si jeho zivot v klietke len sme ho krmili..dcera je nastastie rozumna a vie,ze aj zvierata maju svoju povahu a rada sa nanho aj tak pozerala ako si tam zije a hra sa ... ked sa raz rozhodnes pre hlodavca ci akekolvek zviera tak hold musis pocitat aj stym,ze moze byt aj takyto ..
Tak v rámci psychického zdravia vašich detí im povedzte, že škrečok je vystresovany a túži sa vrátiť odkiaľ prišiel (pole,lúky,priroda) a choďte ho vypustiť.. on tam zmrzne tak ako tak...ale deťom môžeš rozprávať,že žije vonku a je šťastný...