8-mesačné šteňa a beh

4. nov 2024

Ahojte, stane sa niečo keď budeme 2x do týždňa 2/3km ? 8 mesačné šteňa.

colsami
4. nov 2024

Ake plemeno? To je tiez dost podstate.

Ale podla mna sa nic nestane ak este 3-4 mesiace vydrzite do ukoncenia rastu (ako hovorim zavisi od plemena), a potom uz mozte behat naplno... 🙃

benimnadir
4. nov 2024

Ak nehovoríš o Yorkshire teriérovi alebo čivave tak potom by to malo byť ok. 😁

autor
4. nov 2024

@colsami je to útulkáč, niečo ako cane-corso x lab hovorili

colsami
4. nov 2024

@benimnadir nemas pravdu (ci uz si to myslela ako vtip alebo vazne), prave naopak, jorksir aj civava v takom veku maju uz ukonceny rast takze je to ovela prijatelnejsie s nimi behat, ako behat s 8 mesacnym boxerom, BSP alebo NO a podobnymi psami, ktore su prave v najhorsej a najintenzivnejsej faze rastu co sa tyka klbov a kosti.

colsami
4. nov 2024

@autorka: v tomto pripade by som s tym rozhodne pockala. Najhorsi vek pre velkeho a mocneho psa. Pockaj do tych 12 mes, naozaj, kym sa uzatvoria aspon zakladne rastove zony, vacsina ..

aandrea9
4. nov 2024

Úf to bude asi väčší psík v dospelosti so svojou váhou. Počkaj kým dorastie a kĺby budú vyvinuté. Inak bude mat problémy v dospelosti. A ďakujem, že ste mu dali domov.

autor
4. nov 2024

@colsami
@aandrea9 ďakujem za radu. 😊 počkáme

benimnadir
4. nov 2024

@colsami my sme mali čivavu a v podobnom veku keď som s ňou chcela behať tak jednoducho nevládala alebo nechcela ťažko povedať 🤷 pol kilometra a dosť, zaťala sa. Myslela som skôr na povahu psa než na kĺby.

biba_18
4. nov 2024

žiaden pes do roka by nemal behať - a väčšie plemená až od roku a pol ...

autor
4. nov 2024

@biba_18 tak behať na prechádzke na stopovačke mu zakázať neviem

magic08
4. nov 2024

určite počkaj do roka a az potom začni, odpalis mu klby
ja som na tom podobne ako ty, a čakam

biba_18
4. nov 2024

je rozdiel behať pár metrov alebo v tempe 3 km ...

autor
4. nov 2024

@biba_18 on nemá problem behať aj celu prechádzku

colsami
4. nov 2024

Plus beh na makkej podlozke je 100x mensie zlo nez chodniky, asfalt atd... Na to pozor.

@benimnadir tak povaha psa pripadne jeho kondicia su myslim druhorade az za zdravotnym stavom a moznostami psa, ako mu neuskodit na cely zivot. Ale chapeme sa.