Vajíčko pre novorodenca

1. aug 2024

Ahojte, kúpila som z bazáru používanú autosedacku (vajíčko) Cybex Cloud , avšak je bez tej novorodeneckej vlozky , pani od ktorej som kupovala že to už nevie nájsť , chcem sa spýtať či to je potrebná vec alebo “prežijeme” aj bez toho ? Ďakujem.

anjelicek26
1. aug 2024

Závisí od veľkosti babatka.. my by sme prvé dva mesiace nemohli maleho bez toho dat do auta...

autor
1. aug 2024

@anjelicek26 ďakujem , a keď to bude zimné bábo zabalene vo fusaku v takom čo je naschval do autosedscky , aj tak to bude potrebné tie prvé dni alebo týždne ? Len aby som vedela že to mám zháňať a dokúpiť niekde alebo nie

zuzana9393
1. aug 2024

Radšej si to skús zohnať. Aspoň ten vankúšik pod zadok. My sme to nemali a malý tam bol taký pokrceny, úplne zle to bolo. Neskôr sme to dokúpili.

tinalia
1. aug 2024

My sme vlozku potrebovali aj ked sa mi narodilo 4kg dieta tak na velkost dietata by som sa nespoliehala. Vlozka sa da kupit samostatne

guiseppinka
1. aug 2024

Maly je skoro koniec novembra a novorodenecku vlozku som vo vajicku nemala vobec. S fusakom sa mi tam nezmestil

taktotedanie
1. aug 2024

Urcite musis mat tie zmensovacie vlozky ak tak objednaj od vlnienky podlozku
Dieta vo vajicku nesmie byt naobliekane ani fusak nesmie bt vo vajicku- nie ani take co ma tie vyrezy na vajicko, mam zimne dieta a je to nezmysel a nepotrebne

lucia13022023
1. aug 2024

Podľa mňa skus zohnať. Môj malý mal váhu 3300g a vložku sme vyuzivali dosť dlho. Bol februárový, ale aj tak som ho do vajíčka nedávala naobliekaneho, čiže sa tam stratil.

really8
2. aug 2024

Mame sice ine vajicko ale neviem si predstavit ze tam dam novorodenca bez vlozky. Ved to potom nema ziadnu ochranu po bokoch tela. Este som mu aj pod tie vlozky musela zlozit pod chrbat jednu plienku lebo mal uplne zalomenu hlavu na hrudnik. Fusak ho nijak neochrani.
Toto si si ale mala zistit dopredu. Snad nebudes to najkrehkejsie co mas prevazat bez vloziek len tak.

majulino
2. aug 2024

Určite tu vložku pre novorodenca potrebovať budete, bez nej vám bude vo vajíčku lietať. Niektoré deti tu vložku potrebujú aj v dvoch rokoch. Pani by som vajíčko pekne krásne vrátila, bez tej vložky je absolútne nepoužiteľné.
Teraz budete musieť (ak vám záleží na bezpečnosti vášho dieťaťa) zakúpiť novú vložku.

andrea2323
2. aug 2024

@majulino na tej vložke je znak, že je cca do 60cm tak to neviem ako by sa dvojročné bábo zmestilo do toho, skôr ako píše @anjelicek26 prvé mesiace 🙂 ale je to treba, to je jasné!

h2so4
2. aug 2024

Našla som toto, je to dobre vysvetlené - možno pomôže.

https://www.youtube.com/watch?v=JnKj_74WEeg
majulino
2. aug 2024

@andrea2323 to vôbec nie je pravda. Je to tam len orientačne. Rovnako aj ako sedačky sú od 0-36 kg, ale nie sú vhodné pre novorodenca. Všetko závisí od proporcií dieťaťa.
Môj prvorodený mal tu vložku do roka a 8 mesiacov. Druhorodena zase len do 5 mesiacov. Tretí ju mal kým nepresiahol výškový limit vajca.
Skúste si pozrieť skupinu detí v aute. Dámy tam sú špecialistky a aj tu na koňovi mala jedna z nich blog.

andrea2323
2. aug 2024

@majulino a to sa bavíme o cybex cloud? Lebo náš 6 týždňový tam vyzerá takto, tak to ako sa vám tam zmestilo telo skoro dvojročného dieťaťa? 😀

andrea2323
2. aug 2024
majulino
3. aug 2024

@andrea2323 ono teraz je tam natlačené, ale akonáhle sa začne hýbať, tak už nebude také bucľate, teda aspoň väčšina, na dcéru to veľmi neplatilo 😅 môj takmer štvorročný vyzerá oveľa útlejsi ako váš drobček. Viete, ono sa úplne zmení proporcia tela. A vložka sa vyberie a iba uloží. Neviem či aj v tomto konkrétnom vajíčku. Ja som mala iné

evkao
3. aug 2024

@andrea2323 vlozka sa neskor posuva, ale je potrebna dost dlho, ja som ju dcere vybrala, ked mala takmer 13 mesiacov, a to nepatrila medzi male deti (v tom veku mala 10,5kg, takmer 80cm)

marusia674
4. aug 2024

Cloud vajíčok je niekolko druhov. Idealne napísať presny model. Ak ide o novorodenca vlozku bude určite potrebovat. Možno budem vediet zohnat ak je to nejaky novsi model. Co sa tyka toho, ze bude zimne dieta s fusakom, tak za mna fusak NIE... cim viac vrstiev, tym mensia bezpecnost, nehovoriac o prehriati dietatka. Stacia dve tenke vrstvy a zakryt dekou, nic viac