Britský kocúr - krmivo

ika04
10. apr 2024

Dobrý deň chcela by som sa poradiť ohľadom britského kocúrika, ktorý má dlhodobo problémy s močovými cestami. Takže moja otázka znie či by mi vedel niekto poradiť aké granulky urinary prípadne nejaké kapsičky by boli najvhodnejšie, nechcem kúpiť nejakú hlúpost, pretože tieto granulky nie sú najlacnejšie tak by som chcela niekoho poprosiť či by mi s týmto neporadil. Ďakujem pekne. ❤️

colsami
10. apr 2024

Toto je dobre riesit s veterinarom a nie s laikami.
Ake mate konkretne problemy s moc.cestami? Aj kamene alebo "len" idiopaticky zapal ktory sa opakuje? Ak aj piesok a kamene, treba dat na rozbor a podla zlozenia nastavit na krmivo. Ak opakujuce sa zapaly (tzv idiopaticke), ktore sa proste u niektorych jedincov budu stale opakovat, su na to nachylnejsi... Tak je jedno aku znacku zvolite, z tych lepsich su vsetky "fungujuce".
Treba ale vediet ze krmivko moze trosku tie problemy ovplyvnit ale nevyriesi ich uplne. Napriek tomu sa do buducna budu opakovat. Inak u kocurikov sa to kde tu vyskytuje - a najma britskych, poznam nejedneho.

ika04
autor
10. apr 2024

@colsami jasné že som to riešila s veterinárom kriste pane 🤦🤦🤦... Ja sa pýtam , či tu má niekto s tým skúsenosti a vie mi poradiť aby som nekúpila hluuupost . Ja sama viem najlepsie ako to je 🙏🙏. Viem čo mám kúpiť , a aj čo treba zadovážiť. Ja na internete dráhy pán alebo pani hľadám iba človeka ktorý má tak isto dlhodobo problémy s týmto plemenom ako ja A viem sa s ním otom porozprávať , prípadne poradiť si ..veď načo sú tie internety ???? A nezbieram žiadne lajky ! ..
My máme za sebou už niekoľko katetrizacii a bolestivé noci , mali sme mať operáciu žalúdka ( niečo ako vývod) ale je to veľké aj riziko. Preto som sa rozhodla odmietnuť a čo najlepšie mu spríjemnia život aby sa problémy neopakovali .
Takže ak mi nemáte poradí aké najlepšie granule urinarky by boli pre takúto chorú mačičku, najlepším variantom . Tak nemusíte reagovať . Pekný deň .

colsami
10. apr 2024

Draha pani, fakt nevidim dovod ze mate potrebu takto vyskakovat, som celkom v soku 🙃 ale nie az v takom soku, ludi, ktori reaguju neadekvatne - ako vy - stretavam (zial) denne.

Odpisala som vam uplne slusne a uplne realne na to, co ste sa pytali (+ som uviedla doplnujuce otazky a fakty, kedze ste vobec neuviedli viac informacii, ktore su dost podstatne pri vasej otazke). Ano mam s tym skusenosti vela, kedze mam takych pacientov na dennom poriadku. A to co som pisala v prvom prispevku plati, je jedno aku znacku zvolite, vsetky z tych kvalitnejsich (veterinarnych diet) urinariek su naozaj efektivne, uz ide len o vase financne moznosti a o to, co kocurovi chuti a co mu sadne. Ziadna konkretna znacka nie je zaruka, su macky ktorym pasuje viac zn.1, a take, ktorym zas zn.2.
Ale ak chcete cakat na laicke rady ktore vam z brucha hodia nejaku kapsicku co ich macke chutila a pomohla, nie je problem ich vymenovat - len vam hovorim, ze vasmu pomoct nijako vyrazne nemusia a taketo rady su zbytocne, kedze ide len o vasho konkretneho kocurika, a na vyber je toho kvalitneho dost, tak len vyskusat co vasmu zapasuje.

kiki68
10. apr 2024

Potom je dobra oblickova dieta, v Rakuskom Fressnapf su speci konzervy a granule pre macky pri renal diet. Mala som ich pre psa, myslim ze su od petmedica. Tiez na jednej veterine mi poradili nejaku uplne speci znacku pre rozne problemy. To bolo nieco slovenske/ ceske, mala znacka. Vyhla by som sa tym lacnym znackam ako Whiskas a pod. Skor ist po kvalite of mensich znaciek

veselo_neveselo
10. apr 2024

My mame dobre skusenosti s Virbac, ale tie nekupis v potravinach.
Najlepsie je ist cestou, ze skusis najprv vzorku, ci ti to bude kocurik jest, ak je vyberavy. Nasa poskusala zo 6 roznych, nakoniec sme skoncili s Virbacom, mame dve macky a kazda zerie ine, ale obe Virbac

V podstate kazde Urinary/urology budu vhodne, len musis najst tie, co budu panovi chutit.

aandrea9
12. apr 2024

@ika04 co chuti jednej mačke, nemusí druhej 🤷‍♀️ kúp z každého menšie balenie, veď sú aj 400 gramové. My sme skúsili snáď osem značiek kým sa madam zatvárila v style ze tak teda tieto môžu byť 👍

pepek11
13. apr 2024

@ika04 Dobrý večer, neviem, či moja odpoveď pomôže. My máme Britku mačičku a nám stravu (konkrétny typ granúl) odporučil veterinár hneď po odhalení zdravotného problému. Zistilo sa, že má problém s obličkami. V tej chvíli sme na veterine kúpili granulky a mokré krmivo tzv. renal. Nám veterinár odporučil Royal Canine. Aj suché, aj mokré krmivo. Časom, keď RC veterinárne krmivá extrémne zdraželi, sme začali skúšať iné značky. Granulky sme nemenili, mokré veterinárne krmivo sme vyskúšali od viacero značiek - Affinity Advance Vet Diet , Kattovit, Smilla, Animonda Integra, Concept for life, Purina Pro Plan. Niektoré chutili, iné nie. Teraz čakáme, či RC trochu zlacnie. Tie naša mačička miluje najviac. Momentálne jej kupujeme Purina Pro Plan renal. Tie jej chutia tiež. Ako píšete, vaša mačička má iný problém - urinary. Poraďte sa s veterinárom, ktoré krmivo by ste mali kupovať. On bude najlepšie vedieť, čo váš kocúrik potrebuje. Naša Britka miluje jedlo v šťave. Paštekovú konzistenciu renal konzerv alebo kapsičky nezje.