Bonitácia psov

123macko123
17. júl 2024

Ahojte, nemáte niekto skúsenosti s bonitaciou u psíkov? Ako to prebieha, čo je tam nutné....každá rada je fajn ďakujem

btus
17. júl 2024

každé plemeno to má iné. u nás - samojed to má takto: Vyšetrenie DBK. Môže byť A, , max B. Viem, že oficiálne môže byť aj C, ale ja osobne by som už takéhoto psa neuchovňovala. Vyšetrenie očí - nesmie mať nič, oči musia byť tzv. čisté, absolvovať jednu klubovú výstavu, vek min 15 mesiacov, XL-Pra vyšetrenie. Potom psíka skontrolujú - výška, či má nožnicový skus ( iný mať nemôže). Prehmatajú, Nesmie mať skrútený chvost 2x. Pozri si podmienky bonitácie u vás, vášho plemena.

colsami
17. júl 2024

Ako sa pise vyssie, u kazdeho plemena bonitacia inak vyzera a aj kriteria su ine.
Informuj sa na chovatelskom klube Tvojho plemena, alebo u svojho chovatela (od kt.si kupila psa).

kiki68
17. júl 2024

@123macko123 toto riesit s klubom daneho plemena. Kazde plemeno to ma inak. Ale dolezite je may 1-2 vystavy s posudkom kladnym pre bonitaciu. Dalej uz to je naozaj rozne.

colsami
17. júl 2024

@kiki68 len na upresnenie, ani 1-2 vystavy s posudkom pri niektorych plemenach vobec nie su povinne, dolezite.

123macko123
autor
1. aug 2024

Ďakujem