Ahojte, bývame s dcérkou (rok a pól) u svokrovcov ktorý majú ratlíka. Problém je, že je veľmi agresívny a malú mi už viac krát pokusal tak, že jej z toho tiekla krv. Ten pes útočí aj na svokrovcov, ktorí ho majú od malička. Pes ma uz 6 rokov a podľa nich je to v poriadku, vraj taká je príroda a mám dávať na malú väčší pozor. Ja ju k nemu nepúšťam, ma zakázané ho chytať, hladkať proste čokoľvek lenže ten pes po nej skoci aj keď len okolo neho prejde. Budeme sa sťahovať, riešime hypo len ešte to mesiac, dva potrvá a ja už nevladzem. Môžem toho ich psa niekde nahlásiť ? Nech dostanú aspoň pokutu a trochu sa spamätajú ? Podľa mňa to nie je normálne, mám veľmi rada psov, sama som PSA mala ale ten pes už kusol veľa deti či dospelých a raz to bolo dokonca na šitie. Ďakujem
@sevrin veď práve, oni to nedokážu očividne pochopiť. Ak toto psa vyhodim na dvor, keď chcem napr navarit, hneď ho púšťajú dnu, lebo chúďatko a potom to takto dopadá. Ja už ozaj neviem ako to tu ešte vydržím, preto som chcela vedieť, či by sa s tým nahodou nedalo niečo robiť. Predsa aj keď je človek agresívny tak ho náhlasim…
Nepil si konar pod sebou, to nenarobi dobrotu. Dohaduj sa s nimi, nie poza ich chrbat. Ked byvas u nich, asi by neboli stastny anicomu by nepomohlo, ak nahlasis ich psa. moze prist odveta bola pre teba, lebo i teraz vidis, ze ich pes je pre nich viac ako vnuca alebo ty.
A kde je v tom celom tvoj manzel, syn majitelov psa, ktory utoci na jeho dieta?
Moj muz je velky psickar ale keby maleho raz pes uhryzne, mal by problem.
@jumama viet za ten rok čo tu bývame som sa snažila už veľa krát. Vždy bola odpoved, že je to normálne lebo taká je príroda a je to vlastne moja chyba. Moja chyba je že ročne dieťa prejde okolo gauca na ktorom leží pes a on bez zaváhania na ňu zaútočí. Nebolo to raz, nebolo to omylom, nebolo to lebo by mu mala robila zle. Radšej ich budem pár týždňov obchádzať, kým sa odstahujeme ale ten pes raz nejakému dieťaťu ozaj vážne ublizi keď sa nespamätajú.
Kazdy pes si dovoli,len tolko,kolko mu povoli majitel.Ak chces napis mi.
@gladys_07 samozrejme muž to rieši so mnou. Lenže ani jeden už nevidíme iné východisko. Nie som za tyranie zvierat ale toto už prekračuje všetky moje hranice a ten pes už od nás, hlavne od muža veľa krát dostal aj za cenu, jeho rodičia sa k nám správali najbližší týždeň ako keby spravili niečo neodpustiteľné. Aj kvôli tomu sa sťahujeme, chceli sme našetriť na dom, nakoniec ideme do dvojizbaku ale budeme ma kľud.
@tundra o toho psa zlyhala výchova úplne od základov. On nemá problém svokra, jeho majiteľa, pukasat tak, že mu to musia šiť len preto, že mu chcú dať obojok keď ide von. To je len príklad
Milujem psov, ale pes nesmie takto útočiť a nie je to prírodou a ani to nie je normálne.Tu niekde buď zlyhala výchova alebo ten pes bol týraný.
Ako fakt nechápem jak toto jeden majiteľ psa môže tolerovať.
V prvom rade, toto si ma riesit s nimi ich syn, teda otec malej. Ty budes vzdy za zlu. Ale keby je to moje dieta, tak by mi bolo prednejsie ono a nie nejaky pes alebo vztahy so svokrovcami. Je to cele ich chyba! Normalne by som povedala, ze ak sa to stane este raz a pes malu kusne, beriem dieta k doktorovi a papier od neho donesiem na policiu.
Po prestahovani to bude jednoduchsie, dat im podmienku, ze ked tam bude dieta, pes bude zavrety, inak tam nebudete chodit.
Inak netusim ako sa musi citit tvoje dieta, vsak to musi byt desne zit v neustalom strachu, ze ju napadne pes...
@kandelabra mala našťastie miluje psov. Moji rodičia majú psa, aj moje babky majú psov a veľmi sa z nich teší, hra sa s nimi vždy keď prídeme. Zatiaľ našťastie nemá vyslovene strach ani z ho ich psa. Len k nemu nechodí. Muž to riešil veľa krát, zial bez nejakého výsledku. Nedajú si povedať. Preto sme sa aj rozhodli, že odchádzame radšej do menšieho bytu ako čakať kým sa stane niečo horšie
@kandelabra samozrejme že som za zlu. Lebo som im povedala, že mala k ním nebude v žiadnom prípade chodiť bezomna ani na deň, pokiaľ tam bude ten pes
@medda_beda týraný nebol. Majú ho úplne od šteniatka. Výchova zial žiadna.. Psa podla nich vychovávať netreba, je to príroda. Cele je to na hlavu
Sú na veľkom omyle.Aj keby žil pes vo svorke tak ho suka vychováva.Pes sa nemôže cítiť nadradene v ľudskej pre neho (svorke).Pes vie rozoznať kedy už prekročil hranice.
Mám 40kg psa a v živote mi ruku nestisol a to mu ju môžem dať celú do papule.
Pes ešte aj keď kusne ako upozornenie tak je to iné kusnutie ako keď vyslovene útočí.
Nemozte ist zatial niekam onak kym sa nebudete moct prestahovat do vlastneho? Lebo bohuzial kym oni s tym nechcu nic spravit.. je to ich dom no
A že bojové plemená by sa mali zakázať, takéto malé čokle sú ešte horšie, ak sa dostanú k majiteľom, čo ich len maznajú a výchova žiadna, veľmi radi a rýchlo sa dostanú na pozíciu vodcu svorky a potom tyranizujú majiteľov, rodinu, susedov, všetkých. Len nejako vydrž, ak bude psisko napríklad v obývačke chodte do vašej izby alebo von a zavrite dvere. A do budúcna svokrovci ak chcú vidieť vnúča, tak bud budú chodiť na návštevu k Vám alebo na neutrálnu pôdu niekde do parku bez toho čokla, ja by som k ním domov na návštevu nechodila a nepustila ani dieťa, aby Vás tam psisko tyranizoval a bála si sa, že ublíži tvojmu dieťaťu.
A hlavne pozor dcérka sa dostáva už do veku, kedy si udalosti pamätá. A vdaka tomu psovi môže mať strach zo psov na celý život. A najhoršie je, že pes vycíti, že sa ho bojíš a vtedy útočia aj psy, čo inak neútočia, teda dcérka môže byť kvôli tomu strachu potom veľakrát napadnutá psom a aj väčším s horšími následkami niekde napríklad na ulici, v lese a tak.
@marsmykkok za mňa je každý pes odrazom svojho majitela. Tu je len šťastie, že si zaobstarali ratlíka a nie napr. rotvajlera lebo neviem ako by dopadli oni sami, keďže útočí aj na nich, síce menej ale útočí. Tohto sa presne bojím, ja psov milujem a nechcem aby mala dcerka z nich strach.. Rešpekt k cudzím psom áno, ale nie strach.
@xux zial, nie. Moji rodičia majú maly byt kde by sme sa nepomestili a inak nemáme kam. Už len vydržať a nejako to tu prežiť
@medda_beda kamarátka ma staforda. Keď tam prídeme mala je celá rada lebo sa s ňou vždy hra. Hádže mu loptičku ktorú jej ten pes vždy donesie, naháňajú sa a nikdy ten pes na ňu ani nezavrcal. V živote na nikoho nezaútočíl. Ale oni si idú stále ten svoj argument že každý pes je iný a je to normálne lebo je to vlastne príroda ..
@marsmykkok Za to som už teraz asi najhoršia na celom svete. Keď sa pýtala svokra, či si malú môže brat na víkend, som jej povedala že len pod podmienkou, že tam nebude ten pes. Odvtedy je na mňa ofucana
Nemôžeš ísť na čas k tvojim rodičom? K babke? Alebo ku krstnej?
Netráp sa tým, že budeš najhoršia. Za sprostosť svokrovcov nemôžeš. Lebo toto je sprostosť vyslovene, že obhajujú toho psa. Ako áno, nik nie je dokonalý, môže sa stať, že sa niečo pokazí pri výchove psa alebo proste povaha psa je tvrdšia a majitelia mäkší. Ale ak má človek rozum, prizná si to a vyhľadá výcvik a polepší sa to. Ak nemá rozum, tak len pred všetkým zatvára oči a kto niečo povie na ich psa je zlý.
toto je vemi smutna situacia, najhorsie je ze psa moze mat kazde tela a potom to takto vyzera, ratlik ktory tyranizuje okolie hrozne, je to zjavne prrto, ze pes nema hranice. psia hlava funguje tak, ze ked v rodine nikto nie je tzv "alfa" pes prevezme velenie, je to normalne svorkove chovanie. kedze svokrovci odmietaju psa vychovat, nastavit hranice, nie palicou, kedze uz nie sme v 17 storoci, tak pes mysli ze musi prevziat velenie a. lemze zjavne nema na to povahu tak si vynucuje poziciu hryzenim, zo strachu, vsade je nebezpecenstvo, asi ma chudak uzkosti, no strasne nieco V zivote by som nechodila k ludom ktori maju psa ktory hryze!!! rvsp toto neriesi to riesi tusim vuc, ked pohryzo musi nosit znamku nebezpecneho psa.
wow tak tym "dostanim ste psa fakt vychovali" sama vidis ako vam pomohlo, ze ste ho bili...nuz nie ste o nic lepsi ako svokrovci, otras
Ja chápem, že majiteľmi sú rodiča tvojho manžela. Ale za ten čas, čo tam bývate mohol tvoj manžel zaplatiť psovi výcvik a situáciu poriesit.
Pes má len 6 rokov.
Teraz myslíš, že polícia, či kto príde riešiť psa, ktory je doma agresívny na vlastných majiteľov?
V prvom rade bolo treba riešiť výcvik psa
nikde nič nenahlasuj - to nie je dobrý nápad. 😉
už len vydrž a potom sa na svokrovcov a ich psa vykašli
ak pohryzie cudzie dieťa tak nech si to svokrovci potom vyžerú samy... 🙄
Ja by som chytil palicu a hneď by som mu ukázal ako to funguje v prírode.
Pohryzenie do krvi by už bola konečná, nikdy nevieš čím ťa pes môže nakaziť.