Ahojte, stane sa niečo keď budeme 2x do týždňa 2/3km ? 8 mesačné šteňa.
Ak nehovoríš o Yorkshire teriérovi alebo čivave tak potom by to malo byť ok. 😁
@colsami je to útulkáč, niečo ako cane-corso x lab hovorili
@benimnadir nemas pravdu (ci uz si to myslela ako vtip alebo vazne), prave naopak, jorksir aj civava v takom veku maju uz ukonceny rast takze je to ovela prijatelnejsie s nimi behat, ako behat s 8 mesacnym boxerom, BSP alebo NO a podobnymi psami, ktore su prave v najhorsej a najintenzivnejsej faze rastu co sa tyka klbov a kosti.
Úf to bude asi väčší psík v dospelosti so svojou váhou. Počkaj kým dorastie a kĺby budú vyvinuté. Inak bude mat problémy v dospelosti. A ďakujem, že ste mu dali domov.
@colsami my sme mali čivavu a v podobnom veku keď som s ňou chcela behať tak jednoducho nevládala alebo nechcela ťažko povedať 🤷 pol kilometra a dosť, zaťala sa. Myslela som skôr na povahu psa než na kĺby.
žiaden pes do roka by nemal behať - a väčšie plemená až od roku a pol ...
@biba_18 tak behať na prechádzke na stopovačke mu zakázať neviem
určite počkaj do roka a az potom začni, odpalis mu klby
ja som na tom podobne ako ty, a čakam
je rozdiel behať pár metrov alebo v tempe 3 km ...
@biba_18 on nemá problem behať aj celu prechádzku
Plus beh na makkej podlozke je 100x mensie zlo nez chodniky, asfalt atd... Na to pozor.
@benimnadir tak povaha psa pripadne jeho kondicia su myslim druhorade az za zdravotnym stavom a moznostami psa, ako mu neuskodit na cely zivot. Ale chapeme sa.
Ake plemeno? To je tiez dost podstate.
Ale podla mna sa nic nestane ak este 3-4 mesiace vydrzite do ukoncenia rastu (ako hovorim zavisi od plemena), a potom uz mozte behat naplno... 🙃