Cesta autom so psom

18. okt 2024

Ahoj, čo prosím používate na skľudnenie psa a naozaj to funguje? Jedná sa o dlhú cestu autom ( viac ako 6 hodín ) a moc to nezvláda. Alavis sme skúšali, no žiadna reakcia. Ďakujem.

horvathova_ja
18. okt 2024

Ja môjmu dávam Zylkene kapsuly a tie sa osvedčili 💯

lucks6
18. okt 2024

Dithiaden sa nemoze dat? 😅

colsami
18. okt 2024

Kde a ako pes v tom aute cestuje? Myslim kde je umiestneny?

madeincssr
18. okt 2024

Niektorym psikom vyhovuje driemat na podlahe a inym pozerat z okien aj dopredu (psia deka a postroj do "zamku" bezpecnostnych pasov auta). Skusali ste?

autor
18. okt 2024

@lucks6 nieje dithiaden na alergiu?

autor
18. okt 2024

@colsami na zadných sedadlách, posteoj a bezpečnostný pás. Prepravka sa do kufra nezmestí.

autor
18. okt 2024

@madeincssr tak chodievame

madeincssr
18. okt 2024

Aj Kinedryl utlmuje, len neviem ci to mozu psi. Ale veterinar by vam urcite nieco vedel doporucit a mozno aj v lekarni by poradili (mozno vedia ktore lieciva sa predpisuju aj zvieratam).

colsami
18. okt 2024

@autor: skoda, drvivej vacsine psov ktore maju problem s cestovanim je uplne najhorsie ked cestuju prave na sedadle. Pes to vnima viac ako clovek, na sedadle ho najviac kyve, ma milion vnemov ktore ho iba rozrusuju a v prepravke by sa citil ovela lepsie, stabilnejsie, bol by spokojnejsi. Ale ak to nejde...
Bohuzial vsetko na prirodnej baze atd atd bude nefunkcne pri takychto problemoch a zas normalne sedativa by som urcite zbytocne nedavala, mozu narobit viac skody nez uzitku.

autor
18. okt 2024

@colsami cestujeme takto často, má vzadu túto plachtu. Problem je ten že si nevie ľahnúť a ležať. Väčšinou cesty stojí, alebo behá po zadných sedadlách pokiaľ pás dočiahne a niekedy šteká. Neviem ako docieliť to aby bol v klude. Nikdy nezvracal. Vozený bol takto od maličkého šteniatka.

autor
18. okt 2024

Plus stále sa chce ako keby pchať k nám dopredu. Hračky ani nič ho nezaujímajú.

dobryden
18. okt 2024

@madeincssr Kinedryl mozu,my sme davali nášmu a v pohode ,nic mu nebolo.
Autor tak ho daj do kufra a priviaz o nieco aby nevyskakoval,dithiaden je na alergiu ale nežiadúci účinokje ospalosť takze to účel splní.A takato jazda co opisujes musi liezť poriadne na nervy,normalne ho dsj do kufra na vodítko a uviazať aby sedel celu cestu alebo lezal ak nie tsk ho daj do klietky ale pri klietke zasa nenaplnia kufor kuframi.Nas pes bol pri kufroch,male miesto na ležanie a uplne v pohode zvladol cestu s kinedrylom.Ale uz nikdy nebudeme psa vozit,radsejho necham na zahhrade a vyvenci ho sused.

autor
18. okt 2024

@dobryden máme Audi a8, do kufra sa nedá dať. Klietka sa tam tak isto nezmestí.

katarinaba
18. okt 2024

Maly priestor je pre psa istota, ma ukludnujuci ucinok. Zvazila by som tu prepravku. Aj ked na zadne sedadla (su aj take, normalne priputas pasom). Moj pes cestuje len v prepravke v kufri. Akonahle chvilu stojime a ja ho pustim do auta, ten pes si nesadne, nelahne, stale sa tlaci na mna. Ked je v prepravke, lezi kludne, caka aj si pospi.

dobryden
18. okt 2024

Tak potom vydrzat ,preroze si myslim ze ten oes na sedadle sa len nevie uložiť.

madeincssr
18. okt 2024

Mozno sa citi neisty na krivom, poddajnom a necakane konciacom sa (pod psou dekou) sedaku auta. Tak chodi a hundre 🙃.

autor
18. okt 2024

@katarinaba nemáme kam dať tú prepravku, máme veľkého psa.

autor
18. okt 2024

@dobryden on si ľahne no vydrží tak 2 minúty maximálne

colsami
18. okt 2024

@autorka ja rozumiem, a presne toto cestovanie co si dala fotku a popisala, to hovorim ze preto byva cestovanie takymto stylom pre psy zle (najma pre tie ktore NIE SU naucene v pokoji cestovat) lebo si nelahnu nesadnu, behaju jak splaseni pokial mozu a stekaju. Presne preto hovorim ze byva prepravka dobra. Lebo pes nic. Toho robit nemoze (okrem stekania, a na to vacsinou pes po chvili pride ze je zbytocne a sam prestane) a preto cestuju v ovela vacsej pohode.

Pisem presne o tom co Ti napisala aj @katarinaba

Nemate ani odoberatelne sedacky ze vyberies a tam das prepravku?

autor
18. okt 2024

@colsami do áut sa nerozumiem, no nemyslím že na Audi a8 sa to nejako dá.

colsami
18. okt 2024

Tak si to zisti, mohlo by vam to pomoct.
A co je to za psa? Plemeno myslim.

autor
18. okt 2024

@colsami nemyslím že že by to pomohlo na takomto aute, kde je kufor nízky. A aj keby sa dajú dať preč manžel by určite nesúhlasil. Máme dobermana 11 mesačného.

autor
18. okt 2024

Foto je z netu, doma ho práve teraz nemám. 😄

colsami
18. okt 2024

Skoda ze manzel by nesuhlasil (ak sa to da), mohlo by to riesit vasu situaciu so psom a cestovanim... Mozno aj setrnejsie voci autu, ak sa zacne dospely doberman dobijat dopredu za vami, okrem toho ze je to nebezpecne teda a moze to privodit riskantne situacie, hocikde moze poskrabat zadrapnut atd. Ale ved to sama vies, tak sa to snazis riesit 👍

Bohuzial inu radu pre Teba nemam. Tento sposob vozenia psikovi zjavne nevyhovuje (ako hovorim, mnohym, nie len jemu), a oblbnut ho nicim neoblbnes natolko aby Ti tu cestu prespal. Aj keby si chcela ist k vet "nieco pichnut" (co vzhladom na rizika asi nijaky vet neurobi, ze pichne psovi oblbovak a posle ho mimo dozor), tak nie je tam nijaka realne prakticka ucinna latka ktora Ti podrzi 6h.
Takze tak.

autor
18. okt 2024

@colsami keď som bola dieťa tak dávali nejaké ukľudnivacie tabletky od veta na silvestra psovi čo sa bál, možno by to riešilo tento pripad tiež.

hyta
18. okt 2024

My cestujeme tak, že psík má postroj, je pripútaná /fenka/ a ešte tam má i svoj pelech, ktorý je zaistený. Je na zadnom sedadle. Občas sa poobzerá z okna a potom zaľahne a spí. Do kufra by som osobne psa nedávala, viem o prípade kedy do známych narazilo auto zo zadu, im sa nič nestalo, no psík to odniesol životom.

colsami
18. okt 2024

Ano je jeden preparat ktory psa uplne paralyzuje ale schvalne ho nespominam lebo to naozaj nie je riesenie. Nehovoriac o tom ze to nemas vyskusane a niektore psy na to naozaj reaguju tak ze su hodiny uplne mimo a este dva dni sa davaju dokopy. Nehovoriac o tom ze pes vsetko vnima, len je "pohybovo" neschopny.

autor
18. okt 2024

@colsami o tom zasa nehovorim, pes sa normálne hýbal len nemal ten strach a nespamataval sa z toho 2 dni

priscilla07
21. okt 2024

Aj kinedril aj dithiaden môžu psí. Neviem aký veľký je pes. Možno by pomohlo v predu na zemi ako je spolujazdec, ak sa zmestí. Len pozor na bezpečnosť, chcelo by to aj ten pas čo si spomínala. Alebo ak ešte niekto ide nech si sadne do zadu k nemu

autor
21. okt 2024

@priscilla07 máme dobermana. Ten Kinedryl by som asi vyskúšala na ďalšiu dlhšiu cestu. Dozadu sa k nemu sadnúť nedá, tá tela je pripevnená aj na predných sedadlách