Cestovanie psa vo vlaku

17. júl 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Máme šteňa. Cestujeme vlakom pravidelne, no začal mať teraz problem obsedieť vo vlaku, je zlý, šteká a vrčí. Vždy pred vlakom vykoná všetky potreby a potom cestujeme len 50 min. No z tých 50 min je to 40 utrpenie. Hračky nechce, jedine čo chce je útočiť a okusovať ruky. Neviete ako ho upokojiť alebo naučiť ho že vo vlaku nemá štekať a byt protivny ? Ďakujem

colsami
17. júl 2024

Stena neutoci, stena sa chce hrat lebo sa nudi a lebo mu to dovolis.
Stekanie zatrhni a nauc na povel ticho. Hockde, nielen vo vlaku. A stena Ta musi respektovat, poznat kedy je stop hre. Toto vsetko (a hlavne respekt a komunikaciu) natrenujes mimo vlaku. 50min ozaj musi vydrzat, to nie je vela.
Ako reagujes ked steka a ohryza Ti ruky? To musi byt razny signal od Teba, inak to steniatko berie ze MOZEM. Ak mu toto spravanie nechas a 40min to trpis, iba ho v tom podporujes.

Mimochodom vykonat potreby stenatu nestaci. Chcelo by ho to hlavne unavit pred cestou, a bude spinkat cely cas ako baranok.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. júl 2024

@colsami Tak asi viem posúdiť čo je hra a čo je vyložene útok na ruky. Nič mu nedovolím na to
si ako prišla? Vo vlaku sa nehráme, proste sa mi nepáči že ma byť na jednom mieste. Keď začne ohrýzať ruky tak sa ho hmed snažím zatrhnúť s povelov fuj alebo nesmieš. No nepomáha to. Pred cestou dávame vždy prechádzku kde tu potrebu vykoná. Po ceste autom na stanicu už pomaly zaspáva, no vo vlaku ako výmenný.

autor
17. júl 2024

@wolf_ Nie náhubok nemá, má 4 mesiace. Na náhubok zatiaľ neučíme. Nie do hry nevyzýva ani si nepýta pozornosť, to robí úplne inak. Toto je vyslovene útok. Šteká a vrči na mňa…

loliki
17. júl 2024

Asi sa mu nepáči cesta vlakom. Bojí sa, má nejakú nepríjemnú spomienku, vadia mu pachy... Aký je to psík? Náhubok by mal mať, nie?

autor
17. júl 2024

@loliki Doterz problém nemal, od malička cestuje. Nič zlé sa mu nikdy nestalo.

loliki
17. júl 2024

Čo znamená od malička? Od akého veku ho máš?

autor
17. júl 2024

@loliki Od jeho 8 týždňov, aj prvá cesta domov bola vlakom, potom každý týždeň 1x tam a späť

loliki
17. júl 2024

Takže od 2 mesiacov a teraz má 4 mes. Cestujete max. 2 mesiace z toho prvý mesiac bol ešte vyplašený, tento druhý mesiac ti niečo tým vrčaním naznačuje.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. júl 2024

@loliki Vyplašený nebol, vždy si to užíval. Pozeral sa z okna alebo spal.

janai1
17. júl 2024

Pes má byť vo vlaku na vôdzke a s nahubkom. To ťa na to doteraz nikto neupozornil?

heln
17. júl 2024

tak potom uz len prepravku, prepravnu tasku, klietku a zvykat na nahubok.

dadis
18. júl 2024

Urcite si ho mala ucit nahubku uz odmala. Mala som 2 psov a obaja s nahubkom boli krotki ako baranky. Ak nepomoze nahubok, tak potom prepravka na psa.

3009
18. júl 2024

VIeš o tom že ak nemá pes náhubok ak cestuje dopr. prostriedkom tak ti môžu povedať aby si s ním vystúpila a ešte môžeß dostať pokutu?

margitaf
18. júl 2024

Ale je to hra ,útok 4mesacneho šteňata?pes vie štekať a vrcat tak to využíva ,mala som psa ,ktorý mal dosť pestrú škálu vrcania ,on vrcal aj keď spal 😃tie zvuky čo vydáva pes sú dosť pestré ,no a keďže hľadáš odpovede na koňovi a nie na psickarskych fórach ,tak veľa toho o psoch nevies ,v prvom rade ti odporúčam začať nejakou literatúrou napríklad Karen pryor,František šusta...

autor
18. júl 2024

@janai1 Nie neupozornil 🙂 Sprievodcovia sa vždy pri nás zastavia a zhovárajú sa, hľadkaju si ho.

autor
18. júl 2024

@3009 Dobre 😀😀

autor
18. júl 2024

@margitaf Ja ti odporúčam nesúdiť ľudí podľa toho kde sa opytaju 😂 To je veľmi logické. To že si ty myslím že nič neviem o psoch je komické pre mňa čo mám psov odchovaných roky. Tak snáď viem čo je hra. Ale dik za radu k ničomu 😀

colsami
18. júl 2024

Naco sa pytas na rady ked Ti vlastne nic nie je vyhovujuce a vsetci okolo su hlupi a nevedia to posudit a poradit? 😃
Urcite si so psikom poradis sama, mas psov odchovanych roky, tak Ti budeme zbytocne hovorit ze 4mesacne stena urcite neutoci a nedovoluje si a respektuje Ta, ked 40 min z 50 je to utrpenie...

autor
18. júl 2024

@colsami Samozrejme pani veterinárka čo je tu vždy najmúdrejšia pritom v 60% ani nemá pravdu 😀

margitaf
18. júl 2024

No to dosť napovedá o dotycnom kde sa pýta 😃keď sa pýta na nesprávnom mieste evidentne nevie ani kam sa má zaradit ,ale máš odchovane tak predpokladám ,že si musíš vedieť poradiť s trivialnou záležitosťou ako je hravé stena ,alebo vlastne dominantné krvilačné stena ,ktoré chce ovládnuť ľudí a v 4mesiacoch útočí a vrci aby bolo alfa 😃😃skús ho pretočiť na chrbát a zavrcat mu do tváre ale nezabudni sa uprene pozerať do jeho očí 😃😃

aweramina
18. júl 2024

ty si pokojna? uprimne porozmyslaj na co myslis a aku mas energiu ked vojdete do vlaku, cakas to, ze ta bude otravoat???

autor
18. júl 2024

@aweramina Pokojná som, nemám dôvod mať nejakú negatívnu energiu keď ideme vlakom keďže vždy posluchal.

autor
18. júl 2024

@margitaf trochu dosť trápne ale asi to malo byt podľa teba vtipné 😀 smutné

aweramina
18. júl 2024

1. do kleitky nemoze ist? 2. ignoracia nepomoze? 3.stat na chodbicke..

autor
18. júl 2024

@aweramina Už má 14 kg, čiže ja by som klietku nezuniesla. Ignorancia pomôže tak na 3/4 min, potom začne zasa dobiedzať. Na chodbičke sme štát skúšali no tam chvost dolu a bol ešte viac nepokojný.

aweramina
18. júl 2024

mne ked sa deju so psami taketo zvlastne veci a prevazala som desiatky cudzich psov v aute zachovavam pokoj, ale nehladkam, nemaznam, len som kludna mozno sa dotknem zvierat a hovorim pokojnym hlasom, toto musi psa upokojit ak ma na teba vazbu, je to aj pre teba trening na sebaovladanie

autor
18. júl 2024

@aweramina no v aute je úplný pokoj, to je na zadných sedačkám pripútaný a je spokojný. Tiež ale nechápem čo sa začalo diať teraz, uvidíme keď pojdeme na spätnú cestu.

aweramina
18. júl 2024

stalo sa to vela krat?