Adoptovanie mačky a nové prostredie

crazy_cat_lady
5. jan 2024

Dobry den prajem,

chcela by som sa informovat/poradit, ak su tu skuseni chovatelia maciek. Uvazujeme nad adopciou macicky, ktora je momentalne v docasnej opatere. Kedze ale nemame nikoho, kto by nam macku mohol postrazit v case nasej nepritomnosti (pri dovolenke/predlzenom vikende), pripada do uvahy umiestnenie do hotela pre macky.

Mate tu prosim niekto s tym skusenost? Ako Vasa macka reagovala na taketo zmeny? Citala som, ze macky nemaju rady zmenu prostredia a moze to u nich vyvolat stres a z toho pripadne choroby.

dakujem pekne 🙂

0silvia0
5. jan 2024

@crazy_cat_lady toto by som nasim mackam neurobila. Treba mat vo svojom okoli osobu, ktora sa pride postarat v case vasej nepritomnosti k vam. Zaplatit studentku napriklad, ochotna suseda atd
Macky z ulice maju za sebou toho vela, zbytocne im robit dalsie stresy

crazy_cat_lady
autor
5. jan 2024

@0silvia0 dakujem za nazor, preto nad tym silno uvazujeme. Idealne by bolo mat niekoho, kto by nam macicku pocas nasej nepritomnosti mohol prist pozriet, nakrmit.. ale bohuzial nikoho takeho vo svojom okoli nemame. Existuju este chovatelia/opatrovnici, ktori Vam vedia prist domov a postarat sa o macku, ale zase nie som stotoznena s tym, aby mi do bytu chodil cudzi clovek. Ten hotel mi prisiel ako relativne schodne riesenie, ale kedze neviem, ako by macka nato reagovala (kedze docaskarka taketo veci riesit nemusela), tak som velmi na vazkach. Ako pisete, nechcem jej sposobovat zbytocne stresy z noveho prostredia a zmien

0silvia0
5. jan 2024

@crazy_cat_lady ten cudzi clovek v byte by vadil aj mne, ale ako pisem, pre macky by bol hotel velky stres. Skus pozriet tuto stranku a vyhladat si osoby, ktore strazia zvierata vo vasom meste, mozno nejaka stabilna osoba by sa nasla.
https://www.hlidacky.sk/strazenie-psov-a-domaci...

crazy_cat_lady
autor
5. jan 2024

@0silvia0 dakujem pekne, pozriem 🙂

kykymora
5. jan 2024

@crazy_cat_lady nasa bola v hoteli na 3 dni, nic nezrala, bola zatvorena na samotke, lebo neznasa ine macky. takze 3 dni pretrpela. bolo to prvy a poslednykrat.

maratonka
5. jan 2024

my na víkendy zvykneme odísť, naše dve mačky to zvládnu samé doma. Majú vodu, granule , svoj program si mačky spravia - dva dni vydržia.

colsami
5. jan 2024

Co je to vasa neprijemnost? Pol dna alebo den kym ste v praci, ci myslite nepritomnost x dni kedy by macka bola uplne sama?

crazy_cat_lady
autor
5. jan 2024

@colsami nepritomnost x dni ked sme prec - predlzeny vikend/dovolenka..

0silvia0
5. jan 2024

@colsami ved pise ze dovolenka alebo predlzeny vikend

janulik2008
5. jan 2024

My keď sme šli tak prišla suseda s tým že mačky mali akurát úplne nový piesok v záchode. Do hotela sme ich nedali to by nám neodpustili 🤣🤣🤣

majkakvet
5. jan 2024

@crazy_cat_lady neviem v akej ste lokalite ale v Ba a okoli je uz v ponuke ,,cat sitting,,. Macka ostava doma v povodnom prostredi a chodi sa ju krmit, zahrat atd.

majlo1234
5. jan 2024

Ja som chodievala strazit zvierata do bytu majitelov. A nas kocur by zinfarktoval v macacim hoteli, velmi zle znasa zmenu prostredia, ale poznam macky, ktore normalne chodia s majitelmi po dovolenkach