4-mesačné šteniatko yorka má problém s močením

elvisko1
23. feb 2024

Ahojte ,chcem sa poradit ako dalej ,mam 4 mesačneko yorka a mame problem s močenim .Priblizne kazdu hodinu s nim chodim von ,ked nahodou nestihnem tak sa vycika na podlozku,ale trapi ma ze neudrzi moc dlhsie ako hodinu .Je zaujimave ze 2-3x sa vycika na podlozku a na 4x sa vycika hocikde .

timea301196
23. feb 2024

Je to znasckovanie. Časom to prejde okrem toho začína obdobie ruje... treba dať vykastrovať a bude pokoj

janica_
23. feb 2024

@elvisko1 chovatel by ti mal poskytnut k steniatku aj chovatelsky servis aby si sa mohla spytat ked potrebujes vzhladom k tomu ze rasu pozna najlepsie

mladena
23. feb 2024

to je normálne má len 4 mesiace.

mistymay33
23. feb 2024

@timea301196 v 4 mesiacoch to este nie je znackovanie. A kastrovat 4 mesacne stena?
Pre autorku - 4 mesacne stena este nema poriadne vyvinuty mechur, nevie udrzat moč za kazdych okolnosti. Je to ako dieta… daj mu cas postupne sa to bude zlepsovat.

anile12
23. feb 2024

Moja fena keď bola šteňa tak, dlhu dobu nevedela v noci vydržať a chodila na podložky. S tymi podložkami ak je cistotna a náučena na ne sa to dá vydržať. Véd predsa nevydrží ešte tak dlho a v noci je to pohodlnejšie tak ako chodiť každú hodinu.

colsami
23. feb 2024

Podlozky vyhodit, je velmi zle ak na ne stena ucite. Lebo ho vlastne ucite ze potrebu treba vykonavat na podlozku a nie vonku.

- 4 mesacne stena neznackuje.
- 4 mesacne stena uz musi vydrzat niekolko hodin. To nie je 7tyzdnovy drobec ze male steniatko. 4 mesacne mi bezne vydrzia aj 6-7h.
- Ak toto caste curkanie zacalo len v poslednych dnoch, mate zdravotny problem, staci nachladnutie, zapal moc.mechura... smer veterinar.

jankasmejka
29. feb 2024

@elvisko1 podľa mojich info od veterinára, tak mechúr šteniatka sa vyvíja do 1 roka. Mám dvoch yorkov.

elvisko1
autor
4. mar 2024

@colsami chodím s ním každú hodinu vonku ,snažím sa predlžovať o pol hodinkuale aj tak sa vycika po hodine na podložku.Prechladnutí nebude v noci vydrží že sa vycika 1xna podložku

mladena
4. mar 2024

@elvisko1 on sa naučí, neboj sa. V tomto nahráva aj príroda, že psy neradi špinia na mieste kde žijú. Ja mám vlčiaka tiež som bola hotová, ešte aj v 5 mesiacoch si ucvrkával, ja že sa to už nenaučí ale fakt zrazu bum- sám od seba v 8 mesiacoch sme aj došli z roboty a nikde nič. Neni to môj prvý pes takže viem že rečičky ako šteniatko po 2 týždňoch od prinesenia trpezlivo čaká kým ho vycikáš vonku sú keci. Trpezlivosť.