Čo má môj kocúr s okom?

12. nov 2024

Dobry vecer, nestretli ste sa nahodou s tymto? Moj kocur ma rok a ma nejako zamhlene oko uz cez tyzden… co si myslite zeby mu mohlo byt? Slepne?

kristie571
12. nov 2024

VETERINAR… hned..

colsami
12. nov 2024

Myslim si ze nepochopim ako niekto moze nechat problem s okom TYZDEN, pozerat sa na to, a potom vlozit fotku na forum miesto toho, aby zabalil toho kocura do prepravky, dvihol zadok, a ukazal to najblizsiemu veterinarovi.

Moze to byt trauma aj zapal/infekcia. Ak kocura mas rada, mala si uz byt u veterinara... Ak ho rada nemas, nechaj tak, ved ono sa to nejak vyvrbi (zhorsi).

wolf_
12. nov 2024

"už cez týždeň"... wow... ➡️veterinár

misiak7777
12. nov 2024

Kur....Toto neriešiť týždeň.. aj decko by si takto nechala??!

macatt
12. nov 2024

Podľa mňa už slepý na to oko je😩

mircalla
12. nov 2024

Chudak

pribinak
12. nov 2024

Za cely týždeň si nezobrala to zvieratko k veterinarovi?

😳😳😳😳😳😳 chudiatko malé už je asi slepé

kristie571
12. nov 2024

Moze mat zapal, ked to nebudes okamzite riesit urcite moze aj oslepnut. Vies ako ho to musi boliest? Co robis tyzden ? Chod s nim okamzite na veterinu a dodrz liecbu ako ti urcia a bude znova ok.
To ti je vazne zivy tvor natolko lahostajny, ze ho takto nechas ‘ asi ‘ tyzden ?

macilaci
12. nov 2024

Týždeň čakať a dávať na fórum. Gratulujem. 😡 Načo máš zviera?
Zviera nie je vec!!!

lenkakravcova
12. nov 2024

Pravdepodobne zápal oka. Veterinár predpíše očnú mastičku. Skoč za ním zajtra. Ak náhodou máš doma Opthalmo framikoin - tak môžeš dať rovno dnes. Ak je to zápal, do 2-3 dní by to malo ustúpiť.

bielasovicka
12. nov 2024

A takéto sa tu pýtaš ? Toto tu nie je veterinárna ambulancia.... Moje nervy. Chudák mačka. Och.

bielasovicka
12. nov 2024

@macatt tiež si myslím 😿

refly
12. nov 2024

Mala si byť dávno na veterine. Tie niektoré dôvody vedia byť veľmi bolestivé a väčšina je veľmi ľahko liečiteľná.
Neviem načo sa furt ľudia pýtajú takéto otázky, lebo kebyže ti poviem že má zápal, tak čo? Potrebuješ antibiotiká, ktoré bez veta nezoženieš. Kebyže ti poviem že mu neodteká správne tekutina z oka a sa mu to tam zakaluje, tak čo? Zase potrebuješ lieky od veta. Kebyže má vred na rohovke, tak je to zase niečo, čo nevyliečiš sama.
Viem že vet je drahý...ale ak to bude neliečené, budeš platiť za operáciu, aby to oko vybrali. Pritom na začiatku sa to často dá vyliečiť blbými kvapkami alebo masťou.

viera
12. nov 2024

🙈Moj zlatík...Mám kocúra ale toto by som fakt nedokázala...Pozerať sa mu nato oko cez týždeň...

mariska1989
12. nov 2024

Toto jedine smer veterina . Niečo podobné mal aj náš kocúr starý už bol stále niekde trajdal bieda ho chytiť vždy keď sme boli doma tak ho nebolo , neprišiel . Alebo prišiel nažral a rýchlo zas preč trvalo 5 dní kým sme ho chytili keď sme boli doma . Mal prepichnute oko . Bohužiaľ dostal do neho zápal a nedalo sa ho ani operovať lebo by mu zligali obličky a počas užívania by umrel . Takže veterina bola na našom chodníku života často stále mu pucoval to oko , injekcie kade aké len aby mal ako tak plnohodnotný život. Takže nečakaj fakt na rady tu , už týždeň sa trápi .

colsami
12. nov 2024

@lenkakravcova toto (len z fotky) vyzera skor ako trauma nez obycajny zapal. Staci buchnutie a poskrabanie.
Kiezby to bol iba zapal, ja im to prajem, lebo je vyssia navratnost do normalu, nez poskodena rohovka ci hlbsie vrstvy oka, tj tyzden (alebo bohvie kolko realne) zanedbana trauma.

Take rady s mastickami na zaklade fotky inak je lepsie nedavat - to nemyslim v zlom - ale tych expertov majitelov je strasne vela, co pridu na veterinu s rozpadnutymi ocami a "lebo nam poradili davat masticku ze je to iba zapal".

lenkakravcova
12. nov 2024

@colsami vidíš to mi nenapadlo, že by ju dala a nešla na veterinu. Lebo tie antibiotiká by asi neuškodili v ničom, aj keby to bolo po traume.. ale keď by to nešlo skontrolovať to by bolo blbé. 😑

colsami
12. nov 2024

@lenkakravcova neuskodia, len sa zbytocne natahuje cast. Ale - zas boli aj experti ktori napr ani nedaju ze o-fram. obycajnu mast co im ludia radili, ale o-fram comp, a myslia si ze ved to je jedno. A compositna zlozka v o-framykoine napriklad uz pri poskodeni rohovky to oko veru poskodi este viac... Atd atd...

1ivanka1
12. nov 2024

Chudacik, nasa presne takto isto zafarbena, tiez mala takto ocko a nemohla ho otvorit, rano tak prisla domov ale neskoro pred nasim odchodom do prace, poobede sme prisli domov a mala to horsie tak sme isli s nou na veterinu, poprosili sme lekara kedze nerobil ale pozrel ju a v oku mala zapichnuty ten pichliac co sme si ako decka hadzali po sebe, tak ona ho tam mala cele vpichnute, nechapeme ako sa jej stalo, vidno to vobec nebolo, dr.to vytiahol dal kvapky, povedal ze trosku neskor, oko by uz nezachranil..tyzden je vela😞musi sa trapit