Ako prebieha kastrácia psíka?

7. mar 2024

Ahojte, viem, ze budem zniet precitlivelo, no ja to strasne tazko nesiem, ze moj psik ide na kastraciu...ako to prosim prebieha? Ked prenho pridem, bude este v narkoze? Ako dlho sa liecili vasi psikovia? Mam jazvecika...dakujem

zojanka
7. mar 2024

Väčšinou vracajú psíka už prebratého po narkóze. V ten deň ešte môže byť okrepený z narkózy. Neboj sa, na druhý deň nebude vedieť že mu niečo robili. Bude musieť nosiť akurát golier.

bykaterina
7. mar 2024

psika ti daju uz prebraneho, teda nam ho tak dali, na dlsi den ma kontrolu. do tyzdna je veto fit, prvy veceer nemusi pit alebo jest, ale to je normlane aj ty ked ides na operaciu tiez musis sa riadne prebrat.
neboj nie je to nic hrozne. DR da aj ATB Aj od bolesti predtym ako ti ho da.
ak by mal bolesti este tak sa dava novalgin. POZOR nie ibač a podobne

autor
7. mar 2024

@zojanka
@bykaterina dakujem Vam....no ja som s revom ho teraz objednala ( kvoli zdravotnym problemom ) ...no hrozne so mnou :D

colsami
7. mar 2024

Co sa tyka liekov, ktore presne a ako, toto je individualne na pracovisku, takze iba pocuvat pokyny Tvojho vet.
Jedno je iste - pes by mal ist plne prebraty domov. U nas odchadzaju normalne po vlastnych na voditku.

Je to kratky a rychly zakrok. Jedina vec co potom musi majitel zabezpecit je aby sa pes nedostal do rany a nerozlizal si ju. Na toto je najlepsi golier.
Tvoj veterinar Ti vsetko povie.

betulinka1
7. mar 2024

Ak je to psík a kastrácia, tak neboj to bude v pohode. Pri sučkách, kde je sterilizácia je to viac bolestivé. My dávame stertilizovať všetky sučky už roky rokúce a aj mačky na záhrade, keď sa u nás udomácnia. Nemienim riešiť 2x do roka mačiatka. Zatiaľ prežili všetky. Samozrejme každý pes má iný prah bolesti. Maltezáčka tá robila cirkus 3 dni, čivavka tak na druhý deň už bola nezadržiteľná, mix z útulku už prišiel po sterilizácii. Mačky tie ani jedna nedokázala dodržiavať liečebný režim. Tie v prepravke plakali dva dni ale nie od bolesti ale chceli ísť von, čo je logické, lebo som záhradným mačkám obmedzila slobodu, akonáhle som ich po dvoch dňoch pustila už boli ticho a spokojne po dvore a záhrade. Všetky sučky po sterilizácii sa u nás dožili od 12 a viac rokov. Takže nemaj stres, treba dávať pozor na liečebný režim a ak sa dá naozaj aspoň tie 3 dni im obmedziť pohyb.

alenka58
7. mar 2024

my sme dostali pyžamko po zákroku nám ju aj dali s pyžamkom aby sa je o rany niečo nedostalo, nosila ho 2 týždne a tiež atb

terana
7. mar 2024

Je to jednoduchý pár minútový zákrok.. mali by vrátiť už prebratého, bude ešte v ten deň očapnutý, na druhý deň už normálne fungovať. Dávali sme tiež kastrovať 10+ ročného jazvečíka a úplne v pohode všetko.

bykaterina
7. mar 2024

uplne ta chapem nas Pindo to akurat vcera absolvoval lebo ma rakovinu. A nasa Suri to na druhy den uz behala. neboj bude to dobre ♥

andymi
7. mar 2024

Ahoj, nasho vratili prebrateho, este otapeneho. Na druhy den uz bol v pohode. Mali sme dohodnute so zverolekarom, ze mu asi po 7 dnoch pride vybrat stehy, on si ich dovtedy vybral sam (aj napriek golieru), nastastie uz rana bola zrastena. Drzim palce.

autor
7. mar 2024

Daaakujem vsetkym velmi pekne....💜🩵💙 a cosa tyka povahy, nezmenili sa?

bykaterina
7. mar 2024

Povaha sa nemeni ani tebe keď pôjdeš do prechodu 😉 to neviem čo je toto za mýtus s tou povahou