Ahoj. Zatulalo sa k nam maciatko od suseda,ktory tu ale nebyva,ma tu dom skor ako chatu na vikend. Je male..cca polrocne. Nechal ju tu lebo mu na dvore tam kde byva robi neporiadok.ale je tu opustene a dcera sa mu tesi.chodieva k nam a mnauci. Domov dnu si ho nemozme zobrat kvoli alergiam celej rodiny.alergolog neodporuca,max.vonku.
Co pptrebuje take maca?mame peliesok taku plstenu kocku s otvorom,kde by mohla byt...co jej davat zrat a pit? Viem ze kravske mlieko nesmie. Poradte. Dakujem
No super sused. Take male maca by este same neprezilo.
Hlavne aby to mala suche, aby to nijak nenavlhlo ani z vlhkeho vzduchu. Preto "handry" velmi nie su vhodne, lebo navlhnu. Jest idealne macacie granule a konzervy. Macka toho az tak vela nezje, zvlast ak si aj casom ulovi. Nasej som kupil drevenu macaciu budku a vylozil tenkym polystyrenom. Ale zatial ju ma dnu, kedze je este malicka.
A zide sa obcas dat odcervit.
@pusinka263 určite granule junior, mlieko nemôžu mačky kvôli nízkemu obsahu tuku, smotanu môžu ale polrocne už určite kapsicky/granulky junior, miska s vodou menena kazdy den, urcite na zaciatok odcervit tabletou alebo pastou ...na wc pôjde von a hlavne dávať pozor, aby ju niečo nezrazilo- lenže to u tých vonkajších veľmi ťažko... sú zvedavé apotom sa im to aj vypláca :(
@pusinka263 do budky dat drevitu vlnu- nenavlhne. Odcervit, zaockovat a vo vhodnom veku kastrovat - nech sa nestaste nenasobi. Ked to je baba aj o cca 4 mesiace.
@ivana3111 odcervena je.on ju mal najprv vnutri,potom von a teraz ju proviezl tu
Prosím ťa, hlavne jej nedávaj zemiaky, ryžu a podobné zbytky z kuchyne. To nie je strava, vhodná pre mačky. Môžeš jej kúpiť granule, konzervy, alebo kasičky pre mačky. Okrem toho surové, alebo varené mäso, ideálne sú vnútornosti, mäso môže byť aj mastnejšie, napríklad rôzne odrezky z mäsa, ktoré robíš pre vás. Na pitie čistú vodu.
My máme pre naše vonkajšie mačky na terase mačací domček, je vyrobený z drevenej truhlice, ktorá sa dá otvárať zhora. Zvnútra je zo všetkých strán obložený polystyrénom. Vpredu má vyrezaný otvor - vchod, vo vnútri je doskou oddelená "predsieň", tým je zabezpečené, že sa vnútri drží teplo.
Ak žije vonku, mačací záchodík potrebovať nebudete.
@pusinka263 nas kocirik 7mesacny je kapsicky jednu kazdy den v miske ma stale granule a vodu. Dverka mu sem tam dava pamlsky tycinky take. Ale nas zje aj rozok ked mu nadrvi. Samozrejme nie vzdy kusok syra sunky obcas masko z vyvaru.nas bol doteraz dnu teraz uz 2tyzdne ke von ale na noc ide dnu..a von nekadi vzdy donesie dnu ma vecer do macacieho zachoda
Cochvila sa pojde kastrovat
@deti95060810 zbytky z kuchyne určite nie! Kúpte mu kvalitné kapsičky, pripadne granulky.
Ako už písali vyššie žiadny zbytky, to naozaj nieje vhodná strava pre mačiatko.
Granule, kapsičky
kúp granule pre malé mačiatko... môžeš aj konzervu.
z jedál rezance, mäkké mäsko - napr. z polievky, zemiaky, ryžu - zbytky z kuchyne.