Ako zabaviť 8-mesačného psa?

2. nov 2024

Ahojte, idem si po rady ako zabaviť 8 mesačného psa teenagera, ktorý v tomto upršanom počasí nechce chodiť vonku. ( samozrejme na prechádzky ideme ale nevybehá sa tak ako normálne ). Nejaké zábavky na doma, v byte. Ďakujem

hederamonstera
2. nov 2024

Jezis je to pes, nepotrebuje animatora.
daj mu nieco na kusanie, pretahuj sa s nim s nejakou hrackou, hadz mu lopticku na chodbe.

autor
2. nov 2024

@hederamonstera veľmi inteligentný komentár, hádzať loptičku v byte? Asi ťažko..

7miriam77
2. nov 2024

U psíkov sú obľúbené parohy na hryzenie, potom napríklad ako hra, schovať piskotku pod vrchnaciky a nech vyňucha, ale to bude asi rýchle 😀. No napríklad môžeš učiť povely, sadni, ľahni, otočka...to sa dá aj doma. A potom ešte môžeš zájsť do obchodu a tam nejaké hračky pre psíkov povyberat. Odkiaľ si? U nás je dnes celkom pekne, tak som len prekvapená,kde prší 🙂

misulka22
2. nov 2024

Skus hlavolamy pre psov ( daju sa vyrobit aj doma), cuchacie a lizacie podlozky.hracky na kusanie.najdi si kto v okoli robi treningy a venujte sa niecomu co vas bavi ( agolity,hoopers,noseworking,dogdancing...)

betulinka1
2. nov 2024

UC ho nejake triky. Moja civavka vedela kopec trikov. Pretočiť sa na povel, tancovala na zadných labkách, steknutie na povel, ticho na povel, popros. Teraz je toho kopec na nete vies sa inšpirovať. Ona sa milovala predvádzať. Ľahni, sadni, zostaň, vztah to beriem ako normál. Jaaaj a co je fajn naucit, nejesť veci zo zeme. Mne sa to sice nepodarilo ale moja bola zachránená zo zlých podmienok, kde hladovala, Cize zozrala vsetko co neušlo, nikdy som ju neodnaucila. Ale psikov co sme mali od stenata, sa krasne vedeli naucit a to mi aj jedneho vlciaka zachránilo. Ked na ulici pohadzal nejaky debilko otrávene maso, kopec psov vtedy zomrelo. A aj boli policajti, ze preco je nas Ok, tak som im vysvetlila, ze nas zo zeme neje. Dokoca sme nasli to otrávene maso za plotom, tak to si zobrali ako vzorku. V tych rokoch veru este kamery neboli na domoch ako teraz, Cize páchateľ sa nikdy nenasiel.

autor
2. nov 2024

@7miriam77 základné povely ovláda 😄 ale precvičujeme stále doma. Bývame v zahraničí

autor
2. nov 2024

@misulka22 máme čuchací koberček, no ten vždy potiahne za bok a všetko odtiaľ vypadne 😂

autor
2. nov 2024

@7miriam77 parohy pojdeme skúsiť, asi 300 metrov od domu máme chovateľské potreby😄

autor
2. nov 2024

Jeho teraz najviac baví niečo kúsať, no už má taký stisk ( agrentínska doga ) že vydrží len kong extreme xl

misulka22
2. nov 2024

Tak si k nemu sadni a drz mu ten kobercek.a teda zrovna argentinska doga by nemala mat problem s pocasim uz vobec nie teraz ked je cez den krasne.ja ze to je daky nahac ked ma problem byt vonku.a teda ja som mala v byte psov naucenych,ze vnutri sa oddychuje.

autor
2. nov 2024

@misulka22 lebo mám tak čas mu ho držať stále. Neviem či si čítala ale u nás prší, má problem s dažďom, je to šteňa 🙂

buberova
2. nov 2024

@7miriam77 no o tých parohoch by som si asi ešte niečo viac prečítala, nie som psíčkar ale v najnovšej epizóde podcastu Zveromachri sa o tom dosť negatívne vyjadrovali.. bol tam aj jeden odborník, stomatológ.. skúste si to vypočuť, možno vám to pomôže 🙂