Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako často je potrebné očkovať psa proti besnote? Môj bol cca pred menej ako rokom , ešte v útulku.
v ockovacom preukaze mas napisane, do kedy je płatne ockovanie. Potom treba obnovit ockovaci status.
Proti besnote je zo zakona povinne mat to ockovanie - a ako casto uz zavisi na ockovacej scheme u Tvojho psa.
Odpovede raz rocne alebo raz za dva roky nie su pravda, su to mylne informacie. Zakon neudava ako casto musi byt pes ockovany, ale ze platnu vakcinaciu musi stale mat.
Su vakciny na 1r, aj 2, 3. Samozrejme za splnenie urcitych podmienok....
Urcite nie skor ako po roku, ale u nas sa besnota nevyskytuje. Ostatne ockovania rocne
V očkovacom preukaze mám napísaný najbližší dátum očkovania.
Nemas sa coho obavat, chod normlane k vet a daj ho zaockovat.
Inak raz rocne sa ockuje, platnost vakciny pise do preukazu, okrem toho napr. aj odcervovanie. Moja vet rozposiela vzdy zaciatkom mesiaca SMSky pacienotm ze tento mesiach ich to caka.. je tam aj rezerva, napr. mala som psa na ATB tak sa nam posunulo ockovanie o 2mesiace.. no problem.
@simca06022011 ja sa skôr obávam, že sa nakazil aj keď je to asi malo pravdepodobne keď som si o tom čítala, asi 2 krát za mesiac ovoňal mŕtve zviera , ale ako som čítala vraj sa besnota takto ani nešíri, dosť sa toho obávam ale snáď to bude v poriadku, ale ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, už som ho aj
objednala
neboj, nenakazil sa.
@colsami mozem sa opytat? Viem,ze si veterinarka 😊 povinne je len ockovanie proti besnote,alebo aj tie proti psinke a ostatnym? Ak ma psik jednu vakcinu proti psinke a druhu sme zatial nedali (este nepresiel dostatocny cas),mozme odmietnut druhu davku a dat len proti besnote? Dakujem
Povinne zo zakona je len ockovanie proti besnote.
Ale ockovanie proti psim infekcnym ochoreniam je ovela dolezitejsie pre zdravie a zivot psa. Ak pes tu infekciu (nieco z tych ochoreni) realne dostane, mate male sance ze ju prezije. Psinka sa bezne vyskytuje, parvo je vsade a leptospiroza ani nehovorim. Nikdy by som neodmietla vakcinu na psie infekcne ochorenia z hladiska ochrany psika.
Ja by som sa chcela opýtať či sa môže psík ockovat aj skôr ako po roku
Platnosť ma do 31.7.2024
Je problém ak by sa zaočkoval už 1.7.?
Ďakujem
Ano moze.
Vobec ziadny problem.
@ni_kol42 není to problém kľudne sa môže zaočkovať aj o mesiac skôr .
@sally19 to že prešlo rok aj 2 mesiace od očkovania je v pohode . Nakaziť sa určite nenakazil . Ale treba ísť zaočkovat a rovno kompletku . Plus odčerviť .to sa robí pár x za rok . Ja to robím čo 3/4 mesiace keď zabudnem tak aj neskôr . Poprípade tabletku proti parazitom
Raz ročne.