Chorá sliepka

qrstxyz
5. jún 2024

Ahojte, mala by som otázku na tých, čo c/sa venujú chovu sliepok. Naša sliepka sa od včerajšku čudne správa. Leží stále, ostatné pobehujú po dvore, hýbe iba hlavou a očami. Odmieta potravu a vodu. Neviete, čo by to mohlo byť a ako jej pomôcť?

patus_2
5. jún 2024

@qrstxyz skús FB skupinu zdravá slepice tam vedia poradiť. Zatiaľ aspoň pozri poriadne kurník, či nemáte čmelíkov a tiež sliepku, či nemá všenky.

ktochytavzite
5. jún 2024

@qrstxyz tak uvidis ,skus ju vziat k veterinarovi.Moze byt uz oen stara?

lenkakravcova
5. jún 2024

@qrstxyz môže mať zauzlene čreva alebo zaseknutý vajce v sebe. Nalej teplej vody do vedra a daj ju tam na 15 minút (drž ju aby mala krk a hlavu nad vodou zvyšok pod vodou, hlavne spodnú časť tela).
Buď jej teplú kúpeľ pomôže a večer jej bude lepšie - vytlačí vajce alebo pôjde kakať. Alebo ak nič z toho tak ju už len zabiť a na polievku. Pri pitve zistíš presne čo jej bolo.

qrstxyz
autor
5. jún 2024

@patus_2 práveže parazity v tom nebudú, ostatné sliepky sú úplne v poriadku.
@ktochytavzite má tri roky, takže vek nie je problém.
@lenkakravcova ďakujem za nápad, vyskúšala som, ale moc si od toho nesľubujem, skôr sa obávam polrútených čriev v jej prípade.

ktochytavzite
5. jún 2024

@qrstxyz a nemaju tie sliepky take tie mali ke chrobaciky?Nvm ako sa to vola ale cica to krv v noci,nase to mali a len kedna uhynula,potom sme vydenzifikovali kurinec.

qrstxyz
autor
5. jún 2024

@ktochytavzite práveže nie 🫤

cina1
5. jún 2024

no tu uz asi len "sekeromycin" ☹

rikarika
6. jún 2024

@qrstxyz 3 roky pre sliepku-nosnicu sú už tak na hranici, zabi ju na polievku.

qrstxyz
autor
6. jún 2024

@rikarika bohužiaľ nebolo treba, zomrela dnes 😢

cina1
6. jún 2024

@qrstxyz