Dobre ráno. Mám otázku na skúsenejších chovateľov. Máme šteňa 8 mesačné. Používam klietku, tak ako nám odporučila pani čo nám ho dávala. No problémy sú 2. Prvý je že bez zatvorenej klietky si nevie nikde inde ľahnúť a spať. Včera sme skúšali ho nechávať v noci asi od 20:00 do 1:00 bez klietky v posteli s nami či sa uloží no vôbec. Keď mal hračku ktorú ničil tak ležal no keď ho to prestalo baviť začal robiť blbosti. A vec druhá, keď lezime na posteli vždy k nám prídel a chce sa obtierat či už o nohu, papĺon , vankúš. Vždy mu to rázne zakážeme, aj capneme no o 2 min ako keby nič a robí to znova. A toto je kolobeh. Dá sa a tým niečo robiť??Vďaka
Dáte ho spať do postele s vami a keď ležíte v posteli tak mu zakazujete sa priblížiť? Ako chudák môže vedieť rozlíšiť kedy má spať vo vašej posteli a kedy sa nesmie priblížiť?
@maranco ? Kde mu zakazujeme sa priblížiť?
* keď lezime na posteli vždy k nám prídel a chce sa obtierat či už o nohu, papĺon , vankúš. Vždy mu to rázne zakážeme, aj capneme *
@maranco keď ti chceš pes honcovať nohu mu to dovolíš? On v posteli byt môže.
Ahoj. Mali sme takýto problém tiež. Ide o to že si týmto pes pýtá viac pozornosti. Pretože keď to začne robiť mu tu pozornosť dáš. Nám pomohlo sa viac venovať psovi
@lennyd23 venujeme sa mu cele dni, minimálne ja. Mám home office.
Ten pes ide do puberty a ak mas navyse aktivne plemeno (o ake plemeno sa jedna? Nepises) tak je to normalne, ze akonahle ma volnost, tak je ako odtrhnuty z retaze. Nato je ta klietka, ze ma svoje miesto kde aj oddychne 🙂 v dospelosti bude fungovat aj bez nej, ked sa skludni, a bude mat za sebou riadnu vychovu a vycvik. Takze len vydrzat.
Mňa len zaráža prečo keď je naučený na klietku bez problémov tak ho chcete brávať do postele za vami spať? 😅
A čo sa honcovania týka-mame o 4 dni tiež presne 8 mesačného stafforda a aktuálne sa všade hárajú feny tak mu pekne udierajú 🥚🥚 na hlavu 😁
@b_mommy Chcem aby vedel existovať cez deň bez klietky, a v klude aj v noci. V tej klietke nebude pokiaľ nieje zatvorená
Ale ved bude existovat, ale na to je este cas. Vyckaj. Teraz je to najhorsie obdobie mu spristupnit cely byt, ked ide do puberty a ma energie na rozdavanie a hormony mu zacnu udierat na mozog 😁
@colsami presne tak, čo by som ja za to dala aby náš Bruno vedel existovať v zatvorenej klietke keď je doma sám 😅 Už pokrok že sme dosiahli že tam vydrží keď sme doma a po novom posledný týždeň v pohode aj v noci tam prespí celú noc bez pípnutia 💪🏻 Ale keď mal byť sám doma a zatvorený? Dovidenia, fajne je poohýňaná,pokrivená 🙈
poradit neviem, ale nechapem, preco ked mate nauceneho psa na klietku, preco ho chcete naucit spat s vami v posteli. druha vec na zamyslenie, mate koberce, alebo (studene) podlahy? niektore psy su pohodlne a na studenu dlazku si nelahnu, mozno tak v lete pri horucavach, treba mu dat kobercek.
@heln klietka je pre jeho bezpečnosť keď niesme doma 🙂 nechcem jo naučiť spať v posteli. Koberce máme a má aj svoj pelech mimo klietku
Ja som svojho dala kastrovať a odvtedy sa neobtiera.
@viktoriaa16 v 8 mesiacoch ešte nemôžeme 😄 ale hneď ako bude možné pôjde
S druhým problémom nepomôžem, ale ten prvý sme mali aj my. Ten pes skrátka nespí nikdy. V klietke ležal aspoň z nudy, ale spať ani za nič. Jediná rada je fakt tá klietka. Ono to vekom, po puberte prejde.