Ahojte, chcem sa spytat, ci je tu nejaka mamicka, ktora nedavno alebo v najblizsej minulosti rodila v porodnici v Dolnom Kubíne, ci mohla si zvolit polohu pri porode alebo nie. Na stranke nemocnice som síce citala ze je volba polohy mozna, ale neviem ci to v skutocnosti aj dovolia, dakujem za kazdu odpoveď.
@dia888 rodila som v DK pred 6 mesiacmi a na nič sa má nepýtali mali má úplne na háku už len keď som si pýtala epidural tak krútili očami nakoniec mi ho aj tak nedali … ku mne ako prvorodičke sa správali hrozné pri tom som sa správala milo
Zavreli ma na vzdychačku a odišli žiadne moje požiadavky nesplnili takže z celého personálu mi je do dnes zle
@barboraamatejko to Vám závidím ja som nemala takú skúsenosť 🙂 malého mi nedali musela som si ho ísť stále pýtať
Ale samozrejme každý má iný názor a zažil iný príbeh
@barboraamatejko wau, kiezby moj porod bol tiez taky, splnene poziadavky, ved sama nemam velke naroky len aby mi nebranili sa hybat pocas kontrakcii a malu mi dali prilozit hned, dakujem za skusenost😊
@mim987 doprovod môžeš mať. Samozrejme respirator musí mať. Oni ho zavolajú dnu ked bude môcť byť na pôrodnej sále. Polohu som neriešila lebo mne toto vyhovovalo a v tej chvíli som to ani neriešila. Hýbať sa môžeš, keďže je korona tak viac menej sa prechádzať po izbe, alebo do sprchy ( ja som bola skoro celý čas v sprche) jediné keď ťa prídu pozrieť tak ideš na kozu.
@mim987 v pohode. Nemala som zazmluvneneho ani raz. Doktori su v pohode. Akože nesúhlasím so všetkým, ale sme na Slovensku tu to tak funguje. Za mňa sály pekne. A ak náhodou budeš musieť ísť skôr do nemocky, oni ti povedia že ideš na sálu tak môžeš volať doprovod. A hlavne neboj sa pýtať keď nevieš. Čokoľvek. Nato sú tam sestričky a doktori 😉
@dia888 myslím si nie. Ale v tej chvíli ti to je jedno 🙈😂 ale zas nové kozy sú veľké držiaky máš poloha v polosede a nohy na zapretie. Žiadne uvazovanie nôh ako to bolo kedysi. Za mňa je to ok. Možno je skôr na mieste ísť sa priamo tam informovať