Rozmýšľam nad adopciou psíka z útulku a robím si prieskum. Aké máte skúsenosti s adopciou? Nastali nejaké momenty, ktoré Vám adopciu skomplikovali / odradili Vás od nej? Bola by som rada, ak by ste mi poradili, ako prejsť procesom čo najľahšie 🙂 Ďakujem
každý útulok má iné podmienky adopcie,ale myslím,že v každom sa platí adopčný poplatok,to len aby si si nemyslela,že dostaneš psa zadarmo.Ak nie je pes/fena vykastrovaný,tak býva podmienka kastrácie novým majiteľom.
Máš dosť času a peňazí na nasledujúcich 10-15 rokov? Lebo poplatok je to najmenej...
Máme druhého psíka z útulku.
Prvý bol z Pn, druhý je zo Žiaru n./Hronom.
Komplikácie žiadne.
V oboch prípadoch sme zodpovedali pár otázok, dali doklady, zaplatili adopčný poplatok a odišli so psíkom.
Máme adoptovaného psíka, je neskutočne vďačný a úžasný ale treba s ním samozrejme aj pracovať 😊 netrebalo nič špeciálne, odpovedali sme na na pár otázok, vypísali papiere, zaplatili poplatok a kastráciu a odvtedy je s nami 🥰
Mali sme psika z utulku, komplikovane bolo jedine to, ze utulok nebol nakloneny tomu, ze se ho brali do DE a bol oznaceny ako problemovy. Nakoniec som ho uspesne adoptovala- bol to uzasny pes - bohuzial vek a choroba nam ho uz zobrala. Urcite zoberieme dalsieho, ale este potrebujeme cas
ja som sice v zahranici takze moja rada nepomoze.. ale prveho sme asoptovali v pohode .. to boli roky dozadu a teraz nam nedali-dovod-mame macku,mam dieta pod 12 rokov a podla stranky si ja nemam vyberat psa ale vyberu nam ho oni - ako keby to bol kus oblecenia.. no to by sa dalo obist ak by som si osobne vybrala psa priamo v utulku a chodila za nim denno denne tyzden .. kazdopadne kvoly macke sme mali smolu ... docasne opatrovanie psov -to som tiez nepresla,kedze by som musela na skolenia nasledne zlozit skusky , moj byt by musel prejst kontrolou a samorejme mam macku a dieta .. takze pre mna jednoduhsie si ho nakoniec kupit ..
Mame utulkaca uz 7 rokov a mozem povedat, ze ma najlepsiu povahu zo vsetkych nasich psikov.zaciatky boli narocne, pretoze nemal hygienicke navyky a bol dvojrocny, ale kedze sme vedeli ako na to, tak sme ho to naucili, len to par mesiacov trvalo, dostali sme ho choreho, bol pravdepodobne tyrany, prve dni sa triasol od strachu a tlacil sa do kuta, ale toto ho nastastie velmi rychlo preslo,my mame psikov ako clenov rodiny a on nastastie velmi skoro pochopil, ze ho mame radi…vybrala som si ho v utulku na Poliankach, on sa z toho koterca tak na mna pozeral, ze som ho tam jednoducho nemohla nechat a je to laska velika🙂🙂🙂
syslik81 Ešte si útulok bude vyberať že máš mačku dieťa a potom sú útulky preplnene lebo vymýšľajú a dávajú si také podmienky že človeka odradia. Presne mne by sa naťahovať nechcelo radšej kúpim s chovnej stanice. Nemám žiadne zviera ale ak by som sa mala rozhodnúť a útulok by vymýšľal určite kúpiť a nie adoptovať z útulku. Ak by som videla že majú kadejaké divné podmienky tak radšej si kúpim normálne od človeka chovateľa. Samozrejme adopčný poplatok áno. Je to v poriadku. Odradilo by ma vymýšľanie. A kadejaké divne podmienky. Na jednej starne chce človek vziať psa a ak vymýšľajú nejaké veci tak to nie je pre každého.
@alickapusinka no asopcny poplatok mali 600libier .. ja som sa zamilovala do jedneho jedineho -aj som bola za nim .. ale hold mali sme smolu ... kazdopadne ja ak sa na prvy pohlad nezamilujem tak si psa proste vziat nemozem -kedze to je zavazok na nikeolko rokov .. kazdopadne domov si nastastie do tyzdna nasiel a snad je v nom stastny .. niektore podmienky chapem- ale pytat sa aky velky plot mame na zahrade to uz mi bolo divne .. ale ok
@erika1331 dog trust v anglicku .. ona sama nam povedala ze aby sme radsej isli do mensieho utulku ze tie nemaju tak striktne podmienky ...ale ja nemozem behat po polke liverpoolu aby som si vybrala psa a potom este cakala ci mi ho vobec daju .. mala uz aj tak bola sklamana a smutna zo straty nasej babiky kt zomrela a nechcela som aby mala dalasie sklamania ked nam ps nedaju
@erika1331 ja mám teraz už tretieho psíka adoptovaného z útulku. Jeden bol z Polianok v BA a dvaja zo Zatúlané psíky Šaľa. Brala som to, že chcem danému psíkovi dať domov, taký aký doteraz nemal.