Ked prídete z prechádzky, tak čím umývate labky psom? Čistou vodou, šampónom alebo len utrieť do vlhčenych obruskov? Aby to bolo aj hygienické aj jemu neuškodilo?
My mame dlhosrste plemeno a jeho srst je “samospiniaca”. každý večer ho vezmem do vane a umyjem mu “podvozok” a labky vodou a psim samponom. Po kúpaní osusim uterákom a ak treba vyfenujem.
Len vodou tiez.
iba vodou, ak nie je spinavy, co sa stava casto tak nicim...utrie sa hned pri dverach, ma tam uterak :D KUpem ho minimalne, fakt ked sa zaspini alebo ze..pol roka som ho nekupala. On sa vykupe vonku :D a laby umyvam samponom jedine ak as vylieta v blate, vtedy je v podstate cely podvozok ospliechany = nejde dole iba vodou, dostane aj sampon..
šampónom pre psov a vodou. Akoze tiez ma zaujima ako by to malo byt lebo nechcem aby mala potom suche labky a tak, ale tym ze je s nami vo vnutri a len spi vonku ( ma vyhrievanu budu), tak potrebujem aby bola čistá
Utieram do uteráka - ako aj @simca06022011, aj my sme vyhradili našej vyradené uteráky a pri každom vchode je vždy naporúdzi jeden a keď je len mokrá, utrie sa a je.
Ak je aj od blata, nešamponujem, len ju vysprchujem kde treba (brucho, hruď, labky) čistou vodou. Šampón dávam len keď má celkový wellness (kúpanie, strihanie).
Labky vodou a šampónom zakaždým, nezniesla by som keby mi pes vyskočí na gauč umytymi labami len vodou, všade v tráve šťanky a kakanice bleee nikdy nevie človek čo si donesie domov
No lebo kolega utiera do vlhčenych obruskov, kolegyňa do ničoho, lebo že oni majú robotický vysávač s mopom. Ale presne, pes vyskočí na gauč, vonku prejde po ohorkoch od cigariet atď, máme yorka, vencim 5x denne a zakaždým umývam čistou vodou a utriem do hej uteráka. Len rozmýšľam, čo je to pre ňu ok, ale zas nechcem aby mi po byte nejaká v nedobre umytých labkách, to by mi vadilo. Je ok umyť vodou labyb 5x denne?
Ja umývam tak, ako nám ruky zvonka, tekuté mydlo a teplá voda.
@nikasmile a nemá potom kvasinky z toľkého umývania?
Nie je jej nič, fungujeme takto už 10r🙂 labky umývame po každej návšteve vonka.
Mám uteráky vyhradené pre psa. Takže namočíme uterák do čistej vody a tým mu ich umyjem
Čistá vlažná voda v lavore.Kazdu nožku namočíme,aby sme umyli aj medzi prstami a vyutierame.
York.Nicim .len v zime od soli. To trochu piesku co donese domov sa povysava.aj s gaucom
Vodou je to ok, ved sa vysusi. . Samponovacky môžu byť skôr problém.
Ďakujem žienky
Čistá voda