Ahojte, ma niekto skusenost so starostlivoatou o vodnu korytnacku? Je to narocne? Resp.je to jednoduchsie ako napr.s rybkami? Vdaka
Mam 2 vodne korytnacky, starsia ma 27 rokov a mladsia 24 😅 zeru granule, maju velke akarium s vykonnym filtrom, vodu cistim tak 2-3x za rok. V lete su na balkone v umelej vanicke a vtedy musim koli riasam cistit raz za tyzden
@iriska1993 korytnačky keď rastú, zvykne sa im šúpať pancier... Mojim sa však šúpe iba taká jemná vrstva, tenučký film a pod tým majú nový, čerstvý pancier. Toto vyzerá ako hrubšia vrstva. Nemá pancier mäkký? Čo jedáva?
@janocka nie pancier mákky nema a davam jej susene krevetky, aquatic turtle food striedam jej to
Náročné asi ako starostlivosť o každé domáce zvieratko. Ja nemám filter, takže vodu musím meniť tak každé 2 týždne. Keď sa objavia riasy, tak každý týždeň. Filter byť nemusí, ale aspoň halogénové osvetlenie je tam daj aby sa mohla vyhrievať a tiež to dezinfikuje vodu (nebude sa tak rýchlo kaliť)
@iriska1993 tie krevetky jedli aj moje, ale veterinar povedal, ze to nestaci, ze to ma byt len ako doplnkove krmivo. Kupujem teda toto uz asi 20 rokov a zdrave su
je to náročné najmä kvôli čisteniu vody. Mala som 2 korytnačky vo veľkom akvateráriu, po rokoch keď mala každá 30 cm sa voda musela čistiť denne a aj tak bola často špinavá. A zožrali mäsa ako menší pes. Neskôr som ich darovala do vonkajšieho jazierka. Dnes si myslím, že je to pre ne omnoho lepšie. Kým boli v interiéri, v lete mali "letný byt" aj na balkóne, kvôli slneniu.