Cesta autom so psom

Dnes o 08:30

Ahoj, čo prosím používate na skľudnenie psa a naozaj to funguje? Jedná sa o dlhú cestu autom ( viac ako 6 hodín ) a moc to nezvláda. Alavis sme skúšali, no žiadna reakcia. Ďakujem.

horvathova_ja
Dnes o 08:51

Ja môjmu dávam Zylkene kapsuly a tie sa osvedčili 💯

lucks6
Dnes o 08:54

Dithiaden sa nemoze dat? 😅

colsami
Dnes o 08:58

Kde a ako pes v tom aute cestuje? Myslim kde je umiestneny?

madeincssr
Dnes o 09:06

Niektorym psikom vyhovuje driemat na podlahe a inym pozerat z okien aj dopredu (psia deka a postroj do "zamku" bezpecnostnych pasov auta). Skusali ste?

autor
Dnes o 09:11

@lucks6 nieje dithiaden na alergiu?

autor
Dnes o 09:11

@colsami na zadných sedadlách, posteoj a bezpečnostný pás. Prepravka sa do kufra nezmestí.

autor
Dnes o 09:12

@madeincssr tak chodievame

madeincssr
Dnes o 09:13

Aj Kinedryl utlmuje, len neviem ci to mozu psi. Ale veterinar by vam urcite nieco vedel doporucit a mozno aj v lekarni by poradili (mozno vedia ktore lieciva sa predpisuju aj zvieratam).

colsami
Dnes o 09:37

@autor: skoda, drvivej vacsine psov ktore maju problem s cestovanim je uplne najhorsie ked cestuju prave na sedadle. Pes to vnima viac ako clovek, na sedadle ho najviac kyve, ma milion vnemov ktore ho iba rozrusuju a v prepravke by sa citil ovela lepsie, stabilnejsie, bol by spokojnejsi. Ale ak to nejde...
Bohuzial vsetko na prirodnej baze atd atd bude nefunkcne pri takychto problemoch a zas normalne sedativa by som urcite zbytocne nedavala, mozu narobit viac skody nez uzitku.

autor
Dnes o 09:40

@colsami cestujeme takto často, má vzadu túto plachtu. Problem je ten že si nevie ľahnúť a ležať. Väčšinou cesty stojí, alebo behá po zadných sedadlách pokiaľ pás dočiahne a niekedy šteká. Neviem ako docieliť to aby bol v klude. Nikdy nezvracal. Vozený bol takto od maličkého šteniatka.

autor
Dnes o 09:41

Plus stále sa chce ako keby pchať k nám dopredu. Hračky ani nič ho nezaujímajú.

dobryden
Dnes o 09:50

@madeincssr Kinedryl mozu,my sme davali nášmu a v pohode ,nic mu nebolo.
Autor tak ho daj do kufra a priviaz o nieco aby nevyskakoval,dithiaden je na alergiu ale nežiadúci účinokje ospalosť takze to účel splní.A takato jazda co opisujes musi liezť poriadne na nervy,normalne ho dsj do kufra na vodítko a uviazať aby sedel celu cestu alebo lezal ak nie tsk ho daj do klietky ale pri klietke zasa nenaplnia kufor kuframi.Nas pes bol pri kufroch,male miesto na ležanie a uplne v pohode zvladol cestu s kinedrylom.Ale uz nikdy nebudeme psa vozit,radsejho necham na zahhrade a vyvenci ho sused.

autor
Dnes o 10:00

@dobryden máme Audi a8, do kufra sa nedá dať. Klietka sa tam tak isto nezmestí.

katarinaba
Dnes o 10:03

Maly priestor je pre psa istota, ma ukludnujuci ucinok. Zvazila by som tu prepravku. Aj ked na zadne sedadla (su aj take, normalne priputas pasom). Moj pes cestuje len v prepravke v kufri. Akonahle chvilu stojime a ja ho pustim do auta, ten pes si nesadne, nelahne, stale sa tlaci na mna. Ked je v prepravke, lezi kludne, caka aj si pospi.

dobryden
Dnes o 10:06

Tak potom vydrzat ,preroze si myslim ze ten oes na sedadle sa len nevie uložiť.

madeincssr
Dnes o 10:09

Mozno sa citi neisty na krivom, poddajnom a necakane konciacom sa (pod psou dekou) sedaku auta. Tak chodi a hundre 🙃.

autor
Dnes o 10:13

@katarinaba nemáme kam dať tú prepravku, máme veľkého psa.

autor
Dnes o 10:13

@dobryden on si ľahne no vydrží tak 2 minúty maximálne

colsami
Dnes o 10:15

@autorka ja rozumiem, a presne toto cestovanie co si dala fotku a popisala, to hovorim ze preto byva cestovanie takymto stylom pre psy zle (najma pre tie ktore NIE SU naucene v pokoji cestovat) lebo si nelahnu nesadnu, behaju jak splaseni pokial mozu a stekaju. Presne preto hovorim ze byva prepravka dobra. Lebo pes nic. Toho robit nemoze (okrem stekania, a na to vacsinou pes po chvili pride ze je zbytocne a sam prestane) a preto cestuju v ovela vacsej pohode.

Pisem presne o tom co Ti napisala aj @katarinaba

Nemate ani odoberatelne sedacky ze vyberies a tam das prepravku?

autor
Dnes o 10:22

@colsami do áut sa nerozumiem, no nemyslím že na Audi a8 sa to nejako dá.

colsami
Dnes o 10:22

Tak si to zisti, mohlo by vam to pomoct.
A co je to za psa? Plemeno myslim.

autor
Dnes o 10:27

@colsami nemyslím že že by to pomohlo na takomto aute, kde je kufor nízky. A aj keby sa dajú dať preč manžel by určite nesúhlasil. Máme dobermana 11 mesačného.

autor
Dnes o 10:28

Foto je z netu, doma ho práve teraz nemám. 😄