Vajíčko verzus prenosná taška

bjbanika
1. jún 2012

ahoj baby... vie mi niekto poradit? potrebovala by som surne odcestovat 130 km a mam male 3. mesacne babo, ktore musim zobrat so sebou. Co by ste mi poradili vajicko alebo prenosnu tasku? citala som ze babätka by nemali byt v autosedacke viac ako 1. hodinu lenze ja sa musim dostat na to urcene miesto bez prestavky max. 1 prestavku mozem spravit.

tea333
1. jún 2012

@bjbanika ano, vajicko sa neodporuca na dlhe sedenie, ale urcite by som ho uprednostnila. staci pozriet crash testy - vajicka su proste oproti tym taskam omnoho bezpecnejsie. takze radsej budem vozit dieta pokrivene 3 hodiny, ako by som mala ukrajovat z bezpecnosti.
inak 130 km musis mat za chvilku prejdenych, to je max 1,5 hod ak nejdes po dedinach ale po dialnici
nadojci pred cestou, aby babo dobre spinkalo, chod v case kedy dlhsie spi. bude to ok 😉

olimon
1. jún 2012

@bjbanika ak ideš autom, jednoznačne vajko. Kvôli bezpečnosti. A vlastne aj v inom dopravnom prostriedky by som volila vajicko. Prenosna taska je na krátky presun napr z bytu von a do kocika... A 130 km nie tak strašne veľa, babo vo vajku vydrží. Keď tak mu spravis po hodine prestávku, zoberieme na ruky pomojkat aby zmenilo polohu a potom môže cestovať ďalej.....

alenka600
1. jún 2012

@bjbanika Jednoznacne vajicko - kvoli bezpecnosti!

graceful9
1. jún 2012

jednoznačne vajíčko,,,to je aj predpis,,,keby nebolo vo vajíčku, hrozí pokuta 60 eur,,,aspoň jeden opodstatnený predpis,,,v taške je to nebezpečné, vo vajíčku je fixované a je tam menšia šanca, že sa niečo stane,,,

lucka1987
1. jún 2012

ako napisala tea.. neodporuca sa nadlhe sedenie.. cca kazdu 1,5 hodinky pauzu. no lepsie ako taska . bezpecnejsieno ked mal nas drobec 3 mes sme v pohde s nim cestovali. stale spinkal. a fakt to zas nie je taka dlha cesta . 😉

gretocka
1. jún 2012

co sa tyka cestovania v aute, jednoznacne vajicko, prenosnu tasku nezapasujes tak, aby v nej babo bolo bezpecne. A nemusis sa bat, my nasho trojrocneho chlapa vozime cely jeho kratky zivot aj na dlhsie trasy ako 130 km a jeho chrbtica je v poriadku. Podstatne je, aby si vajicko nevyuzivala namiesto postielky... ked mal nas maly 3 mesiace, cestovali sme 300 km a zvladli sme to - samozrejme to bolo viac ako 1 prestavka....
Urcite odporucam dobry casovy timing, ak potrebujes prejst tu cestu na jeden sup, tak si to nacasuj tak, aby ste vyrazili hned po napapani a zaspati no aj tak musis pocitat, ze sa moze cestou prebudit.
My sme po maleho narodeni cez tyzden byvali v Bratislave kde manzel pracoval a kazdy vikend sme chodili domov do Povazskej Bystrice (170 km). Teraz cakam druhe babo a cca mesiac po jeho narodeni sme pozvani na svadbu cca 350 km.... este neviem ci to zvladneme, ale ak bude aj druhe take pohodove ako prve, tak sa toho vobec nebojim.

irriss
1. jún 2012

@bjbanika
my jsme absolvovali cestu s miminkama - 3tisice km v prenosne tasce i ve vajicku😉

bjbanika
autor
1. jún 2012

dakujem baby :D

bjbanika
autor
1. jún 2012

@irriss a kde im bolo lepsie? :O

irriss
1. jún 2012

@bjbanika

ja jsem stridala vajicko a prenosnou tasku..po dobu tech 3tisice km, nemohli jsme stavet kazdou hodinu 😉 kojila jsem za jizdy 😎
prenosna taska je nebezpecna.. 😠 😠 😠 ale dvojcatum bylo 7 nedel pri cestovani..proto jsem zvolila tuto variantu 😎
ale nebyla spravna! z bezpecnostnich duvodu ....kdyz si na to vzpomenu, nejsem s timto rozhodnutim spokojena...i kdyz cesta dopadla dobre..
Musim rict, ze v taskach jim ale bylo lepe 🙂 takze z pohledu pohodli pro deti urcite tasky...

bambola
1. jún 2012

@bjbanika my sme s nasou malou kde mala 2 tyzdne cestovali 200km vo vajicku a ani sa za cely cas nezobudila 🙂 pekne spinkala cely cas. a cestujeme doteraz kazdy mesiac dlhe trate 🙂

ikke
1. jún 2012

@bjbanika pod "prenosnou taskou" dufam myslis vanicku z kocika certifikovanu na prevoz deti v aute, vratane bezpecnostnych pasov?
v opacnom pripade je uplne zbytocne o tomto diskutovat, vajicko je neporovnatelne bezpecnejsie a splna zakon.
to, ze dieta nemas v nom nechavat prilis dlho plati hlavne na pravidelne (denno-denne) pouzivanie, pretoze su aj taki ludia, ktori si namiesto vanicky k podvozku kocika kupia iba vajicko a v tak chodia na prechadzky 😝

mirokinder
19. mar 2013

Ako správne poznamenala ikke, pokiaľ máte na mysli autovaničku, tak je to jedno, lebo obe sú homologizované na prevoz dieťaťa v aute a je len na Vás, ako sa rozhodnete. A - naozaj, nemusíte sa báť mať dieťa vo vajíčku v aute aj dlhšie ako 1 hodinu. Hlavne, pokiaľ je auto v pohybe. To sa pozrite do nákupných centier, kde mamičky majú deti v kočíkoch, na ktorých je uchytené vajíčko - aj celý deň. Ale, tuším sa opakujem po ikke 🙂