Ako ste učili vašich psíkov na cestovanie v dopravných prostriedkoch?

4. aug 2024

Ako ste učíi vašich psíkov na cestovanie v tychto dopravných prostriedkoch? Dakujem

zojazoja
4. aug 2024

V ktorých?

trema
4. aug 2024

Pomaly, postupne, najprv 1 zastavku, ked pekne sedel, tak pochvala, odmena

sisa_s
4. aug 2024

Nehnevaj sa, ale za poslednu hodinu su tu asi 4 temy o cestovani psa...nevies to dat do 1 temy, ale musis rozpisovat osobitne?

autor
4. aug 2024

@zojazoja v podstate všetkých

autor
4. aug 2024

@sisa_s nehnevaj sa ale toto je moja prvá téma 🙂

zojazoja
4. aug 2024

@autor najprv ho musíš naučiť na nahubok. To už dokáže? Ak je to naučený, vezmeš psa a ideš du busu. Postavis sa s ním do priestoru kde sú kočare a veziete sa. Par zastávok. Par minút len. Sém tam ho pohladis alebo sa ho letmo budeš dotýkať, aby vedel, že ma v tebe dôveru. A pochvális. Pekne pomaly, kľudne.Keď vystupite dáš mu dole nahubok a vychvalis ho do nebies a dáš ked tak odmenu nejakú pamlsok. To isté vlak. A takto budeš pokračovať a postupne zvyšovať vzdialenosti. P.S. ja som so psom išla prvýkrát hneď na 30 minút busom. Šialená 😀 ale on by so mnou šiel aj na kraj sveta a bol pri mne hocijako dlho a hocikde. Vždy musíš vedieť čo tvoj pes zvládne a co už nie a treba dlhší tréning.

leonie35
4. aug 2024

Ja ani neviem ako 🙂 Zlata retrieverka roky cestovala vlakom, (zapad-vychod Slovenska), elektrickou, autom - uplne bez problemov. Zacala ako steniantko.

leonie35
4. aug 2024

@leonie35 Dokonca no Nemecka cestovala prepravnou spolocnostou s nami 🙂 Zaplatili sme 2 sedadla, aby mala pohodlie a cestujuci boli v uzase ako to zvladla (16h s prestavkami na"toaletu" 😉