Aká je to rasa šteniatka?

monika35790855
2. dec 2024

Dobry večer . Našla som šteniatko 6 týždňové nevie niekto o aku rasu sa jedna?

rozculena
2. dec 2024

ako vieš,že má 6 týždňov?

zuzanita1609
2. dec 2024

Kde si ho našla a prečo potrebuješ vedieť rasu? Ako vieš,že ma vôbec 6tyzdnov?

zuzanita1609
2. dec 2024

Je zlatý ☺️. Prosím ťa,keď už si ho našla,postaraj sa o neho,je to rasa "najdúch", ktorý ti bude verný a oddaný dokonca. Nezabudni na veterinára a očkovanie, odčervenie.Veterinár ti povie bližšie. Buď šťastný "Najdúch" 😊🤗

monika35790855
autor
2. dec 2024

@rozculena veterinár mi to povedal ale na rasu som sa zabudla spytat

monika35790855
autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 našla som ho ako sa túla pri smetiakoch nemal ani čip nic

monika35790855
autor
2. dec 2024

@zuzanita1609 samozrejme ze sa o neho postaram uz ho neviem dat prec pretože si ma získal jeho velkymi očami a laskou uz od prvého dňa ♥️

zuzanita1609
3. dec 2024

@monika35790855 veterinár ti tiež hneď nepovie,aká to je rasa.(na to treba iný rozbor). Je to proste oriešok, ktorý nebude moc veľký,podľa labiek...bude stredný, bude čierny a možno mu budú stáť obe uši, možno jedno, možno stáť nebudú žiadne 😊. Po čase, pekný príbeh, pekný koniec aj tu na koníku.

enmery
3. dec 2024

Nechaj si ho, je to "oriešok", žiadna presná rasa. Svet potrebuje viac ľudí ako si ty❤️.

btus
3. dec 2024

koľko váži? Ak má okolo 4-6 kg, bude to taký psík, ktorý v dospelosti bude mať okolo 20-30 kg. Isto je to mix. Možno niečo z retrievera, z labradora a ďalších 20 plemien 🙂

nynia
3. dec 2024

žiadna rasa - mix pes pokiaľ nemá papiere alebo DNA test ktorý potvrdí jednu rasu je "oriešok, pouličná zmes, kríženec, mix" volaj to ako chceš žiadne konkrétne plemeno bez pp ako je to často na bazoši neexistuje

angeli121212
3. dec 2024

@monika35790855 no aká asi rasa ☺️😂 veď mixnutý predsa 😂 ale záleží na tom? Uvidíš akej bude povahy podľa toho k nemu budeš musieť pristupovať držím palce aby ste boli nerozlučná dvojka ☺️

priscilla07
3. dec 2024

Čím skôr odcervit a protilátky a 5 dni očkovať. Nevyzerá v pohode

biba_18
3. dec 2024

@nynia a napriek tomu že nejaký pes nemá pp nemusí byť mix rás, že ... 🙂

biba_18
3. dec 2024

@priscilla07 už s ním bola u veta...

nynia
3. dec 2024

@biba_18 Poznám modrého dobermana FCI ho neuznáva ale vo VB, USA, NZ, AU a iných krajinách je povolený registrovaný chov aj výsvavy pod hlavičkou národných kynologických klubov, nie FCI. A práve jemu aj vyšlo keď na SK mu urobili testy, že je naozaj čistý aj keď kvôli pravidlám FCI nemá papiere. Ale prečo by robil niekto neregistrovaný chov keď nemá žiaden takýto alebo podobný problém? (samozrejme viem, prečo len taká rečnícka otázka) Jednoducho buď s papiermi alebo DNA sa dá naozaj povedať ten pes je to a to plemeno, inak nie.

biba_18
3. dec 2024

@nynia nie, ty si v prvom príspevku tvrdila, že pes bez pp je mix - čo nie je nevyhnutne pravda...

mariska1989
3. dec 2024

Oriešok - nemecký ovčiak zlatý retríver možno .

nynia
3. dec 2024

@biba_18 pokiaľ nemá dokázaný pôvod alebo tie DNA testy tak oficiálne nie je čistokrný to je fakt. Nemáš ako to dokázať najmä ak už jeho rodičia už boli bez pp a ktovie koľko ďalších generácií. A každý to volá inak plemeno bez PP, oriešok, kríženec, mix... ale všetky tie názvy poukazujú na to jedno a to isté. Tvrdiť, že mám doma to a to plemeno je možné ak to viem niečim aj podložiť.

madeincssr
3. dec 2024

@monika35790855 zlaty! "Jmenuje se Karl von Bahnhof" a budete sa lubit cely stastny zivot, rasa-nerasa 💐.

nynia
3. dec 2024

@biba_18 ja vlastním z útulku xNO a na ulici dokonca aj na cvičisku z výzoru veľa ľudí si myslí, že je čistokrvná ale to neznamená, že mám doma nemeckého ovčiaka. Mám kríženca. Vyvrátiť by to mohli v jej prípade už len DNA testy.

betulinka1
3. dec 2024

@monika35790855 no podľa hrúbky labiek to bude niečo väčšie. Ale bude to mix s labradorom, nemeckým ovčiakom. Daj fotku ako stojí. Podľa veľkosti celej labky sa bude dať lepšie odhadnúť veľkosť v dospelosti.

btus
3. dec 2024

@priscilla07 @monika35790855 predpokladám, že vet odčervila, vystavila pas, začipovala a povedala, kedy znova odčerviť. V tomto veku už aj prvé očkovanie proti parve....https://www.vaschovatel.sk/blog/321-odcervenie-... Ideálne ešte stále dávať psie mlieko do stravy, začínať pomaly dávať mixovanú stravu, alebo namočené granulky. My dávame šteniatkam pomleté surové mäsko s vajíčkom a pomletá uvarená mrkva. https://barfer.sk/blog/mlete-maso-pre-psov

biba_18
3. dec 2024

@nynia ale píšeš predsa o 2 rôznych veciach - to že nemá potvrdený pôvod neznamená automaticky, že je to mix 🙂

biba_18
3. dec 2024

@nynia a ak by mala papierovú mamu aj papierového otca tak by bola mix, chápem ...

nynia
3. dec 2024

@biba_18 znamená to kým to nemáš ako vyvrátiť a to buď s DNA testami alebo PP a či to nazveš, že je to plemeno bez pp alebo inak je to to isté (synonymum).

biba_18
3. dec 2024

@nynia ale znova - to sú 2 rôzne veci 🙂 a nie, je to synonymum pre teba alebo pre výstavu alebo pre neviem koho - prakticky to ale synonymum nie je ...

oceanahory
3. dec 2024

@monika35790855 Netusim, aka je to rasa, ale je krasny! Nech vam robi radost ❤️.

saxana000
3. dec 2024

@madeincssr tento skor Karl von Muhleimer 😂

pupava36
4. dec 2024

Poulicna zmeska - krizenec.

modrykolibrik
4. dec 2024

@autorka tipovala by som nieco z vlciaka a nieco asi z retrivera prip. labradora