Ako skrotiť Alexandra?

sovaruzova
2. jún 2024

Dobrý deň už viac ako mesiac mám doma alexandra veľkého chcela by som si ho ochočiť ale neviem ako. Vedel by mi niekto poradiť? Mám ho zatiaľ s ďalším alexandrom vo voliére ale neviem ako na neho keďže sa ma stále celkom bojí a bol krmeny rodičmi nie ľuďmi.

svetlonos
2. jún 2024

prosím ta a kto je alexander??

martinkatinka
2. jún 2024

@svetlonos ja si myslim, ze nejaky vtak 😆

svetlonos
2. jún 2024

@sovaruzova
akurát som googlila, dokonca sme takych mali doma tiez 😂 Oni boli od začiatku zlati, lietali po byte, chodili po nás.

larinka552
2. jún 2024

Ja mam skusenosti len ako ai ochocit psa, macku a morca 😅 Ale povedala by som, ze pre vsetkych plati ,,laska ide cez zaludok" 😃
Jednoducho zvieratko sa musi naucit, ze ty si priatel a nie hrozba. Najcastejsie sa to robi tak, ze si ta spoji s prijemnymi vecami ako je krmenie.

babulkomale
2. jún 2024

@sovaruzova po slovensky skrotiť.

astronaut321
2. jún 2024

Prečo to ľudia kupujú, keď o tom nič nevedia…

sovaruzova
autor
2. jún 2024

@babulkomale ďakujem nevedela som nájsť taky správny tvar slova :D

sovaruzova
autor
2. jún 2024

@astronaut321 neviem akých konkrétne chovate vy ale ja mam teraz momentálne aj rozely a andulky ale nesnažila som sa ich skrotiť, iba teraz týchto alexandrov keď sa mi dostali do chovu od kamaráta, ktorý ich musel dať rýchlo preč 🙂 jeden je so mnou v pohode dokonca mi aj priletí na ruku aby si zobral maškrty alebo nejaké ovocie ale s tým druhým sa stále nejako neviem skamarátiť

astronaut321
2. jún 2024

@sovaruzova Každý má svoju povahu. Najprv skús krmenie z väčšej vzdialenosti, v blízkosti klietky, kde sa cítia bezpečne. Niekedy to dá zabrať, hlavne trpezlivosť, ja som sa s korelou napríklad trápil aj pol hodinu s rukou vo vzduchu. Tiež s ním tráv čas, stoj pri ňom, rozprávaj sa. Pokiaľ je to samica, tak prajem veľa trpezlivosti ✊

sovaruzova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz