Vajíčko verzus autosedačka

vanessa0311
8. sep 2024

Ahojte prvo rodička a tak neviem čo je lepšie kúpiť. Klasické vajíčko napr 0-13kg alebo rovno rastúcu autosedačku napr 40cm-125cm. Aké sú vaše postrehy, skúsenosti. Ak ste mali autosedačku tak z nemocnice do auta ste ako preniesli bábätká? Kočík? K Dr bolo vám jednoduchšie zobrať bábätko v vajíčku? Ďakujem 😊

panda21
8. sep 2024

Dieťa by malo vymeniť za život 3 autosedacky. Vajíčko je najviac bezpečne, prispôsobené bábätkom v tvare C kvôli chrbatiku. V cca 15-20m, alebo teda aspoň keď sa vie 2m sam posadiť (sam zo 4), môže prejsť do SEDacky. Aj polohatelna sedačka ma sed v pravom uhle. Je to, akoby si sedela na stoličke a zaklonila dozadu. Zadok a chrbát máš stále v pravom uhle. Deti potrebujú byt ohnuté v C. Posledná sedačka by mala byt 100-150. To je ta posledná, kde ide dieťa cca od 4 do 12 alebo teda do 150cm.

amelianka
8. sep 2024

Najbezpečnejšie je vajicko, odporucam pozriet aj videa nasimulovane haváriou. Až Kym nevyrastie hlava babatka z vajíčka, vela ľudí si mysli že uz trčia nôžky tak treba meniť..dôležitá je hlava. Z nemocnice som niesla malého vo vajíčku a taktiež ku dr.

autumm
8. sep 2024

Pre babatko jedine vajicko. To si potom nakliknes na konštrukciu kocika a ideš k dr.😊 dobre vajicko ti vydrží vyše roka

tani777
8. sep 2024

Je aj par sedaciek,ktore su vhodne aj pre babatka..napr.besafe izi turn/twist B..alebo besafe stretch B..to B je tam dolezite,pretoze s B obsahuje aj baby vlozku,ktora napodobuje vajicko..ale teda cenovo su dost vysoko..a za mna osobne je to dost neprakticke,kopu razy ked mi dievky malicke zaspali v aute,tak som ich len vzala aj s vajickom a nechala dospat..takto by som ich zobudila pri vykladani..

petamich
8. sep 2024

Ja by som to asi k tomuto prirovnala - skus mu pri narodeni rovno kupit 40 topanky a vlozkami ich upravit 🙂 mas pocit, ze to je pohodlne, bezpecne a ze ked zacne chodit nezlomi si nohu v prilis velkych topankach?

Urcite vajicko pre novorodenca resp. je par sedaciek na trhu, ktore spomina aj @tani777

tinalia
8. sep 2024

Jednoznacne vajicko. A ku doktorke chodim s kocikom, som tam za 10minut.

vanessa0311
autor
8. sep 2024

Ďakujem vám za milé rady. 🙂