Dobrý deň už viac ako mesiac mám doma alexandra veľkého chcela by som si ho ochočiť ale neviem ako. Vedel by mi niekto poradiť? Mám ho zatiaľ s ďalším alexandrom vo voliére ale neviem ako na neho keďže sa ma stále celkom bojí a bol krmeny rodičmi nie ľuďmi.
@svetlonos ja si myslim, ze nejaky vtak 😆
@sovaruzova
akurát som googlila, dokonca sme takych mali doma tiez 😂 Oni boli od začiatku zlati, lietali po byte, chodili po nás.
Ja mam skusenosti len ako ai ochocit psa, macku a morca 😅 Ale povedala by som, ze pre vsetkych plati ,,laska ide cez zaludok" 😃
Jednoducho zvieratko sa musi naucit, ze ty si priatel a nie hrozba. Najcastejsie sa to robi tak, ze si ta spoji s prijemnymi vecami ako je krmenie.
@sovaruzova po slovensky skrotiť.
Prečo to ľudia kupujú, keď o tom nič nevedia…
@babulkomale ďakujem nevedela som nájsť taky správny tvar slova :D
@astronaut321 neviem akých konkrétne chovate vy ale ja mam teraz momentálne aj rozely a andulky ale nesnažila som sa ich skrotiť, iba teraz týchto alexandrov keď sa mi dostali do chovu od kamaráta, ktorý ich musel dať rýchlo preč 🙂 jeden je so mnou v pohode dokonca mi aj priletí na ruku aby si zobral maškrty alebo nejaké ovocie ale s tým druhým sa stále nejako neviem skamarátiť
@sovaruzova Každý má svoju povahu. Najprv skús krmenie z väčšej vzdialenosti, v blízkosti klietky, kde sa cítia bezpečne. Niekedy to dá zabrať, hlavne trpezlivosť, ja som sa s korelou napríklad trápil aj pol hodinu s rukou vo vzduchu. Tiež s ním tráv čas, stoj pri ňom, rozprávaj sa. Pokiaľ je to samica, tak prajem veľa trpezlivosti ✊
prosím ta a kto je alexander??