Ahoj, je pravda že do zahraničia musí pes cestovať v klietke? Dnes som narazil na tento post, tak neviem. Radi by sme šli, no klietka nepripadá do úvahy.
nie nemusi ..zalezi od krajin cez ktore ides-kazda to ma inak ale vacsinou staci specialne bezpecnostny pas na psa kt uchytis tam kde klasicky ludsky pas
@anega79 Môžem sa spýtať do akej krajiny ? My máme v pláne Maďarsko, Rakúsko, Taliansko, Srbsko
taliansko cez rakusko aj cez slovinsko
@anega79 Ďakujem, hneď som pokojnejší
Ja som s mojim psikom precestovala celu Europu, kopec roadtripov a nikdy sme nic take neriesili… jedine pas, v aute, aby mala pohodlie a v lietadle tasku podla standarov aeroliniek (je jeden typ, ktory plati vsade).
Nikdy nedavam do klietky. Cestujeme vela.
Nemusi byt v klietke, ale mal by byt priputany, adapter na pasy do auta kupis hocikde a zacvaknes na postroj. Cestovala som si psom na zadnom sedadle.AT, DE, NL, IT, HR … nikto sa nestaral. Este potrebujes pas kde mas ockovania. Inac nic
zalezi od toho cez ake krajiny ides, vacsinou musi byt minimalne priputany.
Zákon vyžaduje, aby sa všetci cestujúci v motorovom vozidle pripútali bezpečnostným pásom. Prítomnosť psa v aute nesmie byť pre vodiča nebezpečenstvom, na to treba pamätať, pokiaľ ide o ovládanie vozidla jeho vodičom:
-v pohybe a zornom poli vodiča nesmú brániť cestujúci ani predmety;
- každý cestujúci vo vozidle je pripútany bezpečnostným pásom a pes môže byť absolútne považovaný za cestujúceho.
Pri preprave psa autom musíte zabezpečiť, aby jeho prítomnosť v žiadnom prípade nebola prekážkou pri ovládaní vášho vozidla.
Máte tri možnosti:
Zaistite zviera opaskom, vodítkom a/alebo postrojom alebo v autosedačke pre psa, ak je malé;
Umiestnite psa do kufra a uistite sa, že zvyšok auta je oddelený bezpečnostnou mriežkou alebo sieťou;
Vložte ho do prepravného boxu (koša, klietky alebo prepravky pre psa na vyzdvihnutie) umiestnenej v kufri.
@cookie29 Ďakujem za info, psa vozíme na postroji pripútaného na zadných sedadláchy
ja som ich viezla aj bez klietky