8-mesačné šteňa

20. okt 2024

Dobre ráno. Mám otázku na skúsenejších chovateľov. Máme šteňa 8 mesačné. Používam klietku, tak ako nám odporučila pani čo nám ho dávala. No problémy sú 2. Prvý je že bez zatvorenej klietky si nevie nikde inde ľahnúť a spať. Včera sme skúšali ho nechávať v noci asi od 20:00 do 1:00 bez klietky v posteli s nami či sa uloží no vôbec. Keď mal hračku ktorú ničil tak ležal no keď ho to prestalo baviť začal robiť blbosti. A vec druhá, keď lezime na posteli vždy k nám prídel a chce sa obtierat či už o nohu, papĺon , vankúš. Vždy mu to rázne zakážeme, aj capneme no o 2 min ako keby nič a robí to znova. A toto je kolobeh. Dá sa a tým niečo robiť??Vďaka

tilly
20. okt 2024

S druhým problémom nepomôžem, ale ten prvý sme mali aj my. Ten pes skrátka nespí nikdy. V klietke ležal aspoň z nudy, ale spať ani za nič. Jediná rada je fakt tá klietka. Ono to vekom, po puberte prejde.

maranco
20. okt 2024

Dáte ho spať do postele s vami a keď ležíte v posteli tak mu zakazujete sa priblížiť? Ako chudák môže vedieť rozlíšiť kedy má spať vo vašej posteli a kedy sa nesmie priblížiť?

autor
20. okt 2024

@maranco ? Kde mu zakazujeme sa priblížiť?

maranco
20. okt 2024

* keď lezime na posteli vždy k nám prídel a chce sa obtierat či už o nohu, papĺon , vankúš. Vždy mu to rázne zakážeme, aj capneme *

autor
20. okt 2024

@maranco keď ti chceš pes honcovať nohu mu to dovolíš? On v posteli byt môže.

lennyd23
20. okt 2024

Ahoj. Mali sme takýto problém tiež. Ide o to že si týmto pes pýtá viac pozornosti. Pretože keď to začne robiť mu tu pozornosť dáš. Nám pomohlo sa viac venovať psovi

autor
20. okt 2024

@lennyd23 venujeme sa mu cele dni, minimálne ja. Mám home office.

colsami
20. okt 2024

Ten pes ide do puberty a ak mas navyse aktivne plemeno (o ake plemeno sa jedna? Nepises) tak je to normalne, ze akonahle ma volnost, tak je ako odtrhnuty z retaze. Nato je ta klietka, ze ma svoje miesto kde aj oddychne 🙂 v dospelosti bude fungovat aj bez nej, ked sa skludni, a bude mat za sebou riadnu vychovu a vycvik. Takze len vydrzat.

b_mommy
20. okt 2024

Mňa len zaráža prečo keď je naučený na klietku bez problémov tak ho chcete brávať do postele za vami spať? 😅

b_mommy
20. okt 2024

A čo sa honcovania týka-mame o 4 dni tiež presne 8 mesačného stafforda a aktuálne sa všade hárajú feny tak mu pekne udierajú 🥚🥚 na hlavu 😁

autor
20. okt 2024

@b_mommy Chcem aby vedel existovať cez deň bez klietky, a v klude aj v noci. V tej klietke nebude pokiaľ nieje zatvorená

colsami
20. okt 2024

Ale ved bude existovat, ale na to je este cas. Vyckaj. Teraz je to najhorsie obdobie mu spristupnit cely byt, ked ide do puberty a ma energie na rozdavanie a hormony mu zacnu udierat na mozog 😁

b_mommy
20. okt 2024

@colsami presne tak, čo by som ja za to dala aby náš Bruno vedel existovať v zatvorenej klietke keď je doma sám 😅 Už pokrok že sme dosiahli že tam vydrží keď sme doma a po novom posledný týždeň v pohode aj v noci tam prespí celú noc bez pípnutia 💪🏻 Ale keď mal byť sám doma a zatvorený? Dovidenia, fajne je poohýňaná,pokrivená 🙈

heln
21. okt 2024

poradit neviem, ale nechapem, preco ked mate nauceneho psa na klietku, preco ho chcete naucit spat s vami v posteli. druha vec na zamyslenie, mate koberce, alebo (studene) podlahy? niektore psy su pohodlne a na studenu dlazku si nelahnu, mozno tak v lete pri horucavach, treba mu dat kobercek.

autor
21. okt 2024

@heln klietka je pre jeho bezpečnosť keď niesme doma 🙂 nechcem jo naučiť spať v posteli. Koberce máme a má aj svoj pelech mimo klietku

viktoriaa16
23. okt 2024

Ja som svojho dala kastrovať a odvtedy sa neobtiera.

autor
23. okt 2024

@viktoriaa16 v 8 mesiacoch ešte nemôžeme 😄 ale hneď ako bude možné pôjde