Vajíčko pre novorodenca

15. jan 2023

Ahojte, žienky. Potrebujem poradiť s výberom vajíčka. Mám zarezervované jedno staršie - model RECARO Young Profi plus. Je kvalitné? Ak rozumiem správne, už nejaký čas býva v pivnici. Tak či ho mám brať, či hľadať niečo iné. Prípadne máte nejaké tipy na kvalitné a cenovo dostupné vajíčka, pokojne secondhand? Často čítam pojmy - základňa, izofix, môžete mi, prosím, vysvetliť, aké výhody a nevýhody majú? Na čo si dávať pozor pri výbere? Vďaka.

babovka2321
15. jan 2023

Radsej nove, napriklad cybex aton.

bluemoon24
15. jan 2023

Klidne se pridej do skupiny na FB “deti proti smeru”. Vajicko nemusis mit nove, ale bylo by lepsi, kdybys majitele znala. Vseobecne by od prvniho pouziti, melo “ubehnout” max 5let. Vajicko se bud upevnuje pasy nebo na zakladnu (jinak receno isofix - zkontroluj, jestli auto ma uchyty na isofix). Poutani pasy je slozitejsi, isofix jenom nacvaknes, ale urcite to neni nutnost a hlavne, nektere auta maji velky sklon sedacek a v isofixu se deti predklaneji dopredu. Pokud chces cenove vyhodne vajicko, kvalitni, ktere vydrzi fakt dlouho, pak je to klippan dinofix. Uplne v idealnim pripade, by sis mela zajit do nejakeho centra autosedacek a vyzkouset, ktere ti padne do auta, ale neni to nutnost. Dulezite je, abys mela 100% jistotu, ze vajicko je z nebouraneho auta - pri druhem narazu, by se mohlo rozletet.

44janica44
15. jan 2023

Vajíčko je vec co pri autonehode zachraňuje život čiže treba kvalitné rozhodne nie x rokov skladované v pivnici - lebo autosedacky majú svoju zivotnos. Kukni cybex aton m - príp. Novsi model myslím ze b2, klippan dinofix to si kvalitné vajíčka co dlho vydržia. Rozhodne sa vyhni lacným, z trojkombinácii sú to iba kusy plastu co majú od bezpečnosti ďaleko.