Ahojte, mamičky,
vedeli by ste mi, prosím, poradiť? Synček má 8,5 mesiaca a ešte stále nesedí a ani ho neposadzujeme (ani nachvíľu). Vývojovo je v poriadku, len si dáva trošku načas. No a to nám trošku komplikuje situáciu s cestovaním, pretože vajíčko mu je už malé a do klasickej autosedačky musí vedieť sedieť, aby v nej nebol v pasívnom sede.
Riešil niekto podobný prípad? Čo robiť? 😅
Kŕmi sa v ergonomickom kresielku, čiže nesedí ani pri papaní.
Vopred ďakujem za akýkoľvek tip
A kolko ma kg? A ake vajicko? Vajicko v 8,5 m byva skor zle nastavene, nez male. Skus sa poradit v skupine deti v aute. Som si takmer ista, ze ti poradia (ak mas naozaj male vajicko) kupit kvalitne velke vajicko, ktore vydrzi este dlho dlho. Alebo pozri cez lupu, mozno najdes aj vasmu konkretnemu nieco.
Trci mu z vajicka hlava?
Lebo nozky trcat mozu.
ake mate vajicko? su mensie aj vacsie. my sme mali aton a vydrzal v nom do 11m a to bol celkom velky. tiez sedel az v 10m. (hlavne, ze stal od 8m:D)
Skus kontaktovat detivaute.sk baby vedia super poradiť
Áno, sú vajíčka, ktoré majú obmedzenú výšku a váhu, čiže môže byť vajíčko malé. Tak buď budete investovať do čisto protismernej autosedačky, ktorá má aj baby vložku a je vhodná ako nahrada za vajíčko (cena vyše 600 eur, ale zas tá sedačka vydrží a je kvalitná). Alebo kúpiš, trebars z druhej ruky väčšie vajíčko. Poradia Ti v Detivaute.sk (prip.fb), také vajíčko, ktoré bude pasovať na sklon sedadiel vo vašom aute (na toto treba dať pozor, lebo v niektorých autosedačkach a vajíčkach padá dieťatku hlava, lebo sedacky nevedia vyrovnať sklon sediel auta)
@baska2244 pripadne skus dat foto. Moja je tiez ltt. Musim vybrat podlozku teraz predsa aj viac vrstiev ma oblecenych. Tiez vo vajci (ak nahodou nevies-mnoho mam to nevie) sa nemaju davat bundy. Nato je urcena deka.
A vlastne dieta ma byt priputane. Nie az uplne natesno. Ale zas aby v tej sedacke/vajci “nelietalo”.
Vajíčka z trojkombinácie bývajú dosť maličké aj nekvalitne (väčšinou). Normálne kvalitne vajce vydrží do 85cm bez problémov.
Základy sú dieťa neobliekat do sedačky. Žiadne mikiny, bundy, overaly. Je to životu nebezpečne a plus tam dieťa nezmestis. Nohy trčia z každej sedačky. Aj tebe trčia nohy na zem. V protismere bývajú deti do 6 rokov bez problémov, čiže nohy nerieš. Skôr by som pozrela väčšie vajíčko. Cybex, dinofix (do neho sa zmesti aj 100cm dieťa 😅).
@baska2244 toto vajíčko je podľa netu do 13 kg, čiže tam ste v limite a na dĺžku do 83cm, nepisala si, kolko meria syn. Pri dĺžke dieťaťa však treba brať do úvahy, že niektoré deti majú dlhší trup a kratšie nohy a naopak, čiže tento udaj je orientačny. Z autosedačky môžu trčať nohy. Nesmie trčať hlava a pásy musia ísť tiež dobre, nesmie ich mať pod poza ramien. Musia ísť na úrovni ramien. Daj fotku alebo napíš do Deti v aute.
Je možné, že vajíčko je stále dobré (len si si Myslela,ze je malé), a že vám vydrží, kým nezačne sám sedieť aspoň 2 mesiace
@baska2244 ved vsjicko mas do 13kg, moje bolo vo vajicku do 15mes neexistuje ze je male jedine bud ho mate zle usadene alebo mate nejake lacne nekvalitne vajicko
@baska2244 skus nieco taketo https://www.modrykonik.sk/recenzie/autosedacka-klippan-kiss-2-plus/
alebo
https://www.modrykonik.sk/recenzie/autosedacka-besafe-izi-turn-b-i-size/