Cane Corso

lucielka1105
11. okt 2024

Ahojte byvam v Ba v dome máme 6 ročneho vycvičeneho psa a bohužial tu v okolí maju všetci malinkých psou a aj keď chcem s ním ísť napríklad do výbehu kúsok od nás všetci majitelia aj malinký psi sa ho boja.Všetci majú strašný rešpekt pred tým plemenom.Ale mna to strašne mrzí,že sa s ním nikto nechce kamośit,lebo tie male psiky su hned od strachu agresívne.Tak mi poradte alebo niekto kto ma podobnu rasu,že kam s nimi chodite.Ďakujem

vevebono
11. okt 2024

Ja si myslím, že tieto akože agresívne psy sú najväčší maznáči. Nuž je to o mentalite každého z nás. Neporadím ti kam. Ja by som však normálne chodila, komu sa nepáči, nech odíde. Maximálne, ak máš strach, že by mohol chytiť, zvážila by som náhubok.
Ja mám staforda. Ako malú ju rachol vlčiak. Kamkoľvek ideme, malého psa si nevšimne. Môže stekat, skákať, akoby nevidela a nepočula. Ale keď zbadá veľkého psa, hneď je naježená a chce ísť do útoku

gabriela2952
11. okt 2024

@lucielka1105 pokiaľ viem kde sú ľudia tak pes by mal mať náhubok. Ja mam napríklad tiež strach zo psov, keby mal však ten nahubok, tak sa veru bojím menej.

katpizur
11. okt 2024

@gabriela2952 vo vybehu pre psov kde su ludia a ich psy si myslim ze nahubok netreba. keby bol pes nevychovany nevycviceny tak by tam s nim majitelia nechodili.

@lucielka1105 vysvetlila by som im ze vas pes je vychovany. to neznamena ze ked je velky je hned agesivny. mame american bully xl tak si vies predstavit co to je 🙂 a popritom miluje deti a je k nim neuveritelne opatrny. nenechaj sa obmedzovat.

gabriela2952
11. okt 2024

@katpizur ten výbeh pre psov som prehliadla ,pardon.

carolynka
11. okt 2024

@lucielka1105 neviem poradit, tiez mam vacsieho psa a uz mi lezu na nervy tie pohlady niektorych ludi, ked idem s nim okolo. Hlavne rodicia s detmi alebo ludia s malymi psami ma uz vytacaju. Ako keby moj pes mal hned na tie decka/male psy skocit a roztrhat na kusky.
Pritom ked ideme okolo deti Co sa same hraju na ulici, decka pribehnu k nam a chcu mojho psa pohladkat, ze aky je zlaty a maju o nom million otazok. Moj pes ich uplne ignoruje, onucha a chce ist dalej.
My sme s nasimi tiez chodievali do vybehu ale aj tie vacsie psy mozu byt problem..mojho napadol belgicky malinois a vytrhol mu kus masa z boku. Takze s nim uz do vybehu nechodime, nasli.sme si ine miesto na hranie/behanie. Takze neporadim, len sucitim. Tiez mi je.mojho luto ze nema pristup k inemu psovi.

colsami
11. okt 2024

Neries. A to ze sa s nim civavy a jorksire nechcu hrat, aspon Ti nestekaju pri uchu 😃
Ak sa niekto boji, jeho problem (ak Ty ako majitel respektujes vsetko tak ako treba, pri beznom fungovani pes na vodzke atd atd). Holt je to udel majitelov velkych psov mnohych plemien, proste staci ze pes je velky a ludia sa mozu bat. Akceptujem to. Ja milujem psy, ale sama neznasam ak ku mne odbiehaju cudzie zvierata, nebodaj skacu po mne, proste respektujme sa vsetci navzajom.
Ale hlavne - nema Ta co na tom mrziet, ak sa ludia ci psy boja, proste taky pes vzbudzuje respekt. A ak chces partaka do hry pre psika, najdes urcite aj niekoho na okoli kde byvas, kto ma velkeho a priatelskeho psa, a mozte sa stretavat s nim.

jazula
11. okt 2024

@carolynka Zachovaj pokoj, vôbec sa nemusíš vytáčať alebo brať opatrné pohľady osobne 😉. My, cudzí okoloidúci, nevidíme tebe ani tvojmu psovi do hlavy a radšej budem 100x opatrná, ako raz viezť zranené dieťa na pohotovosť…
Osobne si myslím, že skôr na dieťa vybehne malý pes, ale veľký vie ublížiť aj nechtiac. Raz mi (vtedy ročnú) dcérku poškriabalo staršie šteňa veľkej rasy tesne pri oku, 1 cm od oka pazúrom, veľké šťastie sme mali. A verím, že to nebolo úmyselné ani od psa, ani od majiteľa, len boli nanešťastie v rovnakej výške a blízko. Odvtedy som opatrnejšia a radšej psíkov poobdivujeme z diaľky 😁. Hladká len tých, čo poznáme a po dovolení majiteľa.

tomasisa
11. okt 2024

@gabriela2952 do vybehu pre psov s nahubkom? ty si daj radsej ten mundur co pouzivaju na cvicaku kam sa pes pri vycviku zakusne, mam dohryzenu tvar od spanku az ku brade, vytrhnuty kus mäsa z lica, prve roky /po utoku 2018/som sa velmi bala psov aj ked ich mam rada, ale ako nahle ,,sa usmiali,, a ja som zbadala zuby psa, tak ma strach opantal, teraz mame malinkeho najducha a zacinam psom opät verit, ale nenapadlo by ma aby som hovorila inym majitelom psov aby dali psovi nahubok,a uz vobecc nie vo vybehu...

tomasisa
11. okt 2024

a autorke, sme ludia, nestekame, ale vieme rozpravat, mala som priatela co choval canecka,dva nadherne tvory, su to maznaci...povedz uz ludom vo vybehu ze pes sa ma socializovat aj krpaty aj velky, a mozno najskor postupne na vodzke...nech sa onuchaju, treba skusit ich skamaratit...pred mojou ,,nehodou so psom,, sme chovali staforda...uzasny pes, kazdy psik sa s nim hral, iba na jedneho maleho kokra co ho dohryzol, nas sa nechal, akoby vedel ze on je velky a jednym hryzom by ho zadusil...iba mal otvorenu papulu a akoby odhadzoval jeho ataky....
canecka su uzasne,a pri spravnej vychove sa skamosia

beataxxx
11. okt 2024

V ktorej časti mesta bývaš?

gabriela2952
11. okt 2024

@tomasisa si akási ostrá, vyššie som písala ( co si určite postrehla) , že som ten vyveh nepostrehla. A vieš prečo si tak dopadla ? Lebo ten pes nemal nahubok. A vieš, keď si niekto psa vychovať nevie tak nevh sním nechodí medzi ludi

wolf_
11. okt 2024

@gabriela2952 podľa zákona pes na verejnosti nemusí mať náhubok (jedine nebezpečný pes, čo má svoju presnú definíciu aký to je). Musí ho mať jedine v hromadnej doprave.

Autorka, nerieš, resp. správaj sa ohľaduplne, ak sa niekto bojí, ale ak chceš chodiť do daného výbehu, tak chodievaj. Zas snáď nebudeš chodiť kanálmi a vyhýbať sa miestam len za to, že sa niekto niekde bojí. Ohľaduplnosť, nepúšťať psa k cudzím bez spýtania, atď atď, to samozrejme áno, ale to za mňa stačí.
Ja mám síce "iba" borderku, ale zas ona má taký svojský štýl hry, ktorý tiež nevyhovuje každému psovi (a tým malým psom už vôbec nie), tak sa skrátka slušne pýtam (len majiteľov stredných a väčších plemien), či sa môžu pohrať, ale hrá sa tak a tak.. Ak povedia áno, tak super, ak nie, tak nie, neriešim. Dá sa raz za čas aj náhodne niekto nájsť, verím že v BA určite tiež. Čo mi príde ale lepšie (ak ti ide o to, aby mal tvoj pes "kamošov") je chodiť napr. na nejaké socializačné prechádzky a podobne, tam sú zväčša aj vyrovnanejšie psy, je tam/môže tam byť aj dohľad trénera a skrátka je to také lepšie ako len tak "odchytávať" náhodných psov, o ktorých nevieš nič (ako sú socializovaní, ako ne/vedia komunikovať so psami apod.)... Prípadne v nejakej vašej miestnej skupine napr. na FB sa môžeš spýtať

petka9
11. okt 2024

@lucielka1105 ja mam tiez canecko ale vybehy u nas v meste nemame. Chodim s nou a dcerkou do parku a tam sa sem tam pohraje s velkymi psami. Male su vacsiou agresivne🤣 inak na pobavenie mi vcera jeden dochodca urobil prednasku o bojovych psoch a ze ake su agresivne. Na konci sa spytal co vlastne zerie. Vravim mu ze dochodcov a male deti. Ze povodne som mala 3 deti ale dve najskraredsie som mu dovolila zjest 😅😅

kikusenka1
11. okt 2024

Čím mensi pes tým agresivnejsi. Teda okrem mopsa 😂 ale áno ked som mala vlčiaka a šla som okolo nejakého maleho psa, majitelia si ich brali hneď na ruky ako keby ich ma zožrať... žiaľ mal 13 rokov keď zomrel a psieho kamaráta veru za cely život nenašiel 😔

lucielka1105
autor
11. okt 2024

@beataxxx Polus

beataxxx
12. okt 2024

Tam to dobre poznám, už veľa rokov mame firmu v ľudovej štvrti….no v parku na námestí sa stretávajú psickari, ale len s malými psikmi, viem že veľkých chodia vyberať na koľajnice za slimákom, ale to nie je bohviečo…ešte možno nad zváračskym to treba presondovat……...tam sa to naozaj moc neda, asi by som ho vozila niekde autom, ale to je veľmi neprakticke…my bývame pri hrade, tak chodíme pod hradné múry, tam je veľký park a veľa psickarov, alebo do horského parku ale veľa ľudí sa rozčuľuje, keď je pes pustený ……

vesimelonimarsista
12. okt 2024

Tie male plemena maju svoje skusenosti na zaklade ktorych tak jednaju. Tiez som majitelkou psa vo velkosti dvoch sniciel. Pocas beznych prechadzok ho chce dobra polovica velkych psov napadnut a jemu potom ide o zivot. Nedivim sa mu, ze deli psov na velkych a malych a od tych velkych si drzi distanc.

mk1111111111
12. okt 2024

@carolynka pises, ze sa nemame vacsich psov bat-ze nechapes,
ale v zapati pises, ze belgicak Tvojmu vytrhol kus masa. Preto sa bojime, nevieme, ako ma kto vychovaneho psa, nevieme, ktory zautoci. Tak preto by Ta to nemalo vytacat a mala by si byt ohladuplna k strachu ludi a nie sa vytacat a "cudovat"

carolynka
12. okt 2024

@mk1111111111 Vies co, ked som to vcera pisala prave som prisla z vencenia a bola som nastvana. Stretla som matku co k sebe rychlo rychlo nazhrnala deti ako kvocky kuriatka, ked som isla okolo so psom. Nechapem na co tak dramaticky reagovat. Len v tych detoch upevnuje strach. Pes bol na vodzke, v dostatocnej zdialenosti. Absolutne deti ignoroval, nuchal nieco na zemi. Bolo mi neprijemne, ze z mojho psa robi nieco, cim nie je, a este aj na mna neprijemne zazerala. Da sa to aj inak. Strach sa da aj slusne vyjadrit, nemusela na mna cudzia osoba zazerat, kvoli tomu, ze sa boji psa. o par minut na to sa mi stalo to iste s panom co vencil maleho psa. Pritom su to male psy,ktore robia na ulici najvacsiu dramu a stekaju aj z druhen strany cesty na nas. Nezazeram preto na ich majitelov. Asi toto mi najviac vadi, ten nepriatelsky pristup ale zas nestava sa casto a vcera ma to proste vytocilo. Vela krat sa na nas okoloiduci usmeju, a okomentuju psa, ze je zlaty. Len proste si myslim, ze ak sa rodic boji psov, nemal by ten strach prenasat na deti. Takisto ocakavam ohladuplnost a slusnost aj z druhej strany.

mk1111111111
12. okt 2024

@carolynka no, je rozdiet stekajuci maly psik a tzv.hebedo pes. Ak Ta dokuse velky pes bez priciny, len preto, ze si majitel mysli, ze ho ma pod kontrolou, tak by si sa spravala rovnako, ako ta mamicka ochranujuca svoje deti. Maleho psa v pripade utoku odkopnes a hotovo. Velkeho, zial nie. Mna osobne dokusal pes, ked som stala na chodniku pred domom a od chrbta ma napadol, len som pocula, dunenie lab beziaceho hebeda, otocila som nastasie len hlavu, ze co to bezi za zviera a ak by ma okoloiduci pan neratoval, tak okrem kusnutej nohy by som mala rozkusane aj ine casti tela. A majitel, klasika" vsak on vam neublizi", nie, neublizil, 7 stehov to bolo. A garantujem Ti, ze som sa nepohla, neutekala, to som zial, nestihla.
Z toho vyplyva, radsej 10 stekajucich mini psov, ako jedno hebedo.

carolynka
12. okt 2024

@mk1111111111 ok, chapem aj ked stale si myslim, ze nie je dovod spravat sa k cloveku s velkym psom nepriatelsky.

uhrikovci
12. okt 2024

Nám po 9 rokoch v apríli zdochla caňačka a ja stále budem hovoriť, kto chce veľkého psa k deťom, jedine Cane corso. Je to tak krásny a múdry pes.

zasz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galov
Autor odpoveď zmazal
Zobraz