Ako psík zvládne sťahovanie a nový domov?

15. sep 2024

Ahojte, budeme sa sťahovať do nového bytu, máme 3 a pol ročného yorka. Je to úžasný, milý, pokojný psík, vôbec nebrese, len je taký bojko. Boji sa iných psíkov, ktorých nepozná, aj cudzieho prostredia. Normálne sa bojim, ako zvládne sťahovanie, myslím teda to, že keď pôjdeme do práce, on ostane v novom byte sám. Dám mu moje tričko do peliesku, aby ma cítil, ale aj tak sa oňho bojím... Lebo napr chodíme od malička občas na víkend k mojim rodičom, ktorých pozná a zbožňuje, pozná tam všetko, cíti sa tam dobre, ale nie je schopný tam ostať ani chvíľu sám... Doma sám vydrží samozrejme úplne v pohode,kým ptidfme z práce. Prosím nemáte niekto skúsenosti?

btus
15. sep 2024

Naša prvá samojedka sa s nami sťahovala z bytu ( 3roky) do iného bytu a mesta ( 3 mesiace), potom zase do domu k mojej mame ( tam sme bývali 3 roky) a nakoniec do našeho nového domu. (4 roky) Na všetky dovolenky a víkendové pobyty chodila s nami. A zvládala to úplne v pohode. Ona bola rada všade tam, kde sme my. Teraz je žiaľ už na záhrade pod krásnym trvalkovým záhonom. A napr aj keď k nám prídu "na prázdniny" kamarátkine psy ( tak 2-4 týždne), tak tie to tiež zvládajú úplne v pohode. Nebála by som sa sťahovania.

autor
15. sep 2024

@btus no naša je tiež spokojná, kde sme my s ňou. Len sa bojim ako zvladne sama 8 hodín kým budeme v práci.... Dúfam že sa stresujem zbytocne🤔

katariiinkaa
15. sep 2024

Ahoj, sťahovali sme sa minulý rok - máme takmer 6 ročného maltezáka. Jemu chvíľu trvalo kým pochopil že toto je náš nový domov a že sme ho tu nenechali len tak. Stiahla som si takú appku Dogstation a sledovala som ho občas čo robí. Appka posielala upozornenia aj keď napr. začal štekať (dovtedy to vôbec nerobil). Vďaka nej sme zistili že zavíja keď nie sme doma. Trvalo asi 2 mesiace kým zistil že sa naozaj stále vrátime. Stále keď sme išli aj s ním niekam autom a zaparkovali sme pred bytovkou tak sme opakovali že ideme domov. Nakoniec to chvalabohu pochopil a teraz nie je najmenší problém 🙏

btus
15. sep 2024

neboj, bude dobre 🙂

andrea_82
15. sep 2024

My sme sa stahovali s 10-rocnou retriverkou. Kym sme par dni prenasali veci, tak som ju brala do sebou, aby si to tam ocuchala, zvykla, ze aj tam je nase prostredie. Potom nemala ziadny problem, cez den zostavala sama.

autor
15. sep 2024

@katariiinkaa no presne, ako jej vysvetliť, že tam budeme už doma🤣🤣🤣 dúfam že si rýchlo zvykne a nebude v strese
@btus dakujem💗
@andrea_82 no tak to si fakt rýchlo zvykla a ešte vzhľadom k veku. Naša bývalá sama odmalička doma, pekne spala,nič nezničila,ona je úžasná,preto mám o ňu strach,aby sa nebála... Chvalabohu sa budeme sťahovať asi cca pred vianocami, budú tam aj prázdniny,tak si snáď zvykne

daduska28
15. sep 2024

My máme fenku dobermana a zvykla si približne za týždeň a pól. S tým že priateľ mal dovolenku a bol celý čas s ňou. Párkrát skúšal ju nechávať samú, robili sme všetko tak ako predtým a samozrejme išli sme do väčšieho takže aj viac miesta. A čítala som že najlepšie je zobrať aj nábytok, nekupovať nový aby si psíky lepšie zvykli. A nechodiť na to miesto kde ste predtým bývali. Prvé dni nám trošku mrnčala ale za ten týždeň a pól si v pohode zvykla. A tiež je to taký bojko😅

betulinka1
15. sep 2024

Neboj ja som sa tiez stahovala parkrat so psikom a bolo to v pohode. Ak sa bojis, ze bude stekať, tak skuste, ze idete z bytu von na 15 min. a pocuvaj z diaľky ci steká. Potom sa vráť a pochvál. Pripadne, daj cislo susedom (ak je to bytovka), ze keby bolo moc zle, nech to zavolaju. Alebo daj kameru a z tej sa vies prihovorit aj sledovat co sa deje.

autor
16. sep 2024

@daduska28 no my sa budeme sťahovať iba o tri vchody ďalej...nábytok neberieme, ale koberec áno, aj pelech, dam jej moje tričko, no snáď nebude mrncat celý deň tam.
@betulinka1 ďakujem. Utesujem sa tým,že budú Vianoce,prázdniny a keď tak si vezmem aspoň po dňa dovolenku...kým si zvykne.

vladi4444
16. sep 2024

Náš už býval v 5 rôznych domácnostiach za 9 rokov (u muža v rodičovskom, 3 nájmy, u mňa pri rodičoch a teraz už v našom byte) a úplne v pohode. Zvykne si 🙂